آشپزی

شیرینی برنجی (نان برنجی)

روغن کرمانشاهی بسیار مشهور است و مصرف ان در انواع غذا و شیرینی ها می تواند عطر و طعم متفاوتی را به دنبال داشته باشد. امروز می خواهیم با استفاده از این روغن یک شیرینی خوشمزه و جذاب را داشته باشیم. طرز تهیه نان برنجی کرمانشاهی  را در پرشین وی بخوانید.

نان برنجی کرمانشاهی

شیرینی برنجی با عطر خوش برنج و بافتی نرم و خشک یکی از شیرینی های سنتی ایران است.
در ادامه با طرز تهیه شیرینی برنجی آشنا خواهید شد.

مواد لازم:

آرد برنج ۵۰۰ گرم

پودر شکر ۲۰۰ گرم

روغن جامد ۲۰۰ گرم

روغن کرمانشاهی ۵۰ گرم

گلاب یک چهارم پیمانه

پودر هل سبزخرفه ۲ عد

زرده تخم مرغ ۱ عدد

تخم مرغ کامل

زعفران دم کرده یک قاشق سوپ خوری

نان برنجی کرمانشاهی

نان برنجی کرمانشاهی

شیرینی برنجی نان برنجی

طرز تهیه نان برنجی کرمانشاهی

گام اول:

ابتدا روغن جامد، روغن کرمانشاهی و پودر شکر را
با همزن برقی خوب هم بزنید.

گام دوم : بعد از آن تخم مرغ کامل، زرده ها، گلاب و پودر هل را به مواد بالا اضافه
کنید و مجددا هم بزنید.

گام سوم : در این مرحله باید آرد برنج الک شده را به مخلوط اضافه کنید و خوب مخلوط کنید
تا خمیر نرم و نسبتا چسبناکی به دست آید.
این خمیر باید به مدت ۲۴ ساعت در دمای محیط استراحت کند.گام چهارم: از خمیر گلوله های کوچکی به اندازه
قاشق چای خوری بردارید، در دست گرد کنید و در سینی چرب نشده بچینید.
روی شیرینی برنجی را می توانید با ماسوره نقش دهید و با خلال پسته یا دانه خرفه تزئین نمایید.گام پنجم:
سینی شیرینی را به مدت ۱۲ الی ۱۵دقیقه درون فر با دمای ۳۵۰ درجه فارنهایت بپزید.

نان برنجی کرمانشاهی

نان برنجی کرمانشاهی

نکات مهم:

نکته ۱) برای تهیه نان برنجی زعفرانی باید کمی زعفران دم کرده را به مواد بیافزایید.

نکته ۲) خمیر این شیرینی شل تر از سایر خمیر هاست، پس بایستی ۲۴ ساعت استراحت داده شود تا در
این مدت آرد برنج کاملا ری نماید.

نکته ۳) آرد برنج باید کاملا پودر و لطیف باشد زیرا آرد زبر کیفیت شیرینی را پایین می آورد .

نکته ۴) برای تهیه آرد برنج در منزل، از برنج گرده یا برنج معمولی که زیاد سفت نباشد استفاده نمایید.
برنج را سه بار بشویید و ۱ الی ۲ روز در آب سرد خیس کنید و در این مدت چندین
بار آب آن را عوض کنید.

بعد از آن برنج را در صافی بریزید تا آب آن گرفته شود.
برنج مرطوب را آسیاب نمایید تا کاملا پودر شود.
سپس آن را پهن کنید تا نیمه خشک شود و سپس آن را الک کنید.
آرد الک شده را باید مجددا پهن کنید تا کاملا خشک شود و دوباره از الکی ریز تر رد کنید
و استفاده نمایید.امیدورام از تجربه تهیه نان برنجی لذت ببرید.

خواص آرد برنج

فاقد گلوتن

آرد برنج فاقد گلوتن است. گلوتن پروتئینی می باشد که باعث تحریک و آسیب رساندن به سیستم گوارشی بدن می شود و برای کسانی مفید است که مبتلا به بیماری سلیاک هستند و به آرد گندم حساسیت دارند. افراد مبتلا به بیماری سلیاک در هنگام تماس با گلوتن سیستم ایمنی بدنشان کارکرد سیستم گوارششان را مختل می کند.

غنی از فیبر فراوان

آرد برنج فیبر فراوانی دارد. آرد برنج فیبر مورد نیاز بدن انسان را تامین می کند و برای کسانی که مشکل یبوست دارند، بهترین گزینه خواهد بود. برای جبران کمبود فیبر، آرد برنج را با غذاهای پروتئینی مانند تخم مرغ مصرف کنید.

رنگین سفره

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *