آشپزی

حلیم گندم (خوزستان) غذای مقوی و پرانرژی

ما از گندم تنها در نان استفاده نمی کنیم و مصرف گندم در انواع غذاهای سنتی ما ایرانی ها مانند اش و حلیم ها بسیار پرکاربرد است و عطر و طعم ان ها را بسیار دلپذیر تر می کند. دستور تهیه حلیم گندم خوزستان به سبک مردم این خطه را در پرشین وی بخوانید.

مواد لازم حلیم گندم خوزستان

برای ۴ تا ۶ نفر:

گندم ۴۰۰ گرم

برنج  ۱۰۰ گرم

گوشت سردست یا گردن ۵۰۰ گرم

سینه مرغ ۲۵۰ گرم

شیر  ۱ لیتر

خامه  ۲۰۰ گرم

نمک، دارچین، شکر به میزان لازم

حلیم گندم خوزستان

حلیم گندم

طرز تهیه حلیم گندم خوزستان

گندم و برنج را که از ۱۲ ساعت قبل خیس نموده‏ اید با ۲ لیتر آب روی حرارت ملایم قرار داده
تا کاملا پخته شود و بعد با گوشت کوب برقی یا مخلوط کن نیمی از آن را له کنید.

گوشت را با یک عدد پیاز و مقدار کمی فلفل و۱ لیتر آب روی حرارت قرار دهید تا پخته
شود.

در پایان ساعت اول مرغ را نیز اضافه کنید تا گوشت و مرغ کاملا پخته شود و آب آن که
کشیده شد آن را ریش نموده و داخل گندم ریخته و هم بزنید تا آب گندم و گوشت کشیده شود.

کم ‏کم شیر را اضافه نمایید تا زمانی که حلیم، کِش دار و نرم شود.

نمک آن را اندازه نموده، خامه را اضافه کنید و شعله را خاموش نمایید.

روی حلیم را با شکر و دارچین تزیین نمایید.

نکات تهیه حلیم گندم خوزستان

* در بعضی شهرها مثل مشهد روی حلیم را با قیمه تزیین می ‏کنند، که در این صورت شکر
حذف می‏ شود.

* در تهران حلیم با گوشت بوقلمون مرسوم می ‏باشد.

* اگر حلیم را صاف می ‏خواهید بهتر است به جای گندم پوست کنده از بلغور گندم استفاده کنید.

* اگر بخواهید حلیم شما دانه ‏دار باشد آن را داخل چرخ نریزید.

حلیم گندم خوزستان

حلیم گندم خوزستان

* برای گرفتن سبوس گندم، پیش از آن که گندم را با گوشت ترکیب نمایید آن را از صافی رد
کنید.

* برای گرفتن بوی زهم گوشت می ‏توانید گوشت را با مقداری نخود بپزید و در پایان نخود را جدا
نمایید(می ‏توان نخود را نیز با مواد کوبید).

انرژی کل: ۴۰۰۰ کیلو کالری

آشنایی با خواص گندم

گندم سرشار از ویتامین B است. به ویژه تیامین، برای سیستم عصبی
و نیاسین بسیار مناسب است که برای متابولیسم کربوهیدرات ها به انرژی
یا برای حفظ سلامت پوست ضروری است.گندم حاوی ویتامین E بسیار زیاد
است. همچنین خواص علف گندم نیز زیاد است و هزاران سال است که در سراسر دنیا از آن استفاده می شود.

گندم هزاران سال به عنوان غذا مورد استفاده قرار گرفته است و حتمالا از
زمان های بسیار قدیم بیشترین غذای مورد استفاده بوده است. تمدن های بسیاری مانند اروپایی بر آن پایدار مانده است.

در جامعه امروز گندم در درجه اول برای تولید نان مورد استفاده قرار می گیرد
و جای خود را به سایر غلات مانند ذرت یا برنج برای استفاده مستقیم در آشپزخانه
می دهد. با این وجود، امکان استفاده از گندم به عنوان غلات که می توان مستقیم از آن به عنوان غذا استفاده کرد، نادیده گرفتن فواید آن است.

حلیم گندم خوزستان

حلیم گندم

حلیم گندم

جلوگیری از سرطان سینه

گندم سرشار از فیتواسترول ها است که از بروز سرطان سینه جلوگیری می کند.

گندم کامل سرشار از فیتواسترول ها است، که تاثیر استروژن ها در رشد سرطان پستان
را خنثی می کنند. مصرف نان نه تنها راه خوبی برای جلوگیری از بروز سلولهای سرطانی
پستان است، بلکه به دلیل غنی بودن فیبر، می تواند به از بین بردن سریع تر استروژن ها در
روده ها کمک کند، بنابراین می توان آن ها را با مقدار کمتری جذب کرد.

خوردن گندم کامل، نان یا گندم کامل پخته شده، به ویژه در زنان یائسه که تحت استروژن درمانی
قرار دارند، مشخص می شود. اگر چه ثابت نشده است که این نوع درمان مستقیما مسئول
بروز تومورها در پستان است، اما تصور می شود این یک عامل خطر محسوب می شود. استفاده از گندم ممکن است این خطر را کاهش دهد.

جلوگیری از بیماری های قلبی

گندم به کاهش کلسترول و جلوگیری از بیماری های قلبی عروقی کمک می کند.

دنیای تغذیه ـ تبیان

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *