آشپزی

روش تهیه سوپ کلم بروکلی

سوپ کلم بروکلی یکی از انواع سوپ مقوی و فوق العاده خوشمزه و متفاوت است ،
و برای بدن بسیار مفید و مقوی می باشد . این سوپ مخصوص روزهای سرد می باشد .
با ما در پرشین وی همراه باشید .

مواد لازم  سوپ کلم بروکلی

بروکلی: ۲ دسته کوچک

سیب‌زمینی متوسط: ‌۳ عدد

پیاز سفید بزرگ: یک عدد

پودر فشرده سبزی‌جات: ۲ عدد

نمک و فلفل به اندازه لازم

دستور تهیه سوپ کلم بروکلی :

• بروکلی را به قطعات کوچک تقسیم کنید. برای تهیه این سوپ از پیاز سفید استفاده کنید.
• سیب‌زمینی را به قطعات کوچک تقسیم کنید.
• سبزی‌جات و پودر فشرده سبزی‌جات را درون قابلمه‌ بریزید و مقداری آب به آن اضافه کرده و بجوشانید.
• حرارت را کم کرده و تا زمانی که سیب‌زمینی‌ها نرم شوند آن‌ها را بپزید.(حدود ۴۰ دقیقه).
• سوپ را به صورت پوره درآورده، نمک و فلفل را به اندازه لازم به آن اضافه کرده و دوباره،
آن را درون قابلمه برگردانده و روی حرارت قرار دهید و تا زمانی که غلیظ شود آن را حرارت دهید.

بروکلی از خانواده کلم‌ها می‌باشد و از سبزیهایی است که بهترین فصل آن پاییز و زمستان می‌باشد،
و منبع خوب ویتامین c و فیبر است. قسمت خوراکی بروکلی سر نامیده شده به رنگ بنفش یا سبز،
تیره است. سر اصلی در مرکز و بالای گیاه روئیده شده است و زمانی که سر اصلی برداشته ،
و قطع شود، سرهای جانبی شروع به رشد کرده و نمایان می‌شوند.

سوپ کلم بروکلی

سوپ کلم بروکلی

قسمت سر بروکل سرشاز از مواد غذایی و خواص درمانی است. کلم بروکلی خام را می توان ۳ روز یا ،
بیشتر در یخچال نگهداری کرد. به طور کلی سبزیجاتی همچون انواع کلم بروکلی، کلم بروکسل، کلم پیچ،
گل کلم و کلم قمری که شکل ظاهری گل آنها همانند چلیپا (صلیب) است، سبزیجات چلیپایی گفته شده،
این سبزی‌ها دارای ترکیبات ضد سرطان بسیار قوی هستند. نتایج مطالعات نشان داده، مصرف مستمر،
گل کلم، کلم بروکلی و کلم بروکسل از احتمال ابتلا به سرطان پروستات می‌کاهد و خطر مرگ و میر و،
عود سرطان سینه را ۲۲ تا ۶۲ درصد کاهش می‌دهد که میزان این خاصیت به مقدار و نوع مصرف کلم،
بستگی دارد.

همچنین در میان سبزی‌های موجود در جهان کلم بروکلی یکی از غنی‌ترین منابع آهن به شمار می‌آید،
و در مجموع به دلیل داشتن خاصیت ضد سرطان، مقادیر قابل توجهی از انواع ویتامین ها و مواد معدنی،
توجه بسیاری را به خود جلب کرده است.

ارزش غذایی و خواص کلم بروکلی خام

کلم بروکلی دارای انواع ویتامین‌ها (ویتامین C، ویتامین A) و مواد معدنی مفید (اسید فولیک، کلسیم،
پتاسیم و فیبر) است. برخی خواص این سبزی عبارتند از:
از خواص کلم بروکلی خام، تقویت استخوان‌ها و حفظ سلامت دندانها است و از پوکی استخون پیشگیری می‌کند.
کنترل فشار خون، پیشگیری از بروز سرطان کولون، آب مروارید و بیماری‌های قلبی از دیگر خواص کلم بروکلی،
خام بوده، دلیل آن وجود بتاکاروتن و ویتامین C موجود در این گیاه بوده که از مهمترین آنتی‌اکسیدان‌ها به شمار،
می‌روند.

بروکلی با داشتن مقدار قابل توجهی ویتامین C، به جذب آهن در بدن کمک شایانی می‌کند و از سرماخوردگی،
پیشگیری می‌کند.تامین کلسیم برای افرادی که به شیر حساسیت دارند از دیگر مزایای خوردن کلم بروکلی،
است.میزان کالری کلم بروکلی بسیار کم بوده، ضمن اینکه از مقدار بالای فیبر برخوردار است، بنابراین به لاغری،
و کاهش وزن کمک شایانی خواهد کرد.

خواص بروکلی

خواص بروکلی

کلم بروکلی می‌تواند پوست را از آسیب‌های اشعه ماورای بنفش خورشید حفاظت نماید. سولفوران موجود،
در کلم بروکلی، یک ترکیب شیمیایی گوگردی است که پوست را از ابتلا به سرطان پوست محافظت می‌نماید.
مقادیر زیادی فیبر، کاروتنوئید، ویتامین A، ویتامین C و ویتامین K موجود در کلم بروکلی، باعث پیشگیری از انواع،
سرطانها از جمله سرطان معده و سرطان روده می‌شود.

از مهمترین خواص کلم بروکلی خام، کنترل دیابت است، افراد دیابتی برای کنترل بیماری خود بایستی این سبزی،
با ارزش را در وعده‌های غذایی خود قرار دهند. همچنین استفاده از کلم بروکلی، آسیب رگ‌های خون‌رسان قلب،
را که بر اثر دیابت ایجاد شده است، ترمیم می‌کند.

همشهری – هنر آشپزی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *