آشپزی

طرز تهیه «فالوده رشته‌ای» در خانه

فالوده شیرازی از محبوب ترین دسر های ایرانی می باشد که در سراسر دنیا نیز این فالوده را به این نام می شناسند. که معروف ترین نوع آن را به شهر شیراز نسبت می دهند. با ما در پرشین وی همراه باشید .

مواد لازم فالوده شیرازی:

آب: ۲ پیمانه،

گلاب: یک فنجان سر خالی،

نشاسته مرغوب: ۲۵۰ گرم.

طرز تهیه فالوده شیرازی: ‌

ابتدا آب را با نشاسته مخلوط کنید تا صاف شود.آن را روی حرارت بگذارید و مرتب هم بزنید تا
پخته شود.گلاب را به آن اضافه کرده، به هم زدن ادامه دهید.تقریبا ۲۰ دقیقه طول می‌کشد
تا نشاسته کاملا سفتو کشدار شود.پس از این مدت و کشدار شدن نشاسته، آن را به صورت
یک گلوله کف ظرف جمع کنید.در این مرحله ظرف بزرگی را پر از یخ کنید.

چرخ گوشتی که پنجره ریز داشته باشد آماده کنید و گلوله نشاسته را با آن چرخ کنید و مستقیم
رشته‌هارا در ظرف یخ بریزید و مرتب با دست‌ هم بزنید تا رشته‌ها به صورت یخی در آیند.در انتها
فالوده را در ظرف‌های مخصوص فالوده ‌خوری بریزید و با مقداری شربت آبلیمو و گلاب مخلوط کرده
و نوشجان کنید.

فالوده شیرازی

فالوده شیرازی

با خواص شگفت‌انگیز گلاب آشنا شوید

یک کارشناس ارشد گیاهان دارویی گفت: گلاب مایعی است که از تقطیر گل محمدی به دست
آمده و فصل بهار بهترین زمان برای چیدن و تهیه گلاب از آن است که خواص زیادی برای بدن انسان
دارد.

زهرا توکلی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به این‌که گلاب رایحه خوشی دارد و از آن در صنعت عطر
سازی استفاده می‌شود، عنوان کرد: گلاب علاوه‌بر صنعت عطرسازی، فواید درمانی بسیاری دارد
و دارای خواص ضدالتهابی، ضدباکتریایی، ضد درد، ضد تشنج، ضد برونشیت و… است.

وی با اشاره به این‌که در کشور ما انواع گلاب سنگین، سبک، دو آتشه، سه آتشه و پس‌آب  تهیه
می‌شود، افزود: گلاب سرشار از ویتامین‌های C، E، تانن، پکتین، سیترنلول، گرانتول، استاروپنین و
فنیل اتانول بوده و دارای ترکیبات مفیدی مانند ترپن‌ها، گلیکوزیدها، فلاوونوئیدها، آنتوسیانین‌ها و… است.

توکلی با بیان این‌که گلاب یکی‌از پر مصرف‌ترین عرقیات است که طبیعت گرم ومعتدل دارد، عنوان
کرد: گلاب به دلیل خواص و طبیعت ویژه‌ای که دارد برای تقویت قلب، کبد، معده و اعصاب مفید
است، این نکته را باید بدانیم که طبیعت انواع گلاب‌ها گرم و معتدل است و طبع گلاب سه آتشه،
دو آتشه، درجه یک، درجه دو و پس‌آب، به ترتیب از گرمی به خنکی می‌رود.

خواص گلاب

خواص گلاب

این کارشناس ارشد گیاهان دارویی با اشاره به این‌که نبات و شکر از مصلحات گلاب هستند، بیان
کرد: از گلاب برای تهیه شربت گلاب، انواع کیک و شیرینی، انواع مربا، شله زرد، حلوا و چای گلاب
استفاده می‌کنند که مهم‌ترین خاصیت آن آرام‌بخش بودن آن است و به همین علت در مراسم‌های
سوگواری از آن استفاده می کنند.

گلاب و این همه خاصیت

وی تصریح کرد: گلاب اصل، بوی مطبوع گل محمدی می‌دهد و فاقد بوی ترشیدگی است و رنگ آن
شفاف، روشن، بدون رسوب بوده و طعم آن سنگین و کمی مایل به تلخی است.توکلی با اشاره به
فواید گلاب برای درمان بیماری‌ها، زیبایی و سلامت بدن، افزود: می‌توان از گلاب برای درمان بیماری‌
هایی مانند گلودرد، بهبود بینایی و رفع خستگی چشم، مشکلات دستگاه گوارش، کاهش فشار
خون، پیشگیری از ابتلا به آلزایمر، استرس، درمان سردرد و میگرن، رفع بی‌خوابی، درمان آفت دهان،
درمان خشکی مخاط و خون‌ریزی، درمان تب، افزایش استحکام و تقویت لثه، درمان یبوست، رفع
خستگی، کاهش میزان حرارت بدن، مشکلات مجاری تنفسی، درمان سوزش ادرار، کمک به رحم،
رفع بوی بد دهان، پوست، مو، لب و … استفاده کرد.

این کارشناس ارشد گیاهان دارویی با اشاره به خواص روغن گلاب، عنوان کرد: روغن گل رز برای
پوست مفید است و باعث روشن شدن پوست و کاهش علائم پیری می‌شود، همچنین مصرف
آن با افسردگی و استرس مبارزه می‌کند.

جام جم  – تبیان

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *