آشپزی

طرز تهیه رب پلو شیرازی

رب پلو شیرازی یکی از انواع غذاهای خوشمزه و ساده ایرانی است که اصالت آن متعلق،
به شهر شیراز بر میگردد.  تهیه ی این غذای خوشمزه محلی را با ما در پرشین وی همراه باشید .

مواد لازم  رب پلو شیرازی:

برنج یک کیلو،

رب انار یک لیوان،

گردو یک لیوان،

کشمش نصف لیوان،

شکر به اندازه کافی(بستگی به ترشی مزه رب دارد )،

پیاز بزرگ دو عدد،

روغن

طرز تهیه رب پلو شیرازی:

پیازها را خلال کردهسرخ می نمایند .بعد ازسرخ شدن، کشمش و گردو را با آن تفت می دهند.
رب انار و شکر را جوشانده و دو قاشق روغن به آن اضافه می کنند.مقداری آب را به جوش آورده و،
برنج ها را که از چند ساعت قبل خیس کرده اند در آبجوش می پزند و به صورت چلو دم می کنند.
قبل از آن که برنج کاملاً دم بکشد آن را از روی اجاق برداشته با کفگیر ( اسم ) کمکم به داخل چلو،
صافی (ترش باله ) ریخته ، از محلول رب و شکر کم کم به آن اضافهکرده، مخلوط می کنند.

سپس برنج را در دیگ یا قابلمه ریخته، باقیمانده رب و شکر را به آن می افزایند .وقتی که بخار اطراف،
برنج را پوشاند ، کشمش و گردو و پیاز داغ را وسط آن گذاشته ، دممی کنند .کمی بعد رب پلو حاضر،
و آماده است .

 رب پلو شیرازی

رب پلو شیرازی

خواص رب انار

رب انار بیشتر از چیزی که فکر می کنید مفید است.انار به طور کلی دارای مقدار زیادی آنتی اکسیدان می،
باشد و دارای ویتامین های گروه ب نیز هست.رب انار به دلیل داشتن ویتامین ث و آنتی اکسیدان به شدت،
برای سیستم ایمنی بدن مفید است.هنگام هضم غذا ، فرایندی به نام اکسیداسیون اتفاق می افتد که در،
آن مولکول هایی به نام رادیکال های آزاد تشکیل می شوند.رادیکال های آزاد موادی هستند که می توانند،
منجر به آسیب بافتی شوند و ممکن است باعث بیماری هایی مانند بیماری های قلبی و یا سرطان شوند.

همچنین می توانید رادیکال های آزاد را از آلاینده های محیطی مانند دود و پرتوها جذب بدن کنید.آنتی اکسیدان ها،
به سیستم ایمنی بدن کمک می کنند تا سلول ها را دربرابر اثرات مضر رادیکال های آزاد محافظت کنند.از جمله مزایای،
رب انار باید به این مورد اشاره کرد که برای افرادی که دارای فشار خون بالا هستند رب انار دارای خواص بسیاری است،
و برای آنها مفید است چون اینگونه افراد می توانند با خوردن رب انار ترش فشار خون خودشان را کنترل کنند.

رب انار

این رب به دلیل وجود پلی فنول و اسید اولایژیک موجب کاهش کلسترول بد خون شده و از رسوب چربی در عروق،
جلوگیری می کند.به خاطر داشتن ویتامین A ،E ، C خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و موجب افزایش سیستم ایمنی،
بدن می شود و بدن را در مقابل انواع بیماری‌ها مخصوصا سرطان ها (سرطان سینه و پروستات ) محافظت می‌کند.
رب انار دارای ویتامین های گروه B است از جمله B1 ، B3 ، B5 و B6.ویتامین B1 یا تیامین در تولید کردن انرژی به بدن،
افراد کمک می کند و از سمت دیگر آنزیمی از بدن را که به عضلات بدن، سیستم قلبی عروقی و سیستم عصبی،
بدن کمک می کند نیز تقویت می کند .

خواص رب انار

خواص رب انار

یکی از بهترین راه های درمان کبد چرب رب انار است زیرا رب انار به پاگسازی و سم زدایی کبد کمک می کند.
مصرف روزانه رب انار به صورت ناشتا به لاغر شدن بدن کمک می کند.اگر در دوران بارداری رب انار مصرف کنید،
می توانید اشتهای خودتان را افزایش بدهید.مصرف رب انار در بارداری در رشد جنین بسیار مفید است.از طرف دیگر،
می توانید برای کاهش حالت تهوع خود در دوران باردری از رب انار استفاده کنید.یکی دیگر از خواص درمانی رب،
انار درمان آفت و جوش های ریز دهان می باشد.برای این کار رب انار ترش را روی موضع قرار دهید .

اقتصاد نیوز  – پارس نیوز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *