آشپزی

سالاد چغندر و انار ، یک سالاد خوشمزه و رنگارنگ

سالاد چغندر و انار یک سالاد اروپایی است که طعمی جذاب و تازه ای دارد ، این دسر مناسب
مهمانی های شب یلدا می باشد . با ما در پرشین وی همراه باشید .

مواد لازم سالاد چغندر و انار

چغندر (پوست کنده و خردشده): ۳ پیمانه

پیاز قرمز (نگینی خردشده): یک پیمانه

سرکه سیب: یک چهارم پیمانه

آب مرغ: یک چهارم پیمانه

پوست رنده شده پرتقال: ۳ ق س

شیره افرا: یک ق

سدانه انار: یک پیمانه

نمک: به مقدار لازم

برگ اسفناج (تازه): ۲ پیمانه

پنیر فتا (خردشده): یک چهارم پیمانه

طرز تهیه سالاد چغندر و انار

۱٫دمای فر را روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد (۳۵۰ درجه فارنهایت) قرار دهید و چغندر
را حدود ۳۰ الی ۴۰ دقیقه در فر کباب کنید.

۲٫پیاز، سرکه، آّب مرغ، پوست رنده شده پرتقال و شیره افرا را در ظرف مناسبی
روی حرارت به جوش آوریدو گه گاه مواد را هم بزنید.پس از ۵ دقیقه ظرف را از روی
حرارت بردارید تا مواد در مجاورت دمای محیط خنک شوند(dot) 3.چغندر کباب شده
و دانه انار را به مواد اضافه کنید.مخلوط را روی برگ اسفناج تازه بریزید و روی آن پنیر
فتای خردشده و کمی نمک بپاشید و سرو کنید.

سالاد چغندر و انار

سالاد چغندر و انار

چغندر چیست؟

چغندر یک گیاه شلغمی شکل که به رنگ زیبا ی سرخ تیره مایل به سیاه و حتی برگ
های خوش رنگ این گیاه بی نظیر نیز بخش خوراکی هستند. چغندر حاوی ویتامین های
: A ،B ،C و عناصر آهن، کلسیم، فسفر، منیزیم، منگنز، پتاسیم، و از موادی مثل آلبومین
، قندها، چربی و هیدرات کربن تشکیل شده است.

در تعریف این گیاه بسیار قدیمی باید بگوییم که گیاهی با برگ های پهن و درشت و پر از
خاصیت که از آن به همراه دیگر سبزیجات در آش یا خورش نیز استفاده می کنند.چغندر
دارای ۲ نوع می باشد که نوع اول همان چغندر معمولی و نوع دوم که در تمام دنیا برای
تهیه شکر کشت می شود و به رنگ زرد روشن است چغندر قند می باشد. از آن جایی
که میزان سدیم و چربی در چغندر کم است و منبع خوبی از املاح معدنی و ویتامین هایی
مانند آهن، منگنز ، مس، پتاسیم، و منیزیم است از این رو برای بهبود سلامت روانی و
هیجانی بسیار مناسب است

خواص چغندر

خواص چغندر

مهم ترین خواص چغندر (لبو)

کاهنده فشار خون
با توجه به خواص بی نظیر چغندر و با ترکیباتی که این گیاه جادویی دارد وجود نیترات که
باعث باز شدن عروق خونی می شود در این سبزی و مصرف آن برای افرادی که دارای
فشار خون بالا هستند بسیار توصیه می شوذ زیرا مصرف آب چغندر باعث پایین آمدن
فشار خونشان می شود طبق یافته های محققان مصرف منظم آب چغندر فشار خون
را تنظیم می کند.

مناسب برای بهبود قلب
همان طور که گفتیم چغندر سرشار از نیترات است و مصرف آن علاوه بر اینکه فشار
خون را پایین می‌آورد بلکه خطر بیماری قلبی و سکته را تا حدودی کاهش می‌دهد.
مصرف چغندر و آب آن در افراد سالمندی که در معرض خطر نارسایی قلبی هستند،
بسیار بهبود ببخش است.

پیشگیری از سرطان
سرطان سینه و پروستات از جدی ترین سرطان هایی هستند که بیشتر افراد مبتلا
می شوند آب چغندر با داشتن مقداری بتانین می تواند در پیش گیری از این نوع سرطان
ها کاربرد داشته باشد علاوه بر پروستات در مردان مصرف لبو از سرطان ریه و پوست
نیز پیشگیری می‌کند با توجه به تحقیقاتی که صورت گرفته است خواص ضد سرطانی
لبو تایید شده ‌است.

سفره ایرانی  – ایرانوس

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن