آشپزی

سالاد الویه و ۷ راه‌ خوشمزه کردن آن

سالاد الویه یکی از غذاهای سرد و پر طرفداری است که در مراسم های مختلف و دور همی ها
درست می کنند این سالاد خوشمزه برای این که خوشمزه باشد باید یکسری از نکات را حین درست کردنش
بدانید ما در این مطلب از پرشین وی رازها و ترفندهای درست کردن یک سالاد الویه مجلسی را برایتان آماده کرده این

سالاد الویه مجلسی

در میان غذاهای سرد، سالاد الویه یکی از خوش‌خوراک‌ترین‌هاست، اگر قصد دارید سالاد الویه بخورید، بهتر است نوشابه را حذف
و سس مایونز را حساب‌شده و مشخص به این غذا اضافه کنید.با این حال، نکته‌های دیگری هم هستند که هنگام آماده کردن این سالاد (یا به دلیل کالری فراوان آن، بهتر
است بگوییم غذا) باید به آن‌ها توجه کنید.مقدار کالری
مواد اولیه الویه تقریباً ۱۷۷۰ کیلوکالری انرژی دارند و اگر این غذا میان ۴ نفر تقسیم شود، هر یک بیش
از ۴۴۰ کیلوکالری انرژی دریافت خواهند کرد که این میزان نسبتاً بالاست، بنابراین اگر قصد دارید این غذا را در
وعده شام بخورید، بهتر است نصف آن را میل کنید زیرا اگر این سالاد با نان خورده شود، به ازای
هر ۳۰ گرم نان ۸۰ کیلوکالری دیگر به میزان انرژی یاد شده اضافه خواهد شد.

همراه این غذا
این سالاد را می‌توانید با گوجه‌فرنگی تازه و زیتون سرو کنید.
نانتان نیز بهتر است از نوع سبوس‌دار باشد.
برگ‌های تازه کاهو و حتی بروکلی‌های خرد شده هم می‌توانند همراه این غذا سرو شوند.

طـرز تـهـیـه:
* سیب‌زمینی و تخم‌مرغ‌ها را در قابلمه‌های جداگانه آب‌پز کنید.
بعد از خنک شدن، آن‌ها را در کاسه‌ای بزرگ رنده کنید.

* مرغ را با پیاز، کمی زردچوبه و نمک بپزید و پس از پخت کامل، ریش‌ریش کنید.

* خیارشور‌ها را نگینی و بسیار ریز خرد کنید و به این مخلوط بیفزایید.

* نخودفرنگی را هم در قابلمه‌ای همراه کمی نمک آب‌پز و پس از پخت آبکش کنید تا آب آن کاملاً
گرفته شود.

* در ‌‌نهایت، تمام این مواد غذایی را با هم مخلوط و با سس مایونز مزه‌دار کنید و ۲۰ دقیقه
در یخچال قرار دهید تا طعم‌دار شوند.
پس از گذشت این مدت زمان، الویه را با نان (ترجیحاً نان سبوس‌دار) سرو کنید.

سالاد الویه مجلسی

سالاد الویه مجلسی

طرز تهیه سالاد الویه مجلسی

مـواد لازم (برای ۴ نفر):
سیب‌زمینی متوسط: ۴ عدد
۳۲۰ کیلوکالری

سینه مرغ: ۳۰۰ گرم ۵۰۰ کیلوکالری

پیاز متوسط: یک عدد ۱۵ کیلوکالری

تخم‌مرغ: ۳ عدد ۳۰۰ کیلوکالری

نخودفرنگی:
یک لیوان ۱۶۰ کیلوکالری

خیارشور خرد شده: یک لیوان ۲۵ کیلوکالری

سس مایونز: ۵ قاشق غذاخوری ۴۵۰ کیلوکالری

لیموترش: یک عدد ۰ کیلوکالری

نمک،
زردچوبه و فلفل سیاه: به میزان دلخواه ۰ کیلوکالری

۷ شرط الویه
سالاد الویه غذایی است که در ایران شکل گرفته و به
قول معروف «من‌درآوردی» است.
البته به یک غذای روسی کمی شباهت دارد با این تفاوت که در آن به جای سس مایونز از روغن
زیتون استفاده می‌شود و برعکس سالاد الویه تمام مواد از سیب‌زمینی تا خیارشور را نگینی خرد می‌کنند و سیب‌زمینی‌هایش خیلی
نرم نیستند که بافت خود را از دست بدهند.
پیازچه نیز از دیگر مواد تشکیل‌دهنده این غذاست.

نکته‌هایی که باید در تهیه سالاد الویه به آن‌ها توجه کرد:

۱.
برای خوش طعم کردن این سالاد هویج را با کمی شکر یا عسل بخارپز و به صورت نگینی خرد کنید
و به سایر محتویات بیفزایید.

۲.
برخی افراد به سالاد الویه فلفل دلمه‌ای، ذرت یا کالباس اضافه می‌کنند اما این کار را توصیه نمی‌کنم زیرا نه
تنها طعم مناسبی ایجاد نمی‌کند، بلکه غذای به دست آمده دیگر سالاد الویه نخواهد بود.

۳.
چاشنی و ادویه مناسب این غذا، فلفل سیاه و کمی آب‌لیموی تازه است.
آب‌لیمو را فقط باید به اندازه‌ای اضافه کرد که بوی تخم‌مرغ پخته را بپوشاند و سالاد ترش نشود.

۴.
بهتر است خیارشور‌ها را قبل از افزودن بشویید و بعد نگینی و بسیار ریز خردشان کنید آنگاه آن‌ها را در
سبدی بریزید و بگذارید تا کاملاً آبشان گرفته شود.
این کار هم باعث می‌شود سالاد آب نیندازد و هم بوی نامناسب و ترشیدگی از غذا به مشام نرسد.

۵.
همراه این غذا فقط نان آن هم نان‌های سنتی مانند نان بربری یا سنگک را به شما توصیه می‌کنم که
البته بهتر است سبوس‌دار باشند.

۶.
از رنده کردن مواد غذایی مانند هویج یا خیار شور جدا خودداری کنید زیرا این کار باعث می‌شود سالاد الویه
آب بیندازد.

۷.
برای آنکه ماندگاری این غذا افزایش پیدا کند، فقط به میزان مصرف هر وعده به محتویات سالاد سس مایونز اضافه
کنید زیرا در غیر این صورت به سرعت فاسد خواهد شد.

سالاد الویه مجلسی

سالاد الویه مجلسی

بیشتر بدانید از نکات نگهداری سالاد الویه

سالاد الویه از جمله غذاهایی است که می تواند بسیار سریع خراب شود. بنابراین شما همیشه وقتی سالاد الویه درست می کنید، باید آن را بلافاصله در یخچال بگذارید. همچنین دمای یخچال باید کمتر از ۵ درجه درجه باشد. در واقع دمای ۳۰ درجه برای نگهداری سالاد الویه در یخچال مناسب است. اما خارج از اینها به دلیل اینکه مواد غذای بسیار مختلفی در این سالاد الویه وجود دارد، کمی نگهداری سالاد الویه سخت‌تر از سیب زمینی خام می شود.

حداکثر مدت زمان نگهداری غذا در یخچال و نکات تکمیلی
یخچال و فریزر، یکی از ضروری ترین لوازم آشپزخانه است که برای نگهداری مواد غذایی برای مدت کوتاه و بلند استفاده می شود

روش نگهداری سالاد الویه با سس

برای مثال شما در سالاد الویه از تخم مرغ، سس مایونز، گوشت و حتی کالباس استفاده می‌کنید. بنابراین برای نگهداری سالاد الویه حتماً باید آن را در یخچال قرار دهید. اما باز هم برای نگهداری سالاد الویه می‌توانید به مدت طولانی آن را در یخچال قرار دهید. طور کلی مدت زمان نگهداری سالاد الویه در یخچال حداکثر دو روز است. بنابراین بیشتر از این نمی توانید سالاد الویه را در یخچال نگهداری کنید. اما در ادامه می خواهیم درباره مدت زمان نگهداری یک سری از مواد غذایی مختلف نیز اطلاعاتی به شما بدهیم.

این مواد غذایی را خیلی از افراد داخل سالاد الویه میریزند. پس بهتر است شما هم درباره ی آن ها اطلاعاتی داشته باشد. دانستن اطلاعاتی درباره آن ها بدون شک به شما کمک خواهد کرد.

مواد غذایی موجود در سالاد الویه
توجه داشته باشید اگر درون سالاد الویه پنیر می ریزید، مدت زمان نگهداری سالاد الویه ۶ الی ۱۲ هفته در یخچال است. همچنین می توانید درون فریزر ۶ الی ۱۲ ماه سالاد الویه را نگه دارید.

روش نگهداری سالاد الویه با کره
اگر از کره استفاده می کنید، برای نگهداری سالاد الویه در یخچال دو هفته زمان کافی است. در فریزر هم می توانید الوبه را نه ماه نگهداری کنید.

منبع:سلامت / ilna

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *