آشپزی

طرز تهیه شیش بَرک لبنانی / پیراشکی های کوچولو درون ماست ( مخصوص شام )

شیش برک غذای مدیترانه ای لذیذ و خوشمزه ای که می توان به راحتی درست کرد . استفاده از ماست به عنوان سس این غذا می تواند به خوشمزگی ان بیفزاید. با پرشین وی همراه باشید تا طرز تهیه پیراشکی شیش برک لبنانی را بخوانید.

شیش برک لبنانی

شیش بَرک لبنانی شیش برک یک نوع غذای اصیل لبنانی است. که از پیراشکی های کوچولوی گوشت تشکیل شده که در خورشت ماست می پزند.

مواد لازم شیش برک لبنانی

آب ۱۲۵میلی‌لیتر (یک‌دوم پیمانه)

روغن زیتون ۳ قاشق سوپخوری

آرد به میزان لازم

پرک بادام به میزان لازم

روغن سرخ‌کردنی به میزان لازم

شیش برک لبنانی

شیش برک لبنانی

مواد لازم میانی

روغن زیتون ۴ قاشق سوپخوری

پیاز رنده کرده ۱ عدد متوسط

گوشت چرخکرده ۵۰۰ گرم ب

هارات ۱ قاشق چایخوری

نمک به میزان لازم

شیش برک لبنانی

شیش برک لبنانی

مواد لازم برای تهیه سس ماست شیش برک لبنانی

ماست ۵۰۰ میلی‌لیتر (۲ پیمانه)

آرد ذرت ۱ قاشق چایخوری

آب ۶۰ میلی‌لیتر (یک‌چهارم پیمانه)

سیر له کرده ۲ حبه

کره ۲ قاشق سوپخوری گ

شنیز خرد کرده یک‌ چهارم پیمانه

روش تهیه خمیر پیراشکی

۱٫ آب و روغن زیتون را در ظرف مناسبی بریزید و با هم مخلوط کنید.

۲٫ آن‌گاه آرد را به تدریج بیفزائید تا خمیر مناسبی حاصل شود و به دست نچسبد

۳٫ سپس روی خمیر را بپوشانید و ۱۵ دقیقه، استراحت دهید.

۴٫ اینک خمیر را روی سطح آرد پاشیده، به ضخامت ۳ میلیمتر باز کنید و دایره‌های کوچکی به قطر ۴
سانتیمتر از آن ببرید.

۵٫ سپس قدری از مایه میانی وسط هر خمیر بگذارید و یک پرک بادام رویش قرار دهید.

۶٫ خمیر را به شکل نیم‌دایره تا کنید و دو گوشه آن را به سمت پایین بیاورید و روی هم قرار
دهید.

۷٫ حالا در ظرف مناسبی ، روغن بریزید و روی اجاق گرم کنید و شیش‌برک را در آن سرخ کنید.

۸٫ اینک شیش برک را برای پذیرایی در ظرف مناسبی بچینید و با سس ماست میل کنید.

روش تهیه مواد میانی شیش برک لبنانی

۱٫ روغن زیتون را در تابه بریزید، روی اجاق گرم کنید و پیاز را در آن تفت دهید تا طلایی رنگ
شود.

۲٫ آن‌گاه گوشت، بهارات و نمک را بیفزائید و ۵ دقیقه دیگر آن را تفت دهید.

۳٫ سپس تابه را از روی حرارت بردارید و بگذارید گوشت خنک شود.

روش تهیه سس ماست

۱٫ ماست، آرد ذرت و آب را در ظرف مناسبی بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا قدری غلیظ شود.

۲٫ سیر را قدری در کره تفت دهید و همراه با گشنیز به سس بیفزائید.

یادآوری: در زبان عربی به ادویه بهارات می‌گویند که ترکیبات آن شامل: فلفل سیاه، زیره، تخم گشنیز، میخک، جوز هندی،
دارچین و هل می‌باشد.

خواص روغن زیتون خوراکی و بهداشتی

بسیاری از مطالعات به فواید سلامتی روغن زیتون پرداخته اند. روغن زیتون فوق العاده است، که بهترین روغن موجود در بازار است، سرشار از آنتی اکسیدان ها است، که به جلوگیری از آسیب سلولی ناشی از مولکول هایی به نام رادیکال های آزاد کمک می کند.

 

رادیکال های آزاد موادی هستند که بدن هنگام سوخت و ساز و سایر فرایندها تولید می کند. آنتی اکسیدان ها رادیکال های آزاد را خنثی می کنند.

 

اگر بیش از حد رادیکال های آزاد ایجاد شوند، می توانند باعث استرس اکسیداتیو شوند. این می تواند به آسیب سلولی منجر شود و ممکن است در ایجاد برخی بیماری ها از جمله انواع خاصی از سرطان نقش داشته باشد.

خبرنو ـ تبیان

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *