آشپزی

طرز تهیه شیرین پلو غذای شیک میهمانی

شیرین پلو جز آن دسته از غذاهای مجلسی حساب می شود که می توانید
برای مجالس و میهمانی ها آن را درست کنید ما در این مطلب از پرشین وی
قصد داریم برای شما عزیزان طرز تهیه شیرین پلو با مرغ و همچنین خواص شیرین پلو
را به اشتراک بگذاریم در ادامه مطلب همراه ما باشید

شیرین پلو با مرغ

مواد لازم

مرغ ۱ کیلوگرم یا گوشت بدون استخوان پخته شده گوسفند ۸۰۰ گرم

پیاز متوسط ۲ عدد

برنج ۷۵۰ گرم

کره ۱۰۰ گرم

خلال بادام ۱ پیمانه

خلال پسته ۱ پیمانه

خلال پوست پرتقال و پوست نارنج خشک ۴/۳
پیمانه

زعفران ۱ قاشق چایخوری

شکر ۱٫۵ پیمانه

آب ۲ پیمانه

نمک و روغن به میزان لازم

طرز تهیه

ابتدا خلال پوست پرتقال و نارنج را دو بار در آب جوشانده و آن را به مدت ۶ ساعت در آب خنک
قرار داده و دو بار آب آنرا عوض کرده تا مزه تلخ آن گرفته شود.پس از آن خلال پوست پرتقال
و نارنج را در سبد یا صافی ریخته تا آب آن گرفته شود.دو پیمانه آب و شکر را مخلوط کرده
و کمی بجوشانید سپس خلال پوست پرتقال و نارنج که قبلا تلخی آن را گرفته اید به شربت حاصل اضافه
نمایید و مدتی صبر کنید تا چند جوش بزند و طعم شیرین شربت به خلال ها نفوذ کند.

ظرف شربت و
خلال پوست پرتقال را برداشته و بگذارید تا خنک شود،خلال بادام و خلال پسته را آب بکشید و داخل ظرف
شربت و پوست پرتقال بریزید.برنج را در آب به مدت دو ساعت خیس نمایید.پیازها را خرد کرده و در ماهیتابه
با روغن سرخ نمایید تا رنگ آن طلایی شود.

شیرین پلو با مرغ

شیرین پلو با مرغ

تکه های مرغ را به پیاز داغ اضافه نموده و کمی دو
طرف آن را سرخ می کنیم.نمک،فلفل و ۵۰ گرم کره به همراه یک لیوان آب به مرغ اضافه کرده و
می گذاریم تازمانی که نصف لیوان آب باقی بماند مرغ بپزد و بعد از آن استخوان های مرغ را جدا
نمایید.به جای مرغ می توان از گوشت پخته شده بره استفاده نمود.برنج خیس شده را طبخ کرده و سپس مانند
پلوی ساده آبکش کرده، روغن در کف دیگ ریخته و ته دیگ را با چند کفگیر برنج بوشانید.

سپس روی آن
تکه های مرغ را بچینید و با کفگیر سوراخدار خلال ها را از شربت بگیرید و روی مرغ ها یا
گوشت بپاشید.باقیمانده برنج را روی مواد بریزید و ۵۰ گرم کره را آب کرده به همراه آب مرغ باقیمانده و
زعفران روی آن بدهید و بگذارید روی حرارت ملایم تا بپزد.بعد از پخت شیرین پلو آن را در دیس کشیده
و روی آن را با یک لایه برنج زعفرانی بپوشانید و با باقیمانده خلال ها دیس شیرین پلو را
تزئین نمایید.
در صورت لزوم می توانید کمی هم دارچین روی آن بپاشید و یا از زرشک هم برای تزئین استفاده نمایید.

بیشتر بدانید از مهم‌ترین خواص شیرین پلو

حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره مهم‌ترین خواص مرصع پلو
اظهار کرد: اسید آمینه تریپتوفان موجود در این غذا نقشی موثر در ساخت
هورمون سروتونین در خون و دستگاه گوارش دارد؛ این هورمون شادی و نشاط
را در افراد ایجاد و اضطراب، استرس و افسردگی را برطرف می‌کند.

وی درباره خواص دیگر مرصع پلو بیان کرد: این غذا تاثیری چشمگیر در بهبود عملکرد مغز
و سیستم عصبی دارد بنابراین حافظه را تقویت و از ابتلای افراد به آلزایمر و پارکینسون جلوگیری می‌کند.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: مرصع پلو به علت داشتن کلسیم، منیزیم،
فسفر و سلنیوم استخوان‌ها و دندان‌ها را محکم و از بروز پوکی استخوان و آرتروز در اشخاص جلوگیری می‌کند.

عظمایی تاکید کرد: مرصع پلو به علت وجود پروتئین فراوان نقشی موثر در تقویت عمومی
، افزایش انرژی و عضلانی شدن بدن دارد، بنابراین این غذا برای ورزشکاران به ویژه بدنسازان بسیار مفید است.

شیرین پلو با مرغ

شیرین پلو با مرغ

وی تصریح کرد: مرصع پلو به علت داشتن اسید فولیک، آهن و ویتامین B۱۲ تعداد
گلبول‌های قرمز خون را افزایش می‌دهد بنابراین کم‌خونی را رفع می‌کند، این غذا برای زنان باردار و جنین بسیار مناسب است.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: مرصع پلو به علت وجود ویتامین A،
سایر ویتامین‌ها و املاح معدنی بینایی را تقویت و از ابتلای افراد به آب مروارید
(کاتاراکت) و تباهی لکه زرد (دژنراسیون ماکولا) جلوگیری می‌کند، این غذا تاثیری چشمگیر در شادابی و طراوت پوست و مو دارد.

عظمایی یادآوری کرد: مرصع پلو به علت داشتن منیزیم فراوان از بروز بیماری‌های
قلبی و عروقی در افراد پیشگیری می‌کند، این غذا به علت وجود ویتامین‌های
A ، C ، E و زآگزانتین خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارد بنابراین سیستم ایمنی بدن
را تقویت و بدن را در برابر بیماری‌های مختلف به ویژه انواع سرطان‌ها محافظت می‌کند.

ممتاز / tabnakfars

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *