آشپزی

طرز تهیه زرشک پلو مجلسی

زرشک پلو مجلسی یکی از انواع غذا های پلویی ایرانی است که از محبوبیت خاصی
در میان ایرانیان برخوردار است. با ما در پرشین وی همراه باشید .

مواد لازم  زرشک پلو مجلسی

برنج = ۸ پیمانه

زرشک= ۲ لیوان خیس خورده

شکر= یک قاشق غذا
خوری

زعفران آب کرده = ۱ استکان

روغن= به مقدار لازم

کره= ۲۵ گرم

خلال بادام و بسته= (دصورت تمایل) جمعا نصف استکان

پیاز داغ * = ۲ قاشق غذا خوری

طرز تهیه  زرشک پلو مجلسی:

برنج را با مقدار زیادی نمکو آب سرد به مدت حداقل ۵ ساعت بگذارید خیس بخورد .
قبل از خیس کردن برنج بهتر است برنج را بدون اینکه زیاد با دست هم بزنید چند بار
باآب سرد کامل بشوئید.

آب روی آن کاملا زلال شود و بعد نمک را اضافه کنید و بگذارید بماندبرای خیس
کردن برنج به مقدار زیاد ( بیش از ۱۰ پیمانه ) بهتر استاز سنگ نمک پیچیده شده
لای تنظیف استفاده کنید.

در یک قابلمه مناسب با اندازه کل برنج ، تا دو سوم آب بریزید و بدون نمک آب را
جوش آورید وقتی آب جوشید ۱ قاشق غذا خوری نمک به آن اضافه کنید و وقتی
آب دوباره به جوشآمد ، آب روی برنج را کاملا خالی کنید و برنج را داخل آب در حال
جوش بریزید .

زرشک پلو مجلسی

زرشک پلو مجلسی

( شعله زیر قابلمه زیاد باشد ) ( برای اینکه آب داخل قابلمه سر نرود میتوانید قبل از
اضافه کردنبرنج ، دیواره های قابلمه را با مقدار کمی روغن چرب کنید ) زمان آب کش
کردن برنج بستگیبه نوع آن دارد ولی به طور کلی یک روش برای تشخیص این زمان
وجود دارد که میشود به آن استدلال کرد :

تزیین برنج

معمولا ۵-۷ دقیقه بعد از جوشیدن برنج ، دانه های برنج در آب حالت شناور پیدا
میکنند اگر در همین زمان یک کفگیر را داخل برنج ببرید و مقداری از برنج را ( حدود
۲۰-۳۰دانه ) با کفگیر بردارید ، آب آن را خالی کنید و کفگیر را برگردانید ، اگر زمان
آبکش کردنبرنج باشد ، برنج ها از روی کفگیر نمیریزند و به کفگیر میچسبند .

معمولا این بهترین زمان آبکش کردن برنج است .( از این روش برای تشخیص بهترین
زمان آب کش کردن ماکارونی هم میتوان استفاده کرد ) هنگام آبکش کردنبرنج ،
دقت کنید که یک کاسه زیر آبکش قرار دهید تا کف آبکش با سطح سینک ظرفشویی
تماسنداشته باشد تا آب برنج کاملا خارج شود و برنج خمیر نشود .

بعد از اینکه برنج را آبکش کردید چند دقیقه صبر کنید تا حرارت داخل برنج کمی
خارج شود وبعد مقداری آب سرد روی برنج باز کنید تا نشاسته خارج شده به صورت
مایع از داخل دانه های برنج ، شسته شود و برنج کاملا زنده درآید .

زرشک پلو مجلسی

زرشک پلو مجلسی

فوت و فن تهیه ی برنج

کف قابلمه را روغن بریزید و ته دیگ مورد نظر را بچینید و برنج را داخل قابلمه بریزید .
کمی حرارت زیر قابلمه را زیاد کنید تا برنج بخار کند و بعد یک استکان آب جوش را با یک
قاشق غذا خوری روغن مخلوط کنید و به آرامی کناره های قابلمه بریزید و با ته کفگیر
چند حفره رویسطح برنج ایجاد کنید تا بخار خارج شود و برنج را خمیر نکند و بعد از اینکه
برنج بخارکرد ، اول دم کنی و درب قابلمه را ببیندید و بعد حرارت را کم کنید تا پلو دم بکشد
.
برای این مقدار برنج بهتر است ۲ ساعت زمان برای دم کشیدن آن در نظر بگیرید .بعد از اینکه
برنج دم کشید ، مقداری روغن داغ کنید ( کاملا داغ ) و با آب جوش مخلوطکنید ( مقدار آب
جوش نصف مقدار روغن باشد بهتر است ) و قبل از هم زدن پلو روی آنبریزید و بعد برنج را با
کفگیر از هم باز کنید و در ظرف مورد نظر بریزید .

 تهیه نسا روی برنج :

یک تابه را روی حرارت بگذارید و کره را داخل آن بیندازید به محض اینکه کره شروع به
ذوب شدن کرد ، زرشک را به آن اضافه کنید و سریع هم بزنید وبلافاصله شکر را اضافه
کنید .اگر آب مرغ در دسترس دارید یک الی دو قاشق آب مرغ را به مخلوط زرشک و
شکر اضافه کنید .

بعد از اینکه مواد با هم مخلوط شدند حرارت زیرتابه را خاموش کنید.
به اندازه یک الی یک و نیم کفگیر از برنج را جداگانه با زعفران مخلوط کنید و بعد به
زرشک اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا برنج ها نشکنند .

اگر از خلال پسته و بادام استفاده میکنید ، خلال ها را از یک ساعت قبل در آب سرد
خیس کنید تا نرم شوند و در این مرحله به مخلوط اضافه کنید.البته استفاده از این خلال
ها داخل نسا زرشک پلو زیاد مرسوم نیست به دلیل اینکه خلال ها کمی سفت
هستند و هنگام میل کردن غذا حالت زیاد جالبی ندارند ولی در مجالس رسمی
معمولا از این روش استفاده میشود

.بهتر است اگر زرشک پلو با مرغ سرو میشود در یک دیس جا دار اول مرغ ها را بچینید
و مقداری از آب مرغ را روی مرغ ها بریزید و بعد برنج را روی مرغ ها بکشید و بعد
نسا رو روی برنج ساده بریزید .* در اکثر نواحی استان آذربایجان به خصوص شهر
تبریز معمولا برای مجالس رسمی ، هنگام تهیه زرشک پلو، از یک الی دو قاشق پیاز
داغ داخل نسا نیز استفاده میکنند که این حالت برای کسانی که بهمزه پیاز داغ علاقه
دارند بسیار دلچسب خواهد بود.

 

سیب سبز  – اشپزی انلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *