آشپزی

آش اَماج، غذای محلی نیشابور

فصل سرد سال غذاهای گرمی همچون آش را می طلبد ما در این مطلب از
پرشین وی قصد داریم برای شما عزیزان طرز تهیه یک غذای بسیار خوشمزه
سنتی را به اشتراک بگذاریم ،در این مطلب با ما همراه باشید تا طرز تهیه آش اَماج را
به اشتراک خواهیم گذاشت

آش اَماج

این آش خوشمزه از غذا های محلی نیشابور ( استان خراسان ) است که به اسم آش بی بی
هم شناخته میشود.
با اماج خانگی تهیه میشود و تلفظ آن amaj ( اَماج – عَماج ) است.

مواد لازم:
نخود / ۱/۴ پیمانهلوبیا چیتی / ۱/۴ پیمانهعدس / ۱/۴ پیمانهباقالی / ۱/۲ پیمانهبادمجان / ۲عدد متوسطگوجه فرنگی /
۳ عددسبزی آش / ۱۵۰ گرمپیاز / یک عدد بزرگرب / ۱ ق غذا خوریاماج / ۲ پیمانه

روش تهیه:
۱٫
حبوبات را از شب قبل خیس کرده و طبق معمول آب آن را یکی دو بار عوض میکنیم.
روز بعد حبوبات خیس خورده را همراه مقداری آب میپزیم.

۲٫
هنگامیکه حبوبات نیم پز شد، باقالی که غلاف آن جدا نشده را به حبوبات اضافه میکنیم.
(دانه کامل باقالی بدون پوست) – از باقالی خشک هم میتوان استفاده کرد، ولی نسبت به نوع باقالی باید یک
تا دو روز قبل از استفاده آن را خیس کنید.

آش اَماج

آش اَماج

۳٫
بادمجان ها رو پوست گرفته و حلقه حلقه میکنیم.
داخل صافی گذاشته و روی آنها نمک میپاشیم تا تلخی آن خارج شود.
سپس شسته و خشک کرده و داخل روغن سرخ میکنیم.

۴٫
یک عدد پیاز بزرگ را خرد کرده و در روغن تفت داده و زرد چوبه و فلفل سیاه اضافه میکنیم.

۵٫
گوجه فرنگی خرد شده و رب (دلخواه) را اضافه کرده و کمی تفت میدهیم تا بوی خامی گوجه فرنگی گرفته
شود.

۶٫
سپس سبزی و بادمجان های سرخ شده را اضافه کرده و همه مواد را با حبوبات نیم پز مخلوط میکنیم.
تا کمی با هم بپزند.

۷٫
در آخرین مرحله اماج را اضافه کرده و هم میزنیم تا به هم نچسبند، حرارت را کم کرده و درب
ظرف را میگذاریم تا آش به خوبی جا بیفتد.

روش تهیه اَماج:

۱٫
نصف پیمانه آب را با ۱/۴ پیمانه روغن و مقداری زرد چوبه و نمک و فلفل مخلوط کرده و به
آن کم کم آرد گندم اضافه کرده و هم میزنیم.

۲٫
تا زمانی که مایه دیگر آرد جذب نکند و از ظرف جدا شود، آرد اضافه میکنیم.

۳٫
خمیر حاصل را به صورت گلوله های کوچک درست کرده و با رنده درشت رنده میکنیم.

۴٫
اماج رنده شده را داخل سینی پهن کرده و بین آنها مقداری آرد میپاشیم تا به هم نچسبند.

۵٫
اماج را میتوان به صورت نیمه خشک و یا کاملاً خشک به آش اضافه کرد، اماج کاملا خشک شده را
میتوانید برای آش های بعدی نگهداری کنید.

بیشتر بدانید از مهم‌ترین خواص آش اوماچ

حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی
پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهم‌ترین خواص آش اوماچ اظهار کرد: این آش نقش موثری
در عملکرد بهتر مغز، سیستم عصبی و تقویت حافظه دارد؛ آش اوماچ به علت داشتن ماده‌ای به نام «مولیبدن» بدن را از سولفیت‌ها (مواد نگه دارنده) سم‌زدایی می‌کند.

وی درباره خواص دیگر آش اوماچ بیان کرد: این آش دستگاه گوارش را تقویت می‌کند
و تاثیر چشمگیری در عملکرد بهتر روده‌ها و رفع یبوست دارد؛ آش اوماچ سرشار از آهن است که کم‌خونی را رفع و سوخت و ساز بدن را هم بهتر می‌کند.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: آش اوماچ به علت وجود پروتئین و منگنز
انرژی بدن را افزایش می‌دهد؛ این آش درد‌های ناشی از روماتیسم مفصلی را تسکین
می‌دهد و به بهبود حالت انعطاف‌پذیری رباط‌ها، مفاصل و رگ‌های خونی کمک شایانی می‌کند.

آش اَماج

آش اَماج

عظمایی تاکید کرد: آش اوماچ به علت داشتن ویتامین D، کلسیم، منیزیم و منگنز
استخوان‌ها و دندان‌ها را محکم و از بروز پوکی‌استخوان در افراد جلوگیری می‌کند؛
این آش سرشار از پروتئین، فیبر و آهن بوده بنابراین برای کودکان در حال رشد مفید است.

وی تصریح کرد: آش اوماچ به علت داشتن ویتامین B۹ (فولات) سیستم قلبی و عروقی
را تقویت می‌کند؛ این آش خاصیت آنتی‌بیوتیکی دارد بنابراین عفونت‌های معده و روده را از بین می‌برد.

 

عظمایی یادآوری کرد: آش اوماچ به علت وجود اسید فولیک برای زنان باردار و جنینشان
بسیار مفید است؛ این آش تاثیر بسزایی در تقویت سیستم ایمنی بدن، پوست و مو، بینایی و رفع سرماخوردگی دارد.

مامی / yjc

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *