آشپزی

سالاد ماش (پرخاصیت و سرشار از فیبر و ویتامین)

سالاد ماش ، یکی از سالادهای بسیار خوشمزه و رژیمی است مه می توانید برای
مهمانی ها و اعضی خانواده و همچنین رژیم غذایی لاغری استفاده کنید در ادامه
نیز خواص گیاه ماش و جوانه ماش را برایتان به اشتراک خواهیم گذاشت

سالاد ماش

مواد لازم برای ۴ نفر:
ماش : یک پیمانه (۲۱۵ گرم)

پیازچه خرد شده: یک پیمانه

نعنای خرد شده تازه: نصف پیمانه

روغن زیتون: نصف
پیمانه

سرکه سیب: سه قاشق سوپ‌خوری

نمک: نصف قاشق چای‌خوری

تخم‌مرغ پخته: ۲ عدد برای تزیین

زیتون سیاه: ۱۶ عدد
برای تزیین (هسته‌های آن جدا شود)

روش تهیه:
• ماش‌ها را ابتدا از شب قبل خیس کرده و درون آبکش بریزید.

• آب را درون قابلمه‌ای بزرگ جوش آورده و ماش ‌ها را به آن اضافه کنید و بگذارید خوب بپزند.

• ماش ‌ها را درون آبکش ریخته و آن‌ها را زیر آب سرد بشویید.

• پس از این که ماش‌ها خوب آبگیری شدند آن‌ها را درون کاسه‌ای بزرگ بریزید.

• پیازچه، نعنا، روغن زیتون، سرکه و نمک را به ظرف ماش‌ها اضافه کرده و خوب آن‌ها را با هم
مخلوط کنید.

• آن‌ها را درون چند ظرف کوچک‌تر ریخته و روی آن‌ها را با تخم‌مرغ پخته، زیتون سیاه، و نعنای تازه
تزیین کنید.

سالاد ماش

سالاد ماش

بیشتر بدانید از خواص ماش

فواید و خواص ماش سبز
استفاده از حبوبات در برنامه غذایی هفتگی موجب تامین پروتئین بدن می شود. ماش سبز نیز یکی از منابع غنی پروتئین گیاهی است و ارزش غذایی بالایی هم دارد و مصرف آن برای گیاه خواران نیز فوق العاده است.

ماش سبز سرشار از مواد مغذی می باشد به همین دلیل در بین حبوبات جایگاه خاصی دارد. بالا بودن میزان اسید فولیک در این گیاه موجب شده تا مصرف ماش از بروز بیماری های قلبی و عروقی پیشگیری کند. به دلیل دارا بودن مقادیر بالایی از پتاسیم، مصرف این گیاه به افرادی که فشارخون بالایی دارند، توصیه می شود. وجود آنتی اکسیدان هایی مثل سلنیوم و منگنز در ماش موجب می شوند که از ابتلا به بیماری های مزمن جلوگیری شود. این موارد تنها بخش کوچکی از خواص ماش سبز می باشند.

 

جوانه این گیاه فوق العاده نیز منبع غنی از ویتامین C و مواد مغذی می باشد. جوانه ماش انرژی زا بوده و کاهش دهنده کلسترول خون و قند خون می باشد. همچنین اسهال را درمان و به روند هضم غذا نیز سرعت می بخشد. برای بهره مندی از خواص جوانه ماش سبز، آن را به صورت خام در سالادها استفاده کنید.

مصرف ماش سبز محدودیت و ممنوعیت ندارد فقط افراد مبتلا به نقرس یا اسیداوریک در مصرف این گیاه افراط نکنند، زیرا ماش پروتئین بالایی دارد.

مهم ترین خاصیت های مصرف ماش سبز

انواع فواید و خواص ماش هم برای زیبایی و هم برای سلامتی می باشد. در ادامه به خاصیت های درمانی این گیاه می پردازیم.

کاهش کلسترول و چربی خون
کاهش کلسترول و چربی خون از خواص ماش سبز و خواص لپه می باشد. این دانه ها سرشار از فیبر رژیمی (مواد غذایی غیر قابل هضم) محلول بوده و کلسترول پایینی هم دارند. فیبر رژیمی در سیستم گوارش با آب موجود در آن مخلوط شده و ژله مانند می شود. این ماده نیز موجب بهبود در عملکرد اعضای بدن می شود.

سالاد ماش (پرخاصیت و سرشار از فیبر و ویتامین)

سالاد ماش

فیبر رژیمی محلول کلسترول و چربی بد خون را کاهش می دهد اما اگر فیبر رژیمی غیر محلول باشد، به تنظیم شدن حرکات روده کمک می کند و چربی خون را کاهش نمی دهد.

جلوگیری از ابتلا به سرطان سینه
تمامی حبوبات از جمله ماش ماده ای به نام پروتئاز دارند. این ماده روند تولید سلول های سرطانی را کند کرده و در نتیجه از شکل گیری تومور جلوگیری می کند. پروتئاز موجود در ماش از ابتلا به سرطان سینه هم پیشگیری می کند.

کنترل قندخون
یکی از خواص ماش سبز همچون خواص دال عدس، کنترل و کاهش قندخون می باشد. است. مصرف ماش برای افرادی که قندخون بالایی داشته و به دیابت مبتلا هستند، مناسب می باشد.

زن روز / khasiatt

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *