آشپزی

آش گوجه فرنگی با بلغور جو

آش یکی از غذاهای مشهور ما ایرانی هاست که با مواد مختلفی تهیه می شود. یکی از خوشمزه ترین و در عین حال مقوی ترین اش های سنتی ایران آش گوجه است. طرز تهیه آش گوجه فرنگی با بلغور جو را در پرشین وی بخوانید.

مواد لازم آش گوجه فرنگی با بلغور جو

بلغور گندم یا جو ۲۵۰ گرم

سبزی آش نیم کیلو

برنج نصف استکان

پیاز داغ ۵ قاشق غذاخوری

گوجه فرنگی خرد شده یک فنجان

رب گوجه فرنگی یک قاشق غذاخوری

سینه مرغ یک چهارم

زردچوبه و نمک و فلفل به مقدار کافی

آش گوجه با بلغور

آش گوجه با بلغور

طرز تهیه آش گوجه فرنگی با بلغور جو :

مرغ را به همراه پیاز داغ، زردچوبه، نمک و فلفل می پزیم.
مرغ که پخت، آن را از ظرف بیرون می آوریم و بلغور جو و برنج( بهتر است قبلا خیس کرده
باشیم) را به آب مرغ اضافه می کنیم.

با حرارت ملایم می گذاریم بپزد و گاهی هم می زنیم.
بعد سبزی خرد شده را به آن اضافه می کنیم (سبزی این آش به نسبت بقیه آش ها کمتر است).
سینه مرغ پخته را ریش ریش می کنیم و داخل آش می ریزیم.

آش گوجه

آش گوجه

رب و گوجه فرنگی خرد شده را هم به آن اضافه می کنیم و می گذاریم آش خوب جا بیفتند.
اگر از تکه های گوجه فرنگی در آش خوش تان نمی آید، می توانید آب گوجه فرنگی در آن بریزید.
در آن صورت دو تا سه لیوان آب گوجه فرنگی اضافه می کنید و رب هم نمی ریزید.
به جای گوشت مرغ هم می توانید از ماهیچه استفاده کنید.
این آش خیلی راحت تهیه می شود و خوشمزه است.
چاشنی آن نیز آبغوره یا آبلیمو است.

گوجه‌فرنگی برای پیشگیری از سرطان

لیکوپن‌ها ترکیبات اصلی گوجه‌فرنگی هستند که خواص فوق العاده‌ای دارند
این رنگدانه های قرمز – نارنجی رنگ که به خانواده‌ی کاروتنوئیدها تعلق دارند
خواص آنتی‌اکسیدانی فوق‌العاده‌ای دارند. یعنی اینکه تمام قد در برابر رادیکال‌های
آزاد آسیب رسان مقابله می کنند. نتایج پژوهش گسترده‌ای که در سال های
بین ۱۹۸۶ و ۱۹۹۸ انجام‌شده نشان می دهد افرادی که هر هفته حداقل
دو مرتبه سس گوجه‌فرنگی مصرف می‌کنند خطر ابتلا به سرطان پروستات را به میزان ۳۶ درصد کاهش می‌دهند.

در سال ۲۰۱۳ محققان فرانسوی روی موش‌های آزمایشگاهی بررسی هایی
انجام داده و به این نتیجه رسیدند که لیکوپن ها ضدسرطان هستند.
این محققان مخصوصاً به آقایان توصیه می‌کنند که گوجه فرنگی بیشتری
مصرف کنند زیرا آن‌ها را در برابر سرطان پروستات مقاوم می‌کند. باید
بدانید که گوجه فرنگی بخشی از رژیم غذایی مدیترانه ای است، رژیمی که خطر ابتلا سرطان را کاهش می دهد.

سلامت تبیان ـ همشهری انلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *