آشپزی

روش تهیه‌ برشتوک نخودچی

برشتوک نخودچی ساده یکی از شیرینی های سنتی و بسیار پر طرفدار است که در مراسم های
مختلف هورده می شود ما در این مطلب از پرشین وی مواد لازم و طرز تهیه برشتوک نخودچی ساده به
همراه نکات پخت آن را برایتان آماده کرده ایم در ادامه نیز با با خواص آرد نخودچی آشنا خواهیم شد

برشتوک نخودچی ساده

مواد لازم: آرد نخودچی ۲۵۰ گرم

روغن جامد ۱۲۵ گرم

پودر قند ۱۲۵ گرم

هل و دارچین نصف قاشق چای‌خوری

پودر کاکائو ۱ قاشق مرباخوری

شکلات تخته ای۵۰ گرم

پودر پسته

برای تزیین آرد سفید

۵۰ گرم برشتوک طرز تهیه: مرحله ۱ – آرد نخودچی و آرد سفید را تفت دهید تا
رنگ آن کمی طلایی شود سپس روغن را به آن افزوده و مرتب هم زده تا رنگ آن قهوه ای
روشن شود.
مرحله ۲ – مخلوط را از حرارت برداشته و پودر قند، هل و دارچین را بیفزایید و مرتباً هم بزنید
تا کاملاً مخلوط شود.
(در صورت استفاده از پودر کاکائو در این مرحله اضافه کنید) مرحله ۳ – مواد را در سینی لوز ریخته
و با پشت قاشق صاف کرده، سپس شکلات تخته ای را که روی حرارت غیر مستقیم آب کرده‌اید روی برشتوک
ریخته و مقداری پودر پسته نیز بپاشید.

برشتوک نخودچی ساده

برشتوک نخودچی ساده

مرحله ۴ – قالب را در یخچال گذاشته حدود نیم ساعت یا بسته به سرمادهی یخچال بیشتر بگذارید و بعد
برشتوک را به صورت لوز برش داده و دوباره در یخچال بگذارید تا کاملاً ببندد.
مرحله ۵ – برشتوک را که قبلاً برش زده‌اید با دقت از هم جدا کرده و در ظرف مورد نظر
چیده و سرو نمایید.

برشتوک نکـــــــات: ۱٫
پودر قند را داخل مواد الک کنید.
۲٫در صورتی که مایه خیلی شل بود کمی آرد نخودچی را جداگانه تفت دهید و بعد به مخلوط اضافه کنید.
۳٫
برشتوک در مرحله قبل از برش باید حدود نیم ساعت در یخچال باشد و بعد آن را برش داده و
دوباره اجازه دهید تا کاملاً ببندد، در صورتی که در مرحله برش بیش از اندازه سفت شود باعث خرد شدن
برشتوک می‌شود.
۴٫
به شکلات آب شده ۱ تا ۲ قاشق روغن مایع اضافه کنید تا روان‌تر باشد و به راحتی روی برشتوک
ریخته شود.

برشتوک نخودچی ساده

برشتوک نخودچی ساده

بیشتر بدانید از آشنایی با خواص آرد نخودچی

ارزش غذایی یک سوم لیوان آرد نخودچی، معادل یک واحد نان و غلات یا یک واحد گوشت (البته از نوع بسیار کم چرب) است و مصرف آن در صورتی که بوداده و شور نباشد، به افرادی که در جویدن حبوبات مشکل دارند، توصیه می شود.

 

آرد نخودچی آردی است که از نخودچی پوست گرفته و بی نمک تهیه می شود. نخودچی را می کوبند یا آسیاب می‌کنند و آن را با الک بسیار ریز برای نرم و صاف شدن الک می کنند. آرد نخودچی در شیرینی پزی هم مصرف می شود.

یکی از آردهایی که در آشپزی ایرانی مورد استفاده قرار می گیرد، آرد نخودچی است. تا به حال با خود فکر کرده اید که این آرد چه تفاوتی با آردهای دیگر دارد و خاصیت منحصر به فرد آن چیست؟ در پاسخ به این پرسش باید گفت، نخودچی، از مواد غذایی است که مصرف آن به عنوان یک ترکیب پرپروتئین توصیه می شود.

آرد نخودچی

در طبقه بندی تغذیه ای، آرد نخودچی جزو حبوبات محسوب و از نخود تازه یا نخودچی بدون پوست و بی نمک تهیه می شود.

 

بیشترین مصرف این آرد در صنعت شیرینی پزی و تفاوت عمده آن با سایر آردها از نظر مواد مغذی، نوع و اندازه نشاسته است. در ترکیب نشاسته آرد غلات، مقدار آمیلوز و آمیلوپکتین، در سطح یکسانی است درحالی که در آرد تهیه شده از حبوبات، میزان آمیلوز نسبت به آمیلوپکتین بیشتر است و نشاسته موجود در آن وقتی با آب حل می شود، حالتی ژله ای پیدا می کند.

 

جالب است بدانید که طی فرآیند تصفیه، میزان ویتامین B موجود در آرد غلات کم و در نتیجه خواص تغذیه ای آن کاهش می یابد اما در آرد نخودچی به دلیل این که عمل فرآیند تصفیه روی آن صورت نمی گیرد، میزان فیبر که نوعی فیبر محلول در آب و برای حفظ سلامت مفید است، تغییر نمی کند و مواد مغذی موجود در آن حفظ می شود.

 

بخش تغذیه و آشپزی تبیان / بیتوته

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *