آشپزی

طرز تهیه اشکنه ساده

این روزها تنوع غذاها و ارتباط با کشورهای دیگر باعث شده است که غذاهای متنوع و خوشمزه قدیمی خود را کمتر تهیه کنیم. یکی از غذاهای مادربزرگ ها اشکنه بود که طرز تهیه اشکنه ساده را در پرشین وی بخوانید.

مواد لازم اشکنه ساده

تخم مرغ ۲ عدد

– پیاز ۱ عدد

– سیب زمینی ۱ عدد متوسط

– شنبلیله خشک و نرم یک قاشق مرباخوری

– رب یک قاشق غذاخوری

– نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم

اشکنه ساده

اشکنه ساده

* طرز تهیه اشکنه ساده :

۱- پیاز را
با مقدار کمی روغن سرخ کنید و به آن کمی زردچوبه بزنید.

۲- پوست سیب زمینی را بگیرید، آن را بشویید و کاملا خشک کنید و به صورت قطعات نگینی شکل
خرد نمایید و به پیاز سرخ کرده اضافه کنید و آن را کمی تفت دهید.

۳- رب را به سیب زمینی اضافه کنید و سر و تفت دهید.

اشکنه ساده

اشکنه ساده

۴- مقداری آب به مواد فوق اضافه کنید و بگذارید مایه چند جوش بزند.
به آن نمک و فلفل و شنبلیله نرم شده را اضافه کنید و بگذارید با حرارت ملایم، سیب زمینی کاملا بپزد.

۵- تخم مرغها را در ظرفی بشکنید تا از سالم بودن آنها مطمئن شوید.
سپس آنها را داخل اشکنه بریزید و مرتب هم بزنید تا تخم مرغها یکجا بسته نشود.
بعد از دو تا سه جوش، اشکنه آماده است./ن-ج

شنبلیله و کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی

نتایج بسیاری مطالعات نشان می‌دهد که مصرف شنبلیله به کاهش سطح کلسترول بد (LDL) کمک می‌کند و در نتیجه خطر ابتلا به تصلب شرایین، حملات قلبی و سکته قلبی را کاهش می‌دهد. از آنجایی که گیاه شنبلیله سرشار از فیبر است، کلسترول موجود در سلول‌های خونی و شریان‌ها را تصفیه می‌کند، زمانی که کلسترول موجود در شریان‌های خونی کاهش پیدا کند خطر لخته شدن خون نیز به مقدار قابل توجهی کاهش می‌یابد. علاوه بر این تخم شنبلیله حاوی نوعی فیبر محلول به نام “گالاکتومانان” است که مانع بروز بیماری‌های قلبی می‌شود.

شنبلیله و کاهش وزن

فیبر موجود در شنبلیله اشتها را به مقدار قابل توجهی کاهش می‌دهد و فرد با مصرف آن به مدت طولانی‌تری احساس سیری می‌کند. بنابراین به افرادی که اضافه وزن دارند توصیه می‌شود مقداری تخم شنبلیله را در آب خیس کرده و صبح روز بعد آن را به صورت ناشتا مصرف کنند.

نازخاتون ـ ایمنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *