آشپزی

طرز تهیه سس شوید در کنار ماهی و انواع سبزیجات و گوشت عالی میشود

سس ها انواع و اقسام گوناگونی دارند که با هر غذای به خصوصی سرو می شوند ما در این مطلب از
پرشین وی قصد داریم طرز تهیه سس شوید در کنار ماهی و انواع سبزیجات و گوشت را برایتان به اشتراک
بگذاریم این سس می تواند مزه و طعم غذاها را چند برابر لذیذ تر کند تا انتهای مطلب همراه ما باشید
تا نکات سس شوید بیشتر آشنا شویم

سس شوید

گاهی باید روی ماهی یا گوشت هایمان بعد از پخت، نوعی سس بریزیم که نمی دانیم از کدام نوع استفاده
کنیم.
در این مطلب طرز تهیه نوعی سس را به شما آموزش می دهیم که برای روی ماهی و انواع گوشت
و سبزیجات مناسب است
مواد لازم آبلیمو یک و نیم قاشق چای خوری پیاز ۱ قاشق غذاخوری (خرد شده)خامه ترش
۱/۲ لیوان

 

طرز تهیه
۱٫
برای تهیه این سس ابتدا خامه ترش را با آبلیمو و مقدار مناسب نمک مخلوط کرده و بعد شوید ریز
شده را اضافه کنید

 

۲٫
پیاز را تا حد ممکن ریز کرده و به سس اضافه کنید و آن را بچشید.در صورت نیاز از مقدار
بیشتری نمک یا آبلیمو استفاده کنید.

نکات: ۱)از این سس برای سرو ماهی،مرغ،گوشت و سایر غذاهای دلخواه استفاده کنید.حتی میتوانید سیب زمینی را سرخ کرده و
با این سس سرو کنید

سس شوید

سس شوید

۲)در صورت تمایل به جای پیاز از پودر پیاز استفاده کنید

۳)این سس را میتوانید
با انواع ادویه های دلخواه چون پودر سیر،پودر موسیر،آویشن ،زعفران و…
مخلوط کنید

۴)بهتر است برای تهیه این سس از شوید تازه استفاده شود

۵)در صورت تمایل از نیمی خامه ترش
و نیمی ماست خامه ای برای تهیه سس استفاده کنید

۶)از این مقدار مواد اولیه ۱/۲ فنجان کرم شوید بدست
می آید

۷)اضافه کردن مقداری پیازچه ریز شده به جای پیاز این سس را خوشمزه تر میکند.

سس شوید

سس شوید

بیشتر بدانید از خواص شوید

۱. خواص ضدسرطانی شوید

شوید به‌خاطر وجود ۳ مونوترپنی که عنوان شد (لیمونن، کاروون، آنتوفران) دارای خاصیت ضدسرطان است. مونوترپن‌ها، آنزیم‌هایی موسوم به ﮔﻠﻮﺗﺎﺗﯿﻮن اس. ﺗﺮاﻧﺴﻔﺮاز (glutathione-S-transferase) را تحت‌تأثیر قرار می‌دهند و با تحریک این آنزیم‌ها مانع از پا گرفتن سرطان در بدن می‌شوند. گلوتاتیون به‌طور کلی نوعی آنتی‌اکسیدان مؤثر است و مونوترپن‌ها به تقویت فعالیت آنزیمی آن کمک می‌کنند. شوید، علاوه‌بر مونوترپن‌ها و…، حاوی آنتی‌اکسیدانی قوی برای مقابله با سرطان هم هست و توانایی بدن در مبارزه با سرطان را دو برابر می‌کند.

۲. شوید و آنتی‌اکسیدان‌ها
مونوترپن‌ها و زردینه‌های قوی موجود در شوید که وایسنین (vicenin) و کائمفرول (kaempferol) نام دارند، موجب کمک‌رسانی به مولکول‌های آنتی‌اکسیدان می‌شوند. آنها به مولکول‌های اکسیداتیو خطرناک در سلول‌ها متصل می‌شوند و مبارزه‌ای جانانه میان مولکول‌های اکسیداتیو و و مواد مفید موجود در شوید شکل می‌گیرد. مولکول‌های اکسیداتیو باعث بروز مشکلات و بیماری‌های مختلفی در بدن می‌شوند. از جمله بیماری‌هایی که این مولکول‌ها در وقوع آنها نقش دارند، سرطان و انواع دیابت است. آنتی‌اکسیدان‌ها اولین خط دفاعی بدن در برابر این رادیکال های آزاد خطرناک هستند و از خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن در بدن می‌کاهند.

ویتامین سی یا اسید آسکوربیک هم نوعی آنتی‌اکسیدان قوی است که به‌وفور در شوید یافت می‌شود. این ویتامین هم از بدن در برابر ابتلا به بیماری‌های مختلف جلوگیری می‌کند و در تقویت سیستم ایمنی و کاهش التهاب بدن هم نقش مهمی دارد.

سوران / chetor

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *