آشپزی

طرز تهیه خورش کنگر !

برخی غذاها مخصوص فصل خاصی هستند و به سختی می توان انها را در فصل های دیگر تهیه  کرد و تازگی و طراوت غذاهای لذیذ فصلی بی نظیر است. امروز می خواهیم یک خورش خوشمزه و البته متفاوت را به شما عزیزان اموزش دهیم. طرز تهیه خورش کنگر را در پرشین وی بخوانید.

خورش کنگر

طبخ خورش کنگر به دو روش ممکن است، هم با رب و هم با نعناع و
جعفری مانند خورش کرفس طبخ می کنند.
در این بخش نحوه طبخ خورش کنگر با رب را تقدیم می کنیم.
در ضمن شما می توانید با گوشت گوسفند هم آن را طبخ کنید که در این صورت ابتدا گوشت را
بپزید و بعد کنگر را اضافه کنید.

مواد لازم:

کنگر ۱ کیلوگرم

مرغ ۴ تکه

پیاز ۱ عدد

رب گوجه ۱ قاشق سوپ خوری

روغن ۶ قاشق سوپ خوری

آب ۲ لیوان

آب غوره ۲ قاشق سوپ خوری

نمک، فلفل به میزان لازم

زرد چوبه به میزان لازم

خورش کنگر

خورش کنگر

طرز تهیه خورش کنگر

۱ – ابتدا کنگر را با دقت پاک
کنید و تیغ های آن را جدا کنید و مغز آن را کنار بگذارید.
دقت کنید تیغ در دستتان نرود.

۲-سپس کنگر را با آب بشویید ( ماده ضدعفونی کننده نمی خواهد )

۳- پیاز را نگینی خرد کرده در
روغن تفت دهید.
سپس کنگر را به آن اضافه کنید و تفت بدهید.
سپس در قابلمه را بگذارید تا کمی بپزد.

۴- مرغ را شسته و به تکه های دلخواه برش دهید.
در کمی روغن تفت داده به کنگر اضافه کنید.
نمک و فلفل و زرچوبه را هم بریزید.

۵- رب را با کمی آب و نمک و آبغوره رقیق کنید و به مواد اضافه کنید.
اجازه دهید خورش جا بیفتد.

۶-خورش را با برنج سرو کنید.

نوش جان!

خورش کنگر

خورش کنگر

سلامتی خورش کنگر :

بهار فصل کنگر است و در واقع یکی از نوبرانه های بهار است.
کنگر گیاهی است خودرو که خاصیت آنتی اکسیدانی قابل قبولی دارد و برای کاهش کلسترول مناسب است

اشتها آور است
و به هضم غذا کمک می کند.
برای نارسایی کبد هم مؤثر است ؛ البته کسانی که سنگ کیسه صفرا دارند نباید آن را مصرف کنند چون
محرک انقباض کیسه صفراست .
کنگر گرم و خشک است برای همین با ماست آن را می خورند!

در هنگام پاک کردن کنگر دقت کنید
چون دارای تیغ های ریز است.
باید با دقت تیغ ها را جدا و مغز آن را استفاده کنید.

خواص کنگر:

کنگر گرم و خشک می باشد.

نگر ضدعفونی‌کننده، اشتهاآور، تب‌بر و هضم‌کننده غذاست و در ضمن، مصرف آن باعث تقویت دستگاه گوارش می‌شود

خواص کنگر نظیر خاصیت آنتی‌اکسیدانی و کاهندگی کلسترول می شود. بنابراین احتمال بروز سرطان را کاهش می‌دهد، خنثی‌کننده سموم کبدی و محافظ کبد است و به همین دلیل از دانه‌های آن داروهایی برای درمان بیماری‌های کبدی به بازار عرضه شده است. در ضمن، عادت به خوردن آن به هضم غذا کمک کرده و اشتها را افزایش می‌دهد.

خوردن برگ کنگر تولید کلسترول در بدن را پایین می‌آورد. به همین دلیل داروهای تهیه شده از کنگر را برای امراض قلبی-عروقی و جلوگیری از تصلب شرایین استفاده می‌کنند. ماده سینارین که در عصاره برگ کنگر وجود دارد، باعث کاهش کلسترول خون می‌شود. تحقیقات نشان داده است که سینارین باعث کاهش سطح تری‌گلیسیرید خون نیز می‌شود.

آشپز باشی ـ عصرایران

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *