آشپزی

طرز تهیه باقلوا یزدی

باقلوا یکی از شیرینی های بسیار پر طرفدار و سنتی وخوشمزه است که
به ترکی و یزدی آن بسیار معروف است ما در این مطلب از پرشین وی قصد
داریم برای شما عزیزان مواد لازم و طرز تهیه باقلوا یزدی خوشمزه و حاج خلیفه بدون فر
را برایتان به اشتراک بگذاریم

طرز تهیه باقلوا یزدی

تهیه این شیرینی سنتی یزد، کمی مشکل است.
ولی مطمئناً اگر آنرا در منزل تهیه کنید از طعم آن بیشتر لذت خواهید برد.
برای تهیه باقلوا باید خمیری مشابه خمیر نان تهیه کنید که لواش باقلوا گفته می شود و یک مایه محتوی
پودر پسته که در میان باقلوا قرار می گیرد و یک شربت که برای شیرین کردن ، روی آن داده
می شود.

طرز تهیه باقلوا یزدی

مواد لازم

برای تهیه مایه داخل باقلوا

۳۰۰ گرم پودر پسته یا بادام

۱۵۰ گرم پودر قند

نصف
قاشق غذا خوری هل

طرز تهیه باقلوا یزدی

طرز تهیه باقلوا یزدی

طرزتهیه:
پودر بادام یا پسته را با پودر قند و هل خوب ، مخلوط کرده و آنرا
نگه می داریم.

مواد لازم برای تهیه شربت باقلوا
نیم کیلو شکر

دولیوان آب

نصف لیوان گلاب

طرز تهیه:

شکررا با آب مخلوط کرده روی
آتش می گذاریم.
زمانی که جوش آمد و کمی غلیظ شد، گلاب را اضافه می کنیم و پس از چند جوش ، دیگر
شربت را از روی اجاق برداشته ، و از صافی رد می کنیم و نگاه می داریم تا در زمان
لازم از آن استفاده کنیم.

مواد لازم برای تهیه لواش باقلوا

۲عدد زرده تخم مرغ

۳قاشق سوپخوری روغن مایع

نصف قاشق مرباخوری بکینگ پودر

یک استکان شیر

۱۰۰گرم کره

کمی
نمک

کمی گلاب

به مقدار کافی آرد سفید

طرز تهیه لواش باقلوا و طرز تهیه شیرینی:
بیکینگ پودر و نمک را در شیر حل کرده ، روغن و
زرده های تخم مرغ را مخلوط کرده ، شیر را به آن می افزائیم وخوب مخلوط می کنیم.
آرد را الک کرده و کم کم به مایع موجود اضافه می کنیم تا جایی که خمیرحاصله به دست نچسبد.

خمیر را در کیسه نایلونی گذاشته و می گذاریم ۱الی ۲ساعت بماند.
سپس ازخمیر گلوله ای به اندازه یک نارنگی برداشته ، به وسیله وردنه آنرا کاملاً نازک می کنیم.
جعبه ای فلزی ( یا ظرفی که قابل استفاده درفرباشد ) را انتخاب کرده و خمیر را کف آن پهن
می کنیم .

لواش دوم را به همین ترتیب پهن کرده و روی لایه ی اول لواش قرارمی دهیم سپس مایع میان باقلوا
که محتوی بادام یا پسته است را روی ۲ لایه خمیر پهن می کنیم و با دست کاملاً فشارمی دهیم
سپس با دست کمی گلاب را روی لایه های مواد می پاشیم.

مجدداً یک لواش دیگر را باز کرده، با وردنه خوب نازک می کنیم و روی موادمان قرار می دهیم سپس
کناره های اضافی خمیرهای لواش را با کارد جدا کرده و کل مواد را به صورت لوزی یا مربع برش
می دهیم.
کره را داغ کرده و روی شیرینی می ریزیم .

پس ازآنکه کره کاملاً جذب شیرینی شد جعبه باقلوا را درقسمت پائینی فری که قبلا با حرارت ۳۵۰ درجه
بمدت ۲۰ دقیقه گرم شده قرار می دهیم و سپس۱۰ الی ۱۵ دقیقه ، شیرینی را در پنجره بالایی
قرار می دهیم تا روی باقلوا طلایی رنگ شود.
پس از خارج کردن باقلوا از فر، شربت تهیه شده را کم کم روی آن می ریزیم تا کاملاً جذب
شیرینی شود.
و می گذاریم شیرینی سرد شود.
اکنون باقلوای شما حاضر است .
در صورت تمایل مجداً کمی شربت بتدریج روی باقلواها بریزید./

طرز تهیه باقلوا یزدی

طرز تهیه باقلوا یزدی

بیشتر بدانید از طرز تهیه باقلوا یزدی حاج خلیفه بدون فر

مواد لازم

خمیر یوفکا: ۳ ورق

پودر شکر یا قند: ۱/۵ قاشق غذاخوری

کره: نصف قاشق غذاخوری

پودر پسته: ۲ قاشق غذاخوری

پودر پسته و پودر قند برای تزئین: به مقدار لازم

پودر هل و دارچین: به مقدار لازم

عسل یا خامه فرم گرفته: ۱/۵ قاشق غذاخوری

گلاب: به مقدار لازم

طرز تهیه

طرز تهیه باقلوا یزدی حاج خلیفه بدون فر به این گونه است که به جای استفاده از خمیر لواش می‌توانید از خمیر یوفکای سرد استفاده کنید. سخت‌ترین بخش درست کردن باقلوا مربوط به خمیر آن است و با حذف کردن این بخش کار شما بسیار ساده می‌شود. برای این کار خمیر یوفکا را باز کنید و داخل ماهیتابه یا ظریفی که قرار است روی گاز قرار دهید، بگذارید. سپس مقداری پودر پسته، پودر قند، پودر هل و دارچین را با خامه یا عسل ترکیب کنید و روی آن بریزید. کمی گلاب روی مواد بپاشید و بعد خمیر را تا کنید.

در این مرحله از طرز تهیه باقلوا یزدی حاج خلیفه باید مقداری کره داخل ماهیتابه بریزید و باقلوا را روی حرارت قرار دهید. بعد از اینکه یک طرف باقلوا سرخ شد، طرف دیگر آن را نیز سرخ کنید. سپس باقلوا را داخل یک ظرف مناسب قرار دهید. شکر و آب را هم ترکیب کنید و همانند روش قبل ۱۰ دقیقه بجوشانید تا شربت غلیظی حاصل شود. این شربت را روی باقلوا بریزید و بعد آن را با پودر پسته تزئین کنید. سپس باقلوا را برش دهید و سرو کنید.

سیب سبز / ilna

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *