آشپزی

روش تهیه کشک بادمجان و تزئین‌های زیبای آن

غذاهایی که با بادمجان تهیه می شوند طرفداران بسیاری دارند. یکی از محبوب ترین و سنتی ترین غذاهای ایرانی کشک و بادمجان است. طرز تهیه کشک بادمجان رژیمی با تزیین نعنا را در پرشین وی بخوانید.

مواد لازم برای کشک بادمجان رژیمی

بادمجان یک کیلو

کشک غلیظ یک فنجان سرخالی

روغن یک و نیم فنجان

زعفران یک چهارم قاشق چای‌خوری

پیاز یک عدد

نمک، فلفل، زردچوبه به مقدار لازم

نعناع یک قاشق غذاخوری

با این مقدار مواد لازم به اندازه دو بشقاب میوه‌خوری از «کشک بادمجان» خواهیم داشت

مواد لازم

یک و نیم فنجان روغن (معادل ۱۵۰ گرم).

یک عدد پیاز متوسط معادل ۱۰۰ گرم.

یک چهارم قاشق چای‌خوری زعفران.

نمک، زردچوبه و فلفل به میزان لازم.

یک کیلو بادمجان، معادل ۸ الی ۱۰ عدد بادمجان متوسط یا کوچک.

یک قاشق غذاخوری نعناع آسیاب شده.

یک فنجان سرخالی کشک غلیظ، معادل ۱۰۰ گرم.

طرز تهیه کشک بادمجان رژیمی

بادمجان‌ها را شسته، پوست‌کنده، وسط آن را برش می‌دهیم و با یک و نیم فنجان
روغن سرخ می‌کنیم.

بادمجان‌های سرخ‌شده را با کمی نمک و فلفل با گوشت‌کوب می‌کوبیم.
نصف فنجان کشک را به آن اضافه می‌کنیم و آن را برای مدت یک ربع تا نیم ساعت روی شعله
گذاشته، هم می‌زنیم تا جا بیفتد.

با روغن باقیمانده از بادمجان، پیاز داغ درست می‌کنیم و کمی زردچوبه به آن می‌زنیم.
سپس روغن پیاز داغ را از صافی رد می‌کنیم و با آن نعناع داغ درست می‌کنیم.

کشک بادمجان را در یک بشقاب میوه‌خوری کشیده، روی آن را صاف می‌کنیم.
مقداری از کشک غلیظ را با زعفران آب کرده مخلوط می‌کنیم و مقدار دیگری از آن را با آب ترشی
کلم قرمز مخلوط می‌کنیم تا کشک زرد و بنفش به دست آید سپس آن‌ها را در قیف خامه پاش ریخته
و روی کشک بادمجان را تزئین می‌کنیم.
در تزئین، پیاز داغ و نعناع داغ نیز به کار می‌بریم.

کشک بادمجان رژیمی

کشک بادمجان رژیمی

اکنون کشک بادمجان آماده پذیرایی می‌باشد.

ابتدا کشک غلیظ را در خامه پاش ریخته و شکل گل روی کشک بادمجان درست می‌کنیم سپس با کشک زعفرانی،
نعناع داغ و پیاز داغ تزئین را کامل می‌کنیم.

ابتدا کشک غلیظ سفید را در خامه پاش ریخته و شکل صورت یک آدم روی کشک بادمجان درست می‌کنیم سپس
کشک بنفش و زعفرانی را در خامه پاش ریخته و بقیه صورت و موها را درست می‌کنیم و در نهایت
با نعناع داغ و پیاز داغ تزئین را کامل می‌کنیم.

کشک بادمجان رژیمی

کشک بادمجان رژیمی

 

ابتدا کشک غلیظ سفید را در خامه پاش ریخته و شکل صورت یک آدم روی کشک بادمجان درست
می‌کنیم سپس کشک بنفش و زعفرانی را در خامه پاش ریخته و بقیه صورت و موها را درست می‌کنیم و
در نهایت با نعناع داغ و پیاز داغ تزئین را کامل می‌کنیم.

کالری موجود در کشک بادمجان رژیمی

مقدار کالری موجود در کل این غذا حدود ۲۰۰۰ کیلوکالری می‌باشد.

مقدار کالری موجود در یک بشقاب میوه‌خوری از کشک بادمجان حدود ۱۰۰۰ کیلوکالری می‌باشد.

مقدار کالری موجود در یک قاشق غذاخوری کشک بادمجان حدود ۱۲۰ کیلوکالری می‌باشد.

میزان مواد مغذی در ۱۰۰ گرم کشک

در کشک مایع ۸۲ درصد رطوبت وجود دارد، حداقل پروتئین آن ۸ درصد و حداقل چربی آن یک درصد است. یک لیوان کشک مایع ۲۶۰ میلی گرم کلسیم دارد. به تازگی پودر کشک نیز تولید و به بازار عرضه شده است که استفاده از آن مخاطرات استفاده از کشک مایع را ندارد. در کشک خشک و پودر کشک رطوبت حداکثر ۱۰ درصد، پروتئین حداقل ۵۰ درصد و چربی حداکثر ۱۱ درصد می‌باشد.

خواص کشک

میزان انرژی تولید شده با ۱۰۰ گرم کشک حدود ۱۰۵ تا ۱۲۰ کیلوکالری است که می‌تواند به عنوان یکی از تامین کننده‌های انرژی مورد نیاز بدن در رژیم غذایی روزانه گنجانده شود. کشک به علت داشتن اسید‌های آلی، ضدعفونی کننده دستگاه هاضمه (معده، روده کوچک و روده بزرگ) است.

کشک به عنوان یک غذای نفاخ و هم آورنده و سفت کننده روده محسوب می‌شود به همین علت برای هضم راحت آن از نعنای خشک استفاده می‌شود.

تبیان ـ صدا و سیما

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *