آشپزی

اشکنه ماست با گردو همراه تخم مرغ و نعناع

اشکنه یکی از غذاهایی سنتی و بسیار خوشمزه ای که هر شهری نوع خاصی از آن را درست می کنند
ما در این مطلب از پرشین وی قصد داریم برای شما عزیزان طرز تهیه دو نوع اشکنه بسیار خوشمزه
را برایتان آموزش دهیم ، اولی اشکنه ماست با گردو و اشکنه و دومی اشکنه تهرانی بسیار خوشمزه
تا انتهای این مطلب همراه ما باشید

 

اشکنه ماست با گردو

مواد لازم: شنبلیله یا نعنای خشک

: ۱ قاشق سوپ خوری

،پیاز درشت : ۱ عدد
،روغن : ۵ قاشق
سوپ خوری ،

زرد چوبه : ۱ قاشق چایخوری

،تخم مرغ : ۴ عدد ،

مغز گردو : ۱ استکان ،

کشمش :
۴ قاشق سوپ خوری ،

ماست : نیم کیلو ،

نمک و فلفل : به اندازه کافی

طرز تهیه: پیاز را پوست
بگیرید و درشت خلال کنید.

اشکنه ماست با گردو

اشکنه ماست با گردو

قابلمه ای را روی حرارت متوسط بگذارید و روغن را توی آن بریزید تا داغ شود .
ابتدا پیاز را سرخ کنید و بعد شنبلیله یا نعنای خشک را به همراهی زرد چوبه به آن اضافه نمایید
و قدری سرخ کنید .
بعد دو لیوان آب گرم توی قابلمه بریزید و حرارت را زیاد کنید تا جوش بیاید .
آب که غلغل کرد تخم مرغها را یکی یکی در آن بشکنید .

حالا مغز گردوی کوبیده و کشمش پاک کرده را نیز توی قابلمه بریزید و حرارت را کم کنید، بگذارید اشکنه
مدتی ( اقلا” نیم ساعت ) آهسته بجوشد تا آب آن کم شود.
وقتی به اندازه یک لیوان آب بیشتر در قابلمه باقی نماند، آن را از روی حرارت بردارید و بگذارید از
جوش بیافتد .

ماست را در این وقت توی قابلمه بریزید ، به آن نمک و فلفل بزنید و همه مواد را خوب
مخلوط کنید .
دو مرتبه قابلمه را روی حرارت بگذارید تا اشکنه داغ شود.
مواظب باشید نجوشد چون ممکن است ماست ببرد.

بیشتر بدانید از اشکنه تهرانی

مرداد
مواد لازم برای ۶ نفر:
مواد لازم
مقدار
پیاز
۲ تا ۳ عدد

روغن
۱۰۰ گرم (۱/۲ لیوان سر خالی)

تخم مرغ
۳ تا ۴ عدد

شنبلیله خشک و نرم
۱ قاشق سوپ‌ خوری

آرد
۲ قاشق سوپ‌ خوری

زردچوبه
۱ قاشق مربا خوری
نمک و فلفل
به مقدار کافی

اشکنه ماست با گردو

اشکنه ماست با گردو

طرز تهیه:
ابتدا پیازها را خرد کرده با روغن روی حرارت ملایم تفت دهید تا سبک و طلایی شود، سپس شنبلیله را همراه با پیاز سرخ کرده و در صورت تمایل به آن زردچوبه بزنید. پس از این کار بگذارید کمی تفت بخورند و سپس ۳ تا ۴ لیوان آب را در تابه ریخته بگذارید تا بجوش آید، نمک و فلفل را نیز به آن اضافه کنید. در همین فاصله که مواد چند جوش بزند، تخم­ مرغ­ ها را در ظرفی جدا بشکنید و با کمی نمک مخلوط کرده و کم کم به مواد اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا تخم مرغ­ ها در یک جا بسته نشوند. پس از ۲ تا ۳ جوش در ظرفی مناسب آن را سرو کنید.

اشکنه از غذا های سنتی تهران است که سرشار از ویتامین B۶ و ویتامین C است. ۱۰۰ گرم از اشکنه حاوی ۱۷۷ کالری و ۱۵,۳ کالری آن مربوط به چربی است که می‌ توانید با کم کردن میزان روغن، آن را در رژیم غذایی خود قرار داده و از آن لذت ببرید. همچنین در ۱۰۰ گرم آن حدود ۴ گرم پروتئین وجود دارد.

takfal.com / takandam

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *