آشپزی

ته چین لوبیا پلو

ما در این مطلب از پرشین وی قصد داریم برای شما
عزیزان، طرز تهیه ته چین لوبیا پلو یک غذای بسیار خاص و
خوشمزه هستند ،ته چین لوبیا پلو یک غذای بسیار خاص و
مجلسی است تا انتهای این مطلب همراه ما باشید

طرز تهیه ته چین لوبیا پلو

مواد لازم : لوبیای سبز ۸۰۰ گرم ( پاک شده و ریز خرد شده )

گوست قیمه شده گوسفندی نیم کیلو

پیاز درشت خرد شده

برنج ۵ پیمانه

ادویه پلویی مخلوط و گرد دارچین
و گل سرخ پودر شده نمک
و فلفل

رب گوجه فرنگی نصف پیمانه

طرز تهیه ته چین لوبیا پلو

طرز تهیه ته چین لوبیا پلو

برای مایه ته چین : تخم مرغ ۲ عدد زعفرون دم شده کمی
روغن ماست چکیده نصف لیوان طرز تهیه : پیاز را خرد کرده و در کمی روغن تفت میدیم .
بعد گوشت گوسفندو سپس لوبیا سبز رو هم همراهش تفت میدیم تا سرخ بشن .
ادویه و نمک و فلفل و دارچین و گل سرخ رو اضافه کرده و رب گوجه فرنگی و مقداری آب
که روی مواد رو بپوشونه میریزم و میذاریم بپزن .

مایه لوبیا سبز باید آبش به خوردش بره و آبدار نباشه تا برنج خمیر و له نشه .
برنج رو کمی زنده تر آبکش کرده و کنار میذاریم .
مخلوط پخته گوشت قیمه و لوبیا سبز رو هم کنار میذاریم .
مایه ته چین رو آماده میکنیم و ابتدا ماهیتابه رو داغ کرده و کمی روغن توش میریزیم و یا فقط
کامل ته و دیواره ها رو چرب میکنیم و بعد مایه ته چین زعفرونی رو با کمی برنج مخلوط کرده
و ته ظرف میریزیم .

حالا یک ردیف برنج سفید وسپس دارچین و گل سرخ رو می پاشیم وبعد مایه لوبیا سبز و گوشت (
که اصلا آبدار نیست و آبش قبلا کشیده شده وبه خوردش رفته ) .
و بعد دوباره باقی برنج ها ساده رو میریزیم و فشار میدیم و کمی روغن داغ میریزیم و درب قابلمه
رو گذاشته و با شعله کم به مدت یکساعت و نیم دم میکنیم .
نکته: ابتدا کمی شعله رو زیاد میکنیم تا جسم ظرف داغ بشه و بعد کم کرده و دمکنی قرار میدیم
و تایم میگیریم .

طرز تهیه لوبیا پلو

وقتی برنج با لبه ظرف لبالب میشه به جای دمکنی از کاغذ فویل استفاده می کنم تا دمکنی ام با
سطح برنج تماس پیدا نکنه .
و پس از پیچیدن بخار توی ماهیتابه چند تا سوراخ کوچک هم روی فویل تعبیه میکنم که بخار اضافی خارج
بشه .
نکته : همیشه قبل از برگرداندن ته چین توی ظرف – شعله رو از قبل خاموش می کنیم و صبر
می کنیم تا کمی خنک بشه .
نکته : برای قالبی خارج کردن ته چین همیشه ماهیتابه رو با درب اون محکم نگه میداریم و از بالا
به پایین چند بار محکم تکان میدیم تا مطمئن بشیم نه چین از کف ظرف جدا شده .
اگه خیلی داغ باشه و تازه خاموش کرده باشیم کامل جدا نمیشه .

نکته : تا کمی سرد نشده برش نمی زنیم .
نکته : میتونیم کمی از مایه لوبیا پلو نگه داریم برای اونایی که پر ملات تر دوست دارن ! و
کمی هم برنج زعفرانی آماده میکنیم برای تزیین روی ته چین ….
به هنگام سرو اگه دوست داشتین کمی دارچین و گل سرخ هم می تونین روش بپاشین …
تمام مزه و عطر و طعم این غذا به دارچین وگل سرخ اونه….

بیشتر بدانید از خواص  لوبیا سبز

به آسانی در بیشتر فروشگاه‌ها در دسترس است. محتوای غذایی آن شامل فیبر، ویتامین، مواد معدنی، و مقدار ناچیزی کربوهیدرات است. هم‌چنین حاوی پروتئین، کلسیم، فیبر خوراکی، آهن و چند ماده‌ی مغذی ضروری دیگر است. میزان آنتی‌اکسیدان لوبیا سبز شگفت آور است و حتی فواید قلبی عروقی نیز دارد. لوبیا سبز منبعی غنی برای چربی امگا۳ نیز هست. محتوای کاروتینوئید و فلاونوئید لوبیا سبز فواید ضدالتهابی دارد.

 

فواید ویتامین K

ویتامین K نقش برجسته‌ای در لخته شدن خون و ترمیم جراحت دارد. هم‌چنین در سنین پیری استحکام استخوان‌ها را حفظ می‌کند.

طرز تهیه ته چین لوبیا پلو

طرز تهیه ته چین لوبیا پلو

فواید ویتامین C

ویتامین C منبعی فوق‌العاده برای آنتی اکسیدان است، که در از بین بردن رادیکال‌های آزاد خیلی خوب عمل می‌کند. واکنش‌های این رادیکال‌های آزاد منجر به محصولات جانبی و فرآیندهایی می‌شود که ممکن است سرطان‌زا باشد. آنتی اکسیدان موجود در لوبیا سبز برای بدن بی‌نهایت مفید است.

 

لوبیاسبز تازه کالری خیلی کمی دارد. برای همین آدم‌هایی که مراقب کالری مصرفی‌شان هستند نباید نگران باشند و می‌توانند مقدار زیادی از آن را بخورند. هم چنین لوبیاسبز حاوی مقدار کمی سدیم، چربی اشباع، و کلسترول است.

www.ashpazonline.com

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *