آشپزی

سالاد انار و بلغور ، یک پیش غذای خارجی و خوش رنگ از مارتا استوارت

سالادها تنوع بسیار بالایی دارند و تا زمانیکه سس های چرب و ناسالم به آن ها اضافه نشده باشند بهترین خوراکی برای افراد رژیمی و کسانی که مایل به کنترل غذای خود هستند می باشد. طرز تهیه سالاد انار و بلغور  را در پرشین وی بخوانید.

سالاد انار و بلغور

این سالاد ساده خیلی سریع آماده می شود.
کشمش، سبزیجات و دانه های انار به این سالاد بلغور رنگ اضافه کرده و آن را زیباتر می کنند.

۱ پیمانه بلغور

۱/۲ قاشق چای خوری

نمک۱ پیمانه

آب جوش۴ عدد

پیازچه۱/۲ پیمانه

برگ جعفری تازه۱/۲ پیمانه

برگ نعناع۳۳/۱۰۰ پیمانه

کشمش۱ پیمانه

دانه انار۲ قاشق غذاخوری

آبلیمو۲ قاشق غذاخوری

روغن زیتون به میزان لازم

فلفل سیاه

سالاد انار و بلغور

سالاد انار و بلغور

طرز تهیه سالاد انار و بلغور

۱- پیازچه را نازک خرد
کنید.۲- برگ های جعفری و نعناع را ریز خرد کنید.بلغور را در کاسه ای ریخته، نمک را به آن اضافه
کنید.
آب جوش را روی آن ها ریخته، درب ظرف را بپوشانید و برای ۳۰ دقیقه کنار بگذارید تا بلغور آب
را جذب کند.پیازچه، جعفری، نعناع، کشمش، دانه های انار، آبلیمو، روغن زیتون و کمی نمک و فلفل به بلغور اضافه
کنید و مواد را با هم ترکیب کنید.

بلغور  یک دانه کامل

«بلغور گندم» یا «گندم شکسته» نوع کمتر شناخته شده‌ای از
دانه کامل «گندم دوروم» است و در مقایسه با کربوهیدرات‌هایی
که با گندم فرآوری شده یا غنی شده درست شده‌اند، بلغور
گندم منبع بهترین از ویتامین‌ها، مواد معدنی، فیبر، آنتی‌اکسیدان‌ها و ریزمغذی‌هاست.

بلغور چربی کمی دارد، مقدار زیادی مواد معدنی مثل منگنز، منیزیم
و آهن دارد، ضمن اینکه منبع خوبی از پروتئین‌های گیاهی است. پیش از همه اینها، بلغور مقدار بسیار خوبی از فیبر مورد نیاز در رژیم غذایی را تامین می‌کند که برای سلامت قلب و گوارش‌تان لازم است؛ با مصرف یک پیمانه بلغور، بیش از ۲۵ درصد نیاز روزانه شما به فیبر تامین می‌شود!

سالاد انار و بلغور

سالاد انار و بلغور

بلغور  کدام بیماری‌ها را مهار می کند؟

تحقیقات زیادی نشان داده که مصرف گندم کامل می‌تواند مانع از
بروز بیماری‌هایی چون سرطان، بیماری قلب، ناراحتی‌های دستگاه گوارش،
دیابت و چاقی شود و بر این باورند که بلغور گندم می‌تواند بخشی
از یک رژیم درمانگر باشد. دانه‌های کامل منبع خوبی از ریزمغذی‌های
گیاهی هستند که التهاب را کاهش داده و مانع از صدمات رادیکال‌های
آزاد می‌شوند و شامل ترکیباتی از قبیل استروژن‌های گیاهی مانند
لیگنان‌ها، استانول‌های گیاهی و استرول‌های گیاهی است که در تنظیم و تعادل سازی هورمون‌های زنانه بسیار موثرند.

بلغور گندم همان‌طور که در آشپزی ایران، هند، ترکیه و آسیای میانه
قرن‌هاست مورد استفاده قرار می‌گیرد، در غرب بیشتر به عنوان ماده اصلی «تبوله» شناخته می‌شود.

خوبی‌های بلغور

محافظت از قلب: تحقیقات نشان داده افرادی که از دانه‌های کامل
شامل بلغور گندم و سرشار از فیبر مصرف می‌کنند، وزن ایده‌آل‌شان
را بهتر حفظ می‌کنند و از لحاظ قلبی-عروقی سالم‌ترند و حتی عمر طولانی‌تری دارند.

بهبود گوارش: بلغور حاوی مقدار مناسبی فیبر است که می‌تواند بخشی
از نیاز روزانه بدن را تامین کند و به این ترتیب در تنظیم
حرکات روده‌ای و سم‌زدایی بدن موثر است. فیبر در طول مسیر
گوارش باد کرده و آب به خود جذب می‌کند و به همراه خود، مواد دفعی و تکه‌های اضافه کلسترول را خارج می‌کند.

دشمن دیابت: بلغور گندم شاخص گلیسمی پایینی دارد
به‌خصوص در مقایسه با کربوهیدرات‌های فرآوری شده یا حتی
غنی شده. چون بلغور حاوی مقدار زیادی فیبر است که روند گوارش
کربوهیدرات و ترشح قند خون در رگ‌ها را کاهش می‌دهد.

آشپزباشی ـ میزان

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *