آشپزی

آبگوشت کلم قمری

آبگوشت غذایی سنتی است که که ما ایرانی ها به خصوص در زمان های قدیم تر آن را تهیه میکردیم. مدت زمان پخت آن طولانی است و به دلیل سلامت پخت مواد غذایی بسیار پخت سالمی دارد و گوشت بهترین حالت پخت خود را در آبگوشت دارد. طرز تهیه آبگوشت کلم قمری را در پرشین وی بخوانید.

مواد لازم آبگوشت کلم قمری

گوشت با استخوان و کمی دنبه ۷۰۰ گرم

کلم قمری متوسط ۳ عدد

نخود و عدس حدود ۱۰۰ گرم (به میزان لازم)

سیب زمینی متوسط ۲-۳ عدد

نمک و زردچوبه به میزان لازم

پیاز ۱-۲ عدد

سیر ۵-۶ حبه

سیر کوبیده و کشک به میزان لازم

آبگوشت کلم قمری

آبگوشت کلم قمری

طرز تهیه آبگوشت کلم قمری :

کلم روا مث شکل زیر خرد می کنیم و روش
نمک می پاشیم و نیم ساعت تو آفتاب می زاریم(این کار اصلاً ضروری نیست) کلم رو همراه روغن و زردچوبه
و نمک ۵ دقیقه تفت می دیم و کنار می زاریم.

نخود و عدس رو از شب قبل خیس می کنیم و چند بار آبش رو عوض می کینم .
بعد آبکش می کنیم و با ۱ عدد پیاز درسته به همراه گوشت و۵-۶ پیمانه آب می زاریم خوب بپزه.
وقتی گوشت و حبوبات پخته شد کلم و سیر و سیب زمینی رو با نمک غذا اضافه می کنیم و
می زاریم تا کلم و سیب زمینی خوب نرم و پخته بشه.
می تونید دنبه ی گوشت رو نیم ساعت قبل از زمان سرو غذا از دیگ در بیاریم و با ۱
پیاز خرد شده و کمی نمک بکوبیم و دوباره دنبه ی کوبیده رو توی دیگ بریزید تا روغنش خوب در
بیاد.

آبگوشت کلم قمری

آبگوشت کلم قمری

آخرش هم که با کشک و سیر کوبیده آبگوشت را می زنیم به بدن.

خواص کلم قمری

«کلم سنگ» مانع گرفتگی رگ های خون می شود

کلم سنگ، گیاهی متعلق به خانواده کلم، بومی کشور بلژیک است. این گیاه که در تمامی سال کشت می شود، ارزش غذایی بالایی دارد و سرشار از ویتامین C، A فیبر و فولیک اسید است.

* کلم سنگ با تقویت سیستم دفاعی بدن، عملکرد قلب و مویرگ ها را بهبود می بخشد و از گرفتگی رگ ها جلوگیری می کند و علائم آسم را کاهش می دهد.

* یکی از ویژگی های مهم این گیاه کاهش خطر بروز انواع مختلف سرطان از جمله ریه، روده بزرگ، پروستات و سینه است.

* رژیم غذایی سرشار از آن مانع سکته و آب مروارید می شود و خطر بروز بیماری ام اس، فشار خون بالا و دیابت را نیز کاهش می دهد.

* در هر نوع کلم، نوعی ریزمغذی به هنگام جویده و یا خرد شدن آزاد می شود. این ماده کبد را تحریک می کند تا آنزیم های موجود در موادشیمیایی سرطان زا سم زدایی شود.

* خوردن ۳ یا ۵ بار کلم سنگ یا هر نوع کلم در هفته، خطر ابتلا به سرطان را ۶۰ درصد کاهش می دهد.

* ویتامین C موجود در آن برای تولید کلاژن مفید برای پوست، بافت های پیوندی، تاندون، غضروف و تقویت سیستم دفاعی بدن لازم است.

سفره خونه ـ تبیان

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *