آشپزی

تره اسفناج غذای محبوب اردبیل

مردم اردبیل به دلیل نوع آب و هوایی که در ان منطقه وجود دارد به پوشش گیاهی خاصی دسترسی دارند که این پوشش گیاهی می تواند بسیار در اشپزی موثر باشد. گوشت حیواناتی که در مناطق سرسبز اردبیل تغذیه می کنند و سبزیجاتی که در این منطقه کشت می شود طعم فوق العاده ای به آشپزی مردم اردبیل می بخشد. طرز تهیه تره اسفناج را در پرشین وی بخوانید.

مواد لازم تره اسفناج

اسفناج پخته شده نیم کیلوگرم

پیاز یک عدد

سیر دو حبه

لپه یک و نیم پیمانه

رب انار دو قاشق غذاخوری

کره ۳۰ گرم

روغن دو قاشق غذاخوری

نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم

تخم‌مرغ یک عدد

غذای محلی استان اردبیل

تره اسفناج

تره اسفناج

طرز تهیه  تره اسفناج :

لپه را می‌گذاریم با مقداری آب نیم پز شود ، آب آن‌که تمام
شد با رب انار و کره کمی تفت می‌دهیم، سپس در تابه مقداری روغن ریخته و پیاز را درون آن
سرخ می کنیم، آن‌گاه سیر، نمک، فلفل و زردچوبه را به آن اضافه می‌کنیم سپس اسفناج پخته شده را با
این مواد مخلوط می کنیم و در این لحظه لپه را به آن اضافه کرده و می‌گذاریم با نصف استکان
آب کمی جوش بزند.

تره اسفناج

تره اسفناج

در آخر یک عدد تخم‌مرغ را در ظرفی جداگانه زده و به مواد اضافه می‌کنیم.
وقتی تخم‌مرغ خودش را گرفت از روی گاز آن را برداشته و در ظرف ریخته و با سبزی‌های مختلف تزئین
می‌کنیم.

خواص شگفت انگیز اسفناج برای بدن جهت پیشگیری و درمان بیماری ها

اسفناج این سبزی پر خاصیت با برگ های تیره رنگ ویتامین ها و مواد معدنی بسیار غنی دارد و برای درمان انواع بیماری ها و سلامت پوست و اعضای دیگر بدن بسیار توصیه می شود.

در صد گرم اسفناج خام موارد زیر موجود است

انر‍‍‍ژی ۲۰ کالری

آب ۹۰ گرم

پروتئین ۳ گرم

چربی ۰/۳ گرم

مواد نشاسته ای ۳/۵ گرم

کلسیم ۹۰ میلی گرم

فسفر ۵۰ میلی گرم

آهن ۳/۲ میلی گرم

سدیم ۷۰ میلی گرم

پتاسیم ۴۷۰ میلی گرم

ویتامین آ ۶۰۰۰ واحد

خواص اسفناج خام و پخته

اسفناج را می توان خام یا پخته خورد. به منظور اجتناب از زیاد پختن، سعی کنید آن را با بخار بپزید یا به شیوه چینی تفت دهید. شیوه های پخت، بافت و طعم سبزی یاد شده را حفظ کرده و فقدان ویتامین محلول در آب را به حداقل می رسانند. اگر چه ضمن پختن، پاره ای از این مواد غذایی از بین می روند، لکن در واقع صرف ۲۱ پیمانه از سبزی پخته، بیشتر از خوردن ۱ پیمانه سبزی خام ارزش غذایی دارد، چون دارای دو پیمانه برگ است. علاوه بر این، حرارت باعث می شود که پروتئین موجود در اسفناج، آسان تر تجزیه گردد. در صورتی که اسفناج خام همراه با پرتقال یا برش های گریپ فروت به خاطر داشتن ویتامین «ث» اضافی خورده شود، ارزش غذایی اش افزون می گردد.

خواص آب اسفناج

آب اسفناج به کاهش درد مفاصل کمک می کند و در درمان یبوست یکی از بهترین هاست.

 

آب اسفناج سرشار از فیبر است. برای کاهش مشکل یبوست مزمن بسیار خوب است. با مشکلات هضم مبارزه می کند. آب اسفناج طبیعی برای زخم معده و کولیت بسیار خوب است. برای ایجاد یک سیستم ایمنی سالم بدن کمک می کند.

 

آب اسفناج دارای ویتامین K است. دارای کلسیم است. به کاهش بیماری ورم مفاصل و درد مفاصل کمک می کند. آب اسفناج با دانه کتان نیز به کاهش درد ناشی از پوکی استخوان کمک می کند. مصرف آب اسفناج به طور منظم از درد مفاصل جلوگیری می کند.

تبیان ـ اشپزی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن