آشپزی

آش کلم برگ ( یک غذای خوشمزه تبریزی )

اگر طرفدار آش ها هستید ما در این مطلب از پرشین وی قصد
داریم طرز تهیه یک آش اصیل سنتی تبریزی را به شما عزیزان
آموزش دهیم آش کلم برگ یکی از آش های بسیار مقوی و خوشمزه است
که ما به شما پیشنهاد می دهیم حتما آن را درست کنید

آش کلم برگ

• تعداد: ۴ نفر

• زمان تهیه و پخت: ۹۰ دقیقه

مواد لازم

• نصف پیمانه نخود

• نصف پیمانه لوبیا چیتی

• ۲/۳ پیمانه
عدس

• ۲۰۰ گرم کلم برگ خرد شده

• ۲ قاشق غذاخوری پیاز داغ

• ۱ قاشق غذاخوری سیر
داغ

• ۳ عدد هویج نگینی خرد شده

• ۵۰ گرم برگ کرفس

• ۲۰۰ گرم رشته آش


نصف پیمانه کشک

طرز تهیه

۱٫
نخود و لوبیا را از شب قبل با مقداری آب خیس کنید.
سپس آب آن را عوض کنید و با مقدار کمی نمک روی حرارت قرار دهید تا نیم پز شوند.

۲٫
سپس عدس را اضافه کنید و پس از ده دقیقه، کلم برگ را ریز خرد کنید و به همراه
پیاز داغ، سیر داغ و ادویه در آش بریزید.

۳٫
هویج نگینی را به همراه برگ های کرفس خرد شده اضافه کنید و اجازه دهید تمام مواد پخته شوند.

۴٫
در این مرحله، رشته آش را در قابلمه بریزید تا نرم شود.
در پایان، کشک را در آش بریزید و نمک آن را نیز اندازه کنید.

آش کلم برگ

آش کلم برگ

بیشتر بدانید از خواص کلم

آیا می‌دانستید این سبزی ارزان که به‌فراوانی یافت می‌شود، می‌تواند معجزه کند؟ درادامه به بهترین خواص آن اشاره می‌کنیم:

۱. اثر آنتی‌اکسیدانی کلم:
کلم خاصیت سم‌زدایی دارد؛ یعنی با حذف مواد سمی، رادیکال‌های آزاد و اسید اوره، خون را پاک‌سازی می‌کند. این مواد، دلایل اصلی ابتلا به روماتیسم مفصلی، نقرس، آرتروز، سنگ کلیه، بیماری های پوستی و اگزما هستند. اثر سم‌زدایی کلم ناشی از محتوای بالای ویتامین C و سولفور آن است.

۲. خواص ضدالتهابی کلم:
بررسی محققان نشان داده است که سبزیجات چلیپایی مانند کلم، خواص ضدالتهابی دارند. آنها حاوی سولفورافان هستند که می‌تواند از التهاب موجود در بدن بکاهد. همچنین یکی از ترکیبات اصلی کلم، گلوتامین است. گلوتامین ماده‌ی ضدالتهابی نیرومندی است که می‌تواند در درمان انواع التهاب‌ها، حساسیت‌ها، سوزش‌ها، درد مفاصل، تب و انواع مشکل پوستی مؤثر باشد.

آش کلم برگ

آش کلم برگ

۳. پیشگیری از سرطان:
بنابر تحقیقی که در یکی از معتبرترین نشریات اپیدمیولوژی، چاپ شده است، سبزیجات متعلق به کلم‌سانان، سرشار از گلوکوسینولات (glucosinolate) هستند که ویژگی‌های ضدسرطانی دارند. بنابراین کلم و سبزی‌های مشابه آن، می‌توانند رادیکال‌های آزاد بدن را از بین ببرند و موجب سلامت فرد شده و از احتمال ابتلا به سرطان و بیماری های قلبی در او پیشگیری کنند.

در کلم، نوع دیگری از گلوکوسینولات وجود دارد که به ترکیبات ایزوتیوسیانات‌ (isothiocyanate) تبدیل می‌شود و جلوی ابتلا به انواع سرطان‌ها ازجمله سرطان سینه، پروستات، سرطان مثانه و سرطان کلون را می‌گیرد. کلم قرمز، ترکیبات ضدسرطان متعددی مانند لوپئول، سینیگرین و سولفورافان دارد و تمام این ترکیبات، فعالیت آنزیمی را تحریک می‌کند که جلوی رشد تومورهایی که ب سرطانی را می‌گیرد.

در بررسی محققان دانشگاه ایالتی اورگان روی داوطلبان زن چینی، مشخص شد که مصرف سبزیجات چلیپایی مانند کلم در رژیم غذایی روزانه، ابتلا به سرطان سینه در آنها را کاهش داده است.

برترین ها / چطور

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *