آشپزی

ته چین های اصیل ایرانی + تزئین ته چین

ته چین یک غذای اصیل ایرانی است که دارای انواع گوناگون و خوشمزه
است ما در این مطلب از پرشین وی قصد داریم برای شما عزیزان طرزتهیه
ته چین های مختلف از جمله ،  ته‌چین کدو حلوایی و ته‌ چین همدانی را برایتان
به اشتراک خواهیم گذاشت

ته‌ چین همدانی

چی لازم دارم؟
سینه مرغ پخته و ریش‌شده: سه عدد

بادنجان حلقه‌ای سرخ‌شده: سه عدد

زرده تخم‌مرغ: سه عدد

گوجه‌فرنگی: یک عدد

برنج پخته
آبکش شده: سه پیمانه

زعفران دمکرده: هرچه بیشتر بهتر

روغن مایع: ۱۰۰ گرم

ماست: ۲۰۰ گرم

نمک، فلفل، زردچوبه و کره: به مقدار لازمزرشک،
خلال بادام و خلال پسته خیس خورده: به مقدار لازم

چطور بپزم؟
۱٫
زرده تخم‌مرغ، زعفران، ماست، نمک، فلفل و زردچوبه را همراه یک‌سوم برنج با هم مخلوط کنید.

۲٫
کف قابلمه یا ظرف نچسب را چرب کرده و مواد را کف قابلمه پخش کنید.
یک لایه مرغ سپس یک لایه برنج، بعد یک لایه بادنجان سرخ شده و گوجه حلقه شده و در آخر
یک لایه برنج بریزید.

ته‌ چین همدانی

ته‌ چین همدانی

ته‌ چین همدانی

۳٫
به همین ترتیب ادامه دهید تا مواد تمام شود.
لایه آخر را برنجی که با زعفران، خلال پسته، خلال بادام و زرشک مخلوط کرده بودید می‌ریزید و با کفگیر
آن را فشار دهید.

۴٫
روی قابلمه یک عدد کاغذ آلومینیومی کشیده و چند سوراخ روی آن ایجاد کنید و قابلمه را روی حرارت متوسط
۳۰دقیقه بگذارید تا دم بکشد.

۵٫
در آخر با مخلوط زرشک و خلال بادام و پسته روی آن را تزئین کنید.

فوت کوزه‌گری:

اگر ته‌دیگ خشک و ترد دوست دارید، زرده تخم‌مرغ بیشتری بزنید و اگر تمایل دارید ته‌دیگ نرم
شود، ماست بیشتری اضافه کنید.

——————————————————————————–
ته‌چین گوشت و سبزیجات

 

چی لازم دارم؟
گوشت: ۲۵۰ گرمبرنج: سه پیمانهسبزی خرد و ریز شده (تره، جعفری و شوید): سه پیمانهقارچ:
۲۰۰ گرم تخم‌مرغ: پنج عددفلفل‌دلمه‌ای رنگی: یک عددماست چکیده پرچرب: یک لیوانزعفران دم‌کرده: یک قاشق مرباخوری

چطور بپزم؟

۱٫
گوشت خرد شده را با پیاز، کمی نمک و فلفل کاملا بپزید، ‌طوری که یک استکان کوچک آب ته آن
باقی بماند.

۲٫
برنج را به صورت جداگانه نیم‌پز و بعد آبکش کنید.
زعفران را دم کرده، سپس تخم‌مرغ‌ها را در آن شکسته و ماست، سبزی، فلفل‌دلمه‌‌ای و قارچ را هم به مخلوط
اضافه کنید.

۳٫
همه مواد را هم بزنید و مقداری از برنج را به مخلوط اضافه کنید.
کف تابه را با کمی روغن چرب کنید.

۴٫
ابتدا کمی از مخلوط را کف تابه ریخته و گوشت پخته شده را روی آن به صورت منظم بچینید، سپس
بقیه مواد و نهایتا باقی‌مانده برنج را ریخته و کمی آب گوشت که ته ظرف مانده را روی کل مواد
بریزید.
با حرارت ملایم اجازه دهید دم بکشد.

فوت کوزه‌گری:

می‌توانید از انواع ماست ترش چکیده استفاده کنید.
ماست کفیر هم گزینه مناسبی است.

——————————————————————————–
ته‌چین بال مرغ برای پنج نفر

 

چی لازم دارم؟
برنج: سه پیمانه بال مرغ: ۱۰ عدد ماست شیرین: سه قاشق سوپ‌خوریتخم‌مرغ:
پنج عددزعفران دم‌کرده: سه قاشق سوپ‌خوریپودر گل سرخ، دارچین و گلاب: به مقدار لازم روغن مایع: یک پیمانه

چطور بپزم؟
۱٫
اول برنج را دم کنید.
بال‌های مرغ را با پیاز، نمک، فلفل، روغن و زعفران مزه‌دار کنید و اجازه دهید دو ساعت در یخچال بماند.

۲٫
در یک ظرف جداگانه تخم‌مرغ را بزنید و به آن زعفران، پودر گل‌سرخ، گلاب، نمک، ماست و دارچین همراه نیم
پیمانه روغن اضافه کنید.

۳٫
برنج را با مواد مخلوط کنید.
بعد توی یک قالب چرب‌شده بال‏های مرغ را بچینید و برنج مخلوط را روی آن ریخته و کاملا فشار دهید.
(می‌توانید ته قابلمه کنجد بریزید) روی ظرف را فویل آلومینیومی بکشید و چند سوراخ سطح آن ایجاد کنید.

۴٫
فر را در دمای ۱۵۰ درجه تنظیم کنید و ۵۰ دقیقه قالب را در طبقه وسط فر بگذارید.

فوت کوزه‌گری:

اگر طعم دودی غذاها را دوست دارید، می‌توانید از بال مرغ دودی یا برنج دودی شمال برای
طبخ این غذا استفاده کنید.

 ته‌چین کدو حلوایی

چی لازم دارم؟

برنج: سه پیمانه کدو حلوایی: ۱۰ برشروغن کنجد: چهار قاشق غذاخورینمک، شکر
و زعفران: به مقدار لازم

چطور بپزم؟

۱٫
برنج را با نمک و کمی روغن نیم‌پز و آبکش کنید.

۲٫
کدو حلوایی را با قطر دو سانتی‌متر یا حتی بیشتر برش دهید.کف قابلمه را روغن کنجد بریزید و کدوها را
کف قابلمه بچینید و کمی زعفران اضافه کنید.

۳٫
در آخر شکر را روی کدوها بپاشید و برنج را روی آنها بریزید و دم کنید.

فوت کوزه‌گری:

بهتر است برش‌های کدو را از قسمت باریک کدو‌ بزنید چون این قسمت پهنا و ضخامت
بیشتری دارد و برای ته‌دیگ مناسب‌تر است.
حرارت گاز را ملایم نگه دارید چون احتمال دارد کدوها زود بسوزند

ته‌ چین همدانی

ته‌ چین همدانی

بیشتر بدانیم از خواص ته چین

ته‌چین حاوی انواع ویتامین‌های A ، C ، E ، K ، گروه ویتامین‌های B مانند B۱، B۲، B۳، B۶، B۹ ، B۱۲ ، اسید چرب امگا ۳، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، فسفر، کلسیم، منیزیم، آهن، فیبر، پروتئین، اسید فولیک، آنتی اکسیدان مانند پلی فنول، زآگزانتین، لوتئین و سلنیوم است.

برای بررسی خواص ته‌چین و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است، با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت‌وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.

مهم‌ترین خواص ته‌چین و ته‌ چین همدانی

حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره مهم‌ترین خواص ته‌چین اظهار کرد: این غذا به علت داشتن آهن، اسید فولیک و ویتامین B۱۲ نقش مؤثری در سلامتی زنان باردار و جنینشان دارد؛ ته‌چین پروتئین بالایی دارد بنابراین عضلات بدن را تقویت می‌کند و انرژی بدن را هم افزایش می‌دهد.

وی درباره خواص دیگر ته‌چین بیان کرد: این غذا به علت وجود آهن زیاد، موجب تولید گلبول‌های قرمز خون می‌شود و از بروز کم‌خونی و ریزش مو در افراد جلوگیری می‌کند.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: ته‌چین حاوی منیزیم فراوان است؛ منیزیم در سنتر پروتئین، تنظیم فعالیت اعصاب و حفظ عملکرد عصبی و کنترل فشار و قند خون نقش مؤثری دارد؛ این غذا به علت داشتن کلسیم، فسفر و منیزیم، استخوان‌ها و دندان‌ها را محکم و از بروز پوکی استخوان در افراد جلوگیری می‌کند.

عظمایی تأکید کرد: ته‌چین به سلامتی سیستم قلبی و عروقی کمک شایانی می‌کند؛ این غذا تأثیر بسزایی در شادابی و طراوت پوست دارد.

وی یادآوری کرد: ته‌چین بینایی را تقویت و از تباهی لکه زرد (دژنراسیون ماکولا) جلوگیری می‌کند؛ این غذا به علت وجود ویتامین‌های A ، C و E خاصیت آنتی اکسیدانی دارد بنابراین سیستم ایمنی بدن را تقویت و بدن را در برابر بیماری‌های مختلف به ویژه انواع سرطان‌ها محافظت می‌کند.

 

behdasht / عصر ایران

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *