آشپزی

طرز تهیه شوید لوبیا (پلوی مخلوط شیرازی ) با گوشت قیمه

ما در این مطلب از پرشین وی قصد داریم طرز تهیه شوید لوبیا پلو چشم
بلبلی را برایتان به اشتراک خواهیم گذاشت ، (پلوی مخلوط شیرازی ) با گوشت قیمه
می تواند یک غذای بسیار خوشمزه مجلسی برای مجالس شما باشد تا انتهای این مطلب همراه ما
باشید

شوید لوبیا پلو

مواد لازم برای ۶ نفر:

لوبیا چشم بلبلی= یک لیوان

یا نخود فرنگی تازه تقریبا ۳ برابر لوبیا چشم بلبلی ( چون لوبیا خشک است
و پس از خیس خوردن زیاد میشود همان یک لیوان کافی است .
البته باز بستگی به دلخواه شماست )

شوید تازه= نیم کیلو ( از شوید خشک هم میتوان استفاده کرد).

برنج= ۴ پیمانه

رب گوجه= ۵ قاشق غذاخوری

زعفران آب کرده= کمی

گوشت قیمه ای= حدود ۶۰۰ گرم

پیاز=
دو عدد

متوسط نمک و فلفل=به میزان لازم

روغن=کمی

ساقه سیر تازه یا حبه سیر= چند عدد به دلخواه
( در آب خیسانده و پوست کنده و ریز یا رنده میکنیم)

ادویه مخلوط و معطر=۱ قاشق غذاخوری

شوید لوبیا پلو

شوید لوبیا پلو

طرز تهیه شوید لوبیا پلو :

۱٫لوبیا را از یکی دو روز قبل خیس کنید و مرتب آب آنرا عوض کنید و با آب
کم روی شعله ملایم بپزید تا آب آن بخوردش برود.
( یا نخود فرنگی را از غلاف جدا و دانه کنید و بشویید و کنار بگذارید)

۲٫برنج را پاک کرده
و از ۲ ساعت قبل با نمک خیس کنید .
شوید را پاک کرده و چند بار داخل آب خیس کرده و آب آنرا تعویض کنید و خوب بشویید و
بگذارید آب آن برود و سپس خرد کنید .
گوشت گوساله بدون چربی را که مناسب قیمه باشد کوچک و به اندازه قیمه ای خرد کنید و بشویید
.

۳٫پیازرا پوست کنده و در روغن تفت دهید و گوشت را اضافه کرده و کمی مجددا تفت دهید تا
رنگش عوض شود در همین حین کمی ادویه مخلوط و زعفران و سپس رب گوجه را اضافه کنید و با
کمی آب آنرا بپزید .
گوشت قیمه زودتر میپزد .

شوید لوبیا پلو

شوید لوبیا پلو

۴٫
پس از پختن گوشت حالا لوبیا ی چشم بلبلی پخته شده ( یا نخود فرنگی) را اضافه کنید و
نمک و فلفل ( با چاشنی آبلیمو ) آنرا بچشید و وقتی جوشید و آب آن کم شد خاموش کنید
.
رب آن را هم هرچه بیشتر بزنید با زعفران و شوید هماهنگی ایجاد کرده و خوش رنگتر میشود .
(لوبیا که قبلا پخته شده بود ولی نخود فرنگی ها را کمی بیشتر بجوشانید که درشت تر های آن هم
بپزند .

این مخلوط لابلای برنج کشیده میشود و دم میشود .
) آب را بجوشانید و برنج را بریزید و بپزید و سپس آبکش کنید.
شوید و سیر را میتوانید هم در لحظه آخر به آب جوشان برنج اضافه کنید و هم میتوانید سیر و
شوید را پس از آبکش کردن برنج و هنگام کشیدن آن داخل قابلمه لایه به لایه همراه با مواد پخته
شده اضافه کنید .
کمی زعفران و روغن داغ همراه با کره یا روغن حیوانی هم برای کشیدن برنج لازم دارید .
این غذا معمولا با انواع ترشیجات و نارنج تازه و یا سالاد شیرازی سرو میشود .

بیشتر بدانید از فواید لوبیا چشم بلبلی

خواص لوبیا چشم بلبلی از نظر خوراکی ارزشمند است و آن را می توان هم تراز با خواص نخود معرفی کرد.

برای از بین بردن کرم های روده بسیار عالی عمل می کند.
باعث افزایش قدرت جنسی می گردد. به همین خاطر در درمان بسیاری از ناتوانی های جنسی کاربرد دارد.
در طب سنتی از خواص لوبیا چشم بلبلی به تب بر بودن و کاهنده دمای بدن اشاره شده است.
در طب سنتی هندوستان از لوبیا چشم بلبلی به عنوان مدر برای تقویت معده استفاده می شده است.
این دانه برای درمان اسهال خونی مزمن بسیار کاربردی است.
لوبیا چشم بلبلی دارای اثر ضد اسپاسم بوده و برای درمان کولیک و وبا به کار می رود.
برای درمان درد گوش می توان از عصاره ساقه و برگ گیاه لوبیا چشم بلبلی استفاده کرد.

سیب سبز / khasiatt

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *