آشپزی

شامی لپه ( یک غذای خوشمزه شمالی ، برای شام عالیه )

طرز تهیه شامی لپه شمالی خوشمزه و مجلسی به روش اصیل شمالی ، یکی از انواع غذاهای خوشمزه و محبوب ایرانی است که اصالت آن متعلق به شهرهای شمالی می باشد. با ما در پرشین وی همراه باشید .

مواد لازم شامی لپه شمالی

• ۵۰۰ گرم لپه

• ۵۰۰ گرم گوشت خرد شده

• نصف پیمانه لوبیاسفید

• ۳ عدد سیب زمینی

• ۱ عدد پیاز

• ¼ قاشق چایخوری دارچین

• نمک،فلفل سیاه و زردچوبه•

زعفران•

۱ عدد تخم مرغ

• ۲ قاشق غذاخوری آرد کامل

طرز تهیه شامی لپه شمالی

۱٫لپه، گوشت، لوبیا سفید، سیب زمینی، پیاز را به همراه ادویه و مقدار کمی آب داخل قابلمه بریزد و روی
شعله متوسط قرار دهید تا به آرامی پخته و نرم شوند.

۲٫گوشت را از مواد جدا کنید و سپس آنها را داخل غذاساز پوره کنید.گوشت را نیز ریش‌ریش کنید.
گوشت را به مخلوط حبوبات اضافه کنید و خوب هم بزنید.

۳٫برای هر ۳۰۰ گرم مواد یک عدد تخم مرغ و دو قاشق غذاخوری آرد نیاز دارید.آنها را با هم مخلوط کنی
د و همچون کتلت داخل روغن سرخ کنید.

شامی لپه شمالی

شامی لپه شمالی

آشنایی با خواص لپه

هر واحد غذایی لپه که حدود یک فنجان نپخته است، معادل یک واحد گوشت یعنی ۶۰ تا ۹۰ گرم وزن دارد.
بیش‌ترین ارزش غذایی حبوبات به پروتئینشان بازمی‌گردد و برای افرادی که دچار سوءتغذیه هستند، کودک
یا سالمندند یک انتخاب مناسب تلقی می‌شوند. با خوردن هر ۱۰۰ گرم لپه ۲۲ گرم پروتئین تامین می‌شود
بنابراین کسانی که گوشت نمی‌خورند، بهتر است که لپه را به عنوان یکی از اعضای خانواده حبوبات با برنج
مخلوط و آن را مصرف کنند.

از نظر انرژی یک واحد غذایی لپه پخته، حدود ۲۳۱ کیلوکالری انرژی و ۱۶ گرم پروتئین دارد* لپه منبع خوب
ویتامین B١، B۶ و اسیدفولیک نیز می‌باشد البته به شرطی که خیلی پخته نشود چون ویتامین‌های گروه
B در برابر حرارت ناپایدارند.

* جالب است بدانید که لپه از منابع گیاهی کلسیم نیز هست به طوری که با خوردن ۱۰۰ گرم از آن
حداقل ۶۰ میلی‌گرم کلسیم تامین می‌شود البته این مقدار جذب پایین‌تری دارد اما برای آن‌هایی که
شیر و لبنیات نمی‌خورند یک عادت غذایی مناسب تلقی می‌شود.

خواص لپه

خواص لپه

لپه و بیماری‌های قلبی عروقی
لپه منبع غنی فیبر است به همین دلیل برای کاهش کلسترول خون و کاهش بیماری‌های قلبی –
عروقی توصیه می‌شود* عامل دیگری که باز هم لپه را در کاهش بیماری‌های قلبی – عروقی و تنظیم
فشارخون برجسته می‌سازد، وجود پتاسیم است.

به طوری که هر واحد آن حدود ۷۱۰ میلی‌گرم پتاسیم دارد. در مقابل پتاسیم، مقدار سدیم لپه کم
است و به همین خاطر به افراد فشارخونی خوردن آن توصیه می‌شود.* لپه مانع از ایجاد پلاک در
رگ‌های خونی می‌شود از این رو به حفظ سلامت قلب کمک می‌کند.

لپه و کم‌خونی فقر آهن
لپه از نظر مواد معدنی منبع خوب آهن بوده و برای افرادی که کم‌خون هستند، ماده غذایی مناسبی
به حساب می‌آید. مصرف هر پیمانه لپه، ۱۴درصد نیاز روزانه بدن به آهن را تامین می‌کند.

خواص لپه

لپه و سلامت دستگاه گوارش
همان‌طور که ذکر شد لپه منبعی غنی از فیبر است به همین دلیل برای پیشگیری از یبوست توصیه
می‌شود و احتمال ابتلا به بیماری‌های روده را کاهش می‌دهد و در کاهش وزن نیز موثر است.

لپه و بیماری دیابت
آخرین تحقیقات انجام‌شده بیانگر این است که لپه حاوی کلسیم و منیزیم و اسید چرب است و از این
لحاظ برای بیماران دیابتی فوق‌العاده عالی است. لپه موجب می‌شود که کلیه‌های این بیماران خوب
کار کند و چون حاوی آنتی‌اکسیدان نیز هست برای کاهش فشارخون بالا بسیار خوب و مفید است.

گفتنی است کربوهیدرات و پروتئین موجود در حبوبات باعث می‌شوند فرد دیابتی مدت زیادی در طول
روز احساس سیری کند و به سراغ مواد شیرین نرود.همچنین لپه دارای فیبر بالایی است و می‌تواند
جایگزین خوبی برای نان و برنج باشد، البته هنگام طبخ نباید خیلی زیاد پخته شود.

برترین ها – همشهری آنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *