آشپزی

آشنایی با روش تهیه شیرینی نارگیلی

اگر دوست دارید در خانه شیرینی تهیه کنید به سراغ شیرینی های سنتی و محبوب بروید که هر یکی می توانند خاطره کودکی ما را زنده کنند. از محبوب ترین انواع شیرینی شیرینی با پودر نارگیل است که به شیرینی نارگیلی  مشهور است. طرز تهیه  شیرینی نارگیلی پفکی را در پرشین وی ببینید.

مواد لازم شیرینی نارگیلی پفکی

آرد گندم ۳۰۰ الی ۴۰۰ گرم

پودر شکر ۲۳۵ گرم

کره  ۱۵۰ گرم

پودر نارگیل ۱۱۰ گرم

پودر پسته دو قاشق غذاخوری

شیر  ۳۰ گرم

بیکینگ‌پودر یک قاشق مرباخوری سرپر

وانیل  یک قاشق چای‌خوری

تخم‌مرغ  ۵ عدد

با این مقدار مواد لازم حدود ۸۰ الی ۱۰۰ عدد شیرینی «نارگیلی» خواهیم داشت.

شیرینی نارگیلی پفکی

شیرینی نارگیلی پفکی

روش تهیه شیرینی نارگیلی پفکی

۸۵ گرم شکر، ۱۵۰ گرم کره (که در دمای اتاق نرم شده است) و نصف قاشق چای‌خوری
وانیل را با همزن برقی هم می‌زنیم تا کرم مانند شود.

یک تخم‌مرغ اضافه کرده و سی ثانیه هم می‌زنیم و بعد تخم‌مرغ دوم را اضافه کرده و باز سی ثانیه
هم می‌زنیم و بعد شیر را اضافه کرده، هم می‌زنیم.
۳۰۰ گرم آرد و یک قاشق مرباخوری بیکینگ‌پودر را با هم مخلوط کرده، کم‌کم به مواد اضافه کرده، هم می‌زنیم.

خمیر را ورز می‌دهیم.
اگر خمیر به دست می‌چسبید، آن قدر آرد اضافه می‌کنیم تا خمیر به دست نچسبد.
سپس کمی آرد روی تخته پاشیده و خمیر را با وردنه به قطر ۲ الی ۳ میلی‌متر باز می‌کنیم.

با قالب‌های شیرینی از خمیر جدا کرده، با کمی فاصله در سینی فر می‌چینیم.

سه عدد سفیده تخم‌مرغ را جدا کرده، با همزن برقی می‌زنیم تا کاملاً کف کرده و از ظرف نریزد.
(باید مواظب بود که یک قطره از زرده وارد سفیده نشود که در این صورت نتیجه مطلوب نخواهد بود)

۱۵۰ گرم پودر شکر را کم‌کم اضافه کرده به هم زدن ادامه می‌دهیم تا سفیده تخم‌مرغ کشدار شود.
سپس یک قاشق غذاخوری سر پر آرد گندم را اضافه کرده، هم می‌زنیم.

روش تهیه شیرینی با پودر نارگیل

نصف قاشق چای‌خوری وانیل و یک و نیم لیوان پودر نارگیل (۱۱۰ گرم) را کم‌کم اضافه کرده، با لیسک یا
یک قاشق هم می‌زنیم تا مایه شیرینی آماده شود.

مطابق شکل از مایه شیرینی نارگیلی روی خمیرهای قالب زده می‌ریزیم و در آخر روی هر شیرینی کمی پودر پسته
می‌پاشیم.

شیرینی نارگیلی پفکی

شیرینی نارگیلی پفکی

از نیم ساعت قبل فر را با حرارت متوسط (۱۶۰ الی ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد) روشن کرده، سینی را در طبقه
بالای فر، برای مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه قرار می‌دهیم تا شیرینی پخته و کمی طلایی شود.
سپس سینی را از فر درآورده تا کمی سرد شود.
بعد از کمی سرد شدن، شیرینی به راحتی از سینی جدا می‌شود.
آن را درآورده، در یخچال می‌گذاریم تا کاملاً سرد شود.

شیرینی آماده پذیرایی است.
نوش جان

کالری موجود در شیرینی نارگیلی

مقدار کالری موجود در کل شیرینی حدود ۴۵۰۰ کیلوکالری می‌باشد.

مقدار کالری موجود در یک عدد شیرینی نسبتاً کوچک (تقریباً به قطر ۵ سانتی‌متر) حدود ۴۵ کیلوکالری می‌باشد.

تفاوت پودر نارگیل چرب و خشک

پودر نارگیل در دو نوع چرب و خشک در بازار موجود می باشد
که هرکدام کاربرد منحصر به فرد خود را دارد. پودر نارگیل چرب
و خشک استفاده های متفاوت از هم دارند بدین صورت که پودر
نارگیل چرب در شیرینی پزی ها و کارگاه های مختلف برای پخت
شیرینی نارگیلی و انواع مختلف شیرینی استفاده میشود و وزن آن نسبت
به نارگیل خشک سنگین تر میباشد ولی پودر نارگیل خشک سبک تر از چرب ب
وده و بیشتر مصارف تزئینی دارد از جمله : برای روی شیرینی ها و خرما
ها استفاده میشود که وزن آن نیز از نوع چرب آن سبک تر می‌باشد و معمولا قیمت آن نیز از پودرنارگیل چرب ارزان تر میباشد.

باید توجه داشته باشید با پودرنارگیل خشک نمیتوان شیرینی نارگیلی
درست کرد زیرا نبود چربی در آن باعث میشود شیرینی نارگیلی خیلی
خشک به عمل بیاید پس یک علت اینکه خانم های خانه دار بعد از درست
کردن شیرینی نارگیلی متوجه میشوند شیرینی نارگیلی شان بعد از
خارج کردن از فر خشک میباشد همین علت است که پودر نارگیلیشان چرب نبوده است.

تبیان ـ کتووالنیا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *