آشپزی

ته چین مرغ و بادمجان

ته چین یکی از غذاهای بسیار خوشمزه ای است که برای
میهمانی ها غذای بسیار مناسبی است ما در این مطلب از
پرشین وی قصد داریم برای شما عزیزان طرز تهیه ته چین مرغ و بادمجان را
برایتان به اشتراک بگذاریم

ته چین مرغ و بادمجان

مواد لازم برای تهیه ته چین مرغ و بادمجان: بادمجان کوچک خرد کرده یک عدد زعفران نصف قاشق چای خوری
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم روغن نصف فنجان پیاز یک عدد هویجیک عدد سینه مرغ

یک ظرف ماست

دو قاشق تخم مرغ

دو
عدد برنج

یک فنجان

با این مقدار مواد لازم به اندازه یک دیس کوچک از ”‌ته چین مرغ و بادمجان“خواهیم داشت.
یک قالب مستطیل شکل به طول ۲۶ سانت و گاز فر دار مورد نیاز می‌باشد.
این غذا را می‌توان در یک قابلمه تفلون کوچک و روی گاز تهیه کرد، یک فنجان برنج(حدود ۱۳۰ گرم)

نصف
فنجان روغن(حدود ۵۰ گرم)، یک عدد پیاز(حدود صد گرم)

سه عدد تخم مرغ، یک طرف سینه مرغ (معادل ۱۵۰ گرم
گوشت مرغ)

یک عدد هویج متوسط (حدود صد گرم)، سه قاشق غذاخوری ماست (حدود ۶۰ گرم)

نصف قاشق چای‌خوری زعفران،
یک عدد بادمجان کوچک (حدود صد گرم)

ته چین مرغ و بادمجان

ته چین مرغ و بادمجان

طرز تهیه ته چین مرغ و بادمجان

یک عدد هویج و یک طرف سینه مرغ را با کمی نمک می‌پزیم.
هویج را خرد کرده، کنار می‌گذاریم.
مرغ پخته را ریش ریش می‌کنیم.
یک عدد پیاز را با کمی روغن سرخ می‌کنیم و بعد پیاز داغ آماده شده، مرغ ریش شده و کمی
زعفران آب کرده را با هم مخلوط می‌کنیم تا مایه وسط ته چین آماده شود.

یک عدد بادمجان ریز را پوست کنده، حلقه حلقه می‌بریم و با کمی روغن سرخ می‌کنیم.

یک فنجان برنج را با یک قاشق غذاخوری نمک حدود یک ساعت خیس می‌کنیم سپس آن را به صورت
آبکش می‌پزیم.
بهتر است برنج را کمی نرم‌تر آبکش کنیم.

سه قاشق ماست را هم زده، سه عدد تخم مرغ، زعفران آب کرده و کمی نمک به آن اضافه
کرده، هم می‌زنیم.

برنج آبکش شده را در مایه تخم مرغی ریخته، هم می‌زنیم.

ته قالب مستطیل شکل به طول ۲۶ سانتی متر را کمی چرب می‌کنیم و نصف برنج زعفرانی را در
آن می‌ریزیم.
روی برنج را با قاشق صاف می‌کنیم سپس وسط برنج را با قاشق گود می‌کنیم تا محلی برای قرار گرفتن
مرغ زعفرانی شود.

مرغ زعفرانی را به ته چین اضافه کرده، در صورت دلخواه برای خوش طعم شدن، دو قاشق غذاخوری پنیر
پیتزا روی مرغ می‌ریزیم و در آخر بقیه برنج را اضافه کرده، روی آن را با قاشق صاف می‌کنیم و
با فویل آلومینیومی روی آن را می‌پوشانیم.

ته چین را به مدت ۴۵ دقیقه در وسط فر با شعله متوسط (۱۶۰ الی ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد) قرار
می‌دهیم.

بعد از کمی سرد شدن، قالب را در ظرف بر می‌گردانیم و با بادمجان سرخ شده و هویج حلقه
شده آن را تزئین می‌کنیم.
همچنین در صورت دلخواه می‌توان بادمجان سرخ شده را وسط ته چین گذاشت.

اطراف غذا را می‌توان با برش‌هایی از گوجه فرنگی تزئین کرد.

ته چین مرغ و بادمجان

ته چین مرغ و بادمجان

بیشتر بدانید از خواص بادمجان

بادمجان یکی از منابع غنی پتاسیم است، پتاسیم موجود در بادمجان برای بدن مفید بوده و نقش حیاتی در تنظیم فشار خون بدن دارد. بادمجان دارای ماده‌ای به نام ناسونین است، این ماده موجود در بادمجان مانع از آزاد شدن رادیکال‌های آزاد می‌شود. بادمجان یکی از مهمترین مواد خوراکی است که خاصیت درمانی و یا حتی پیشگیرانه در برابر ابتلاء به سرطان دارد، افزایش رادیکال‌های آزاد عامل بیماری‌های قلبی و سرطان در افراد است، لذا می‌توان با مصرف آن مانع از بروز این اتفاق شد.

این ماده غذایی دارای فیبر بالایی است، فیبر در کاهش کلسترول و جلوگیری از نوسانات قند خون بسیار مفید است. بادمجان دارای کالری پایینی است، این ماده غذایی سرشار از آب است و به دلیل کم بودن میزان کربوهیدرات در کاهش گلوکز به خصوص در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو مفید است. بسیاری از افراد به این ماده غذایی آلرژی دارند، مصرف بادمجان برای کسانی که مبتلا به مشکلات کلیوی و صفرا می‌باشند و به آن حساسیت دارند، توصیه نمی‌شود.

بادمجان برای درمان سرماخوردگی و زکام مفید بوده و سرشار از مواد مغذی است، این ماده غذایی سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی گوناگون است. یک فنجان از این ماده غذایی حاوی خواص تغذیه‌ای مثل ٢٠ کالری انرژی، ۵ گرم کربوهیدرات، ٣ گرم فیبر، پروتئین، منگنز، فسفات، فولات، پتاسیم، ویتامین C و ویتامین K است.

آنتی اکسیدان‌ها موادی هستند که بر ضد رادیکال‌های آزاد در بدن فعالیت می‌کنند و بدن را در مقابل مواد سرطان زا و همینطور التهابی حفاظت می‌کنند. بادمجان سرشار از آنتی اکسیدانی به نام آنتوسیانین است که رنگ بنفش بادمجان هم به علت وجود این ترکیب است. نتایج تحقیقات آزمایشگاهی نشان داده که این ترکیب دارای خواص ضد سرطانی بسیار قوی است.

تبیان / imna

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن