آشپزی

خورشت آلو اسفناج خورشت خوشمزه و آسان

خورشت آلو اسفناج یکی از خورش‌های اصیل ما ایرانی‌ها است ، و عنوان یک خورش مجلسی
شناخته می شود.  برای تهیه ی این خورشت خوشمزه با ما در پرشین وی همراه باشید .

مواد لازم خورشت آلو اسفناج :

گوشت خورشتی یا ماهیچه ۳۰۰ گرم

اسفناج ۵۰۰ گرم

پیاز ۱ عدد درشت

آلو خورشتی ۱۰ عدد

آرد ۱ قاشق غذاخوری سر خالی

شکر و آبلیمو

زردجوبه و نمک و فلفل

طرز تهیه ی خورشت آلو اسفناج

اول پیاز رو ریز خورد میکنیم و توی روغنسرخ میکنیم، بعد گوشت رو تفت میدیم تا کمی طلایی بشه
آرد رو اضافه میکنیم تا بوی خامیش بره، زردچوبه رو هم میریزم و در آخر آبگوشت که نیم پز شد آلو
و اسفناج رو اضافه میکنیم و باحرارت کم میذاریم خورشت بپزه و جا بیوفتهدر آخر نمک و فلفل رو
میزون کنین.

طعم این خورشت ملسه که با شکر و آبلیمو به میل خودتون تنظیم کنیناین خورشت خیلی راحته
و بسیار خومشزه!آرد رو برایاین اضافه کردم که خورشتمون آبکی نباشه!آلو رو قبلش بشورین و
یه نیم ساعت خیس کنین.

آشنایی با خواص اسفناج

خواص اسفناج بسیار گسترده و بی شمار است اما به طور خلاصه و مفید برخی از این خواص شامل:
اسفناج به دلیل داشتن مقدار قابل توجهی ویتامین B3 داروی مهمی برای برطرف کردن بیماری پلاگر
است. بیماری پلاگر یک نوع بیماری است که بعلت کمبود ویتامین B3 در بدن تولید می شود و نشانه
های آن ضعف بدن، تشنج، اختلال در دستگاه هاضمه و بوجود آمدن لکه های قرمز روی بدن است.

برگ اسفناج از نظر طب قدیم ایران کمی سرد است و برخی عقیده دارند که متعادل است یعنی نه
سرد است و نه گرم.برگ اسفناج غنی ویتامین A ، B3، C و آهن و پتاسیم می باشد.بدن را قلیایی
می کن ورم روده کوچک را رفع می کند و برای ورم ریه مفید است.ملین است و یبوست را برطرف
می کند.

اسفناج برای لاغر شدن و وزن کم کردن مفید است.اسفناج بدلیل داشتن ماده ای بنام اسپیناسین
هضم غذا را تسریع می کند . این ماده باعث تحریک معده و ازدیاد ترشحات آن می شود.افزایش
ذخایر آهن با مصرف اسفناج ایده مناسبی است به ویژه به این دلیل که در مقایسه با گوشت قرمز
منبع شناخته شده ای از آهن است.

خورشت آلو اسفناج

خورشت آلو اسفناج

خاصیت اسفناج خام و پخته

خوردن اسفناج در رفع تشنگی موثر است و از زمان های قدیم برای از بین بردن ورم و درد گلو توصیه
شده است.برای رفع سرفه های خشک برگ اسفناج را با جو پوست کنده و روغن بادام بپزید و بخورید
آش اسفناج با گشنیز برای سردردهایی که ناشی از سوء هاضمه و اختلال دستگاه گوارشی است
مفید می باشد و اگر آش اسفناج را با آب لیمو و سماق و یا آب غوره بخورید سردردهای ناشی از
اختلال کیسه صفرا را برطرف می کند.

اسفناج به علت داشتن اگزالات برای بیماران مبتلا به ورم مفاصل و سنگ های کلیه و مثانه مناسب
نیست ضمنا آنهایی که سرد مزاج هستند باید اسفناج را با ادویه گرم نظیر زنجبیل و هل میل نمایند.
خوردن اسفناج از سرطان جلوگیری می کند مخصوصا در افرادی که الکل و سیگار مصرف می کنند.

اسفناج در پیشگیری از سرطانهای روده بزرگ، معده، پروستات، حنجره و رحم موثر است.
اسفناج کلسترول خون را پائین می آورد و روده بزرگ را تمیز می کند.ترشحات لوزالمعده
را افزایش می دهد.اسفناح سبزی مفید برای تقویت اعصاب است و رماتیسم و نقرس
را درمان می کند.

خواص اسفناج

خواص اسفناج

خواص اسفناج

برای زیاد کردن شیر در مادران شیرده موثر است.سابقاً نوعی شربت از اسفناج تهیه می شد
که در معالجه خونریزیها و کم خونی از آن استفاده می کردند.مصرف اسفناج می تواند در لطافت
پوست نقش بسزایی داشته باشد.

اسفناج همچنین دارای انرژی بسیار پایینی است؛ به طوری که هر ۱۰۰ گرم آن حاوی ۱۰ کیلوکالری
انرژی است. میزان فیبر خوراکی آن نیز ۸٫۵ گرم در هر ۱۰۰ گرم است که هم فیبر محلول و نامحلول
دارد، بنابراین می تواند برای افراد با قند و چربی بالا مناسب باشد.

چی بپزم  – عصر ایران

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *