آشپزی

طرز تهیه قیمه بوشهری و شکر پلو

اگر طرفدار غذاهای سنتی و خوشمزه هستید ما در این مطلب از پرشین وی
قصد داریم برای شما عزیزان طرز تهیه قیمه بوشهری و شکر پلو یک غذای
بسیار خوشمزه را برایتان به اشتراک خواهیم گذاشت تا انتهای مطلب همراه
ما باشید

قیمه بوشهری و شکر پلو

قیمه بوشهری با قیمه‌های شهرهای دیگر خیلی فرق دارد.
هم از نظر ظاهری و هم از نظر مزه.
قیمه بوشهری را می‌کوبند و باید طوری گوشت آن له شده باشد که با زدن قاشق کش بیاید.
این خورش معمولاً با شکر پلو صرف می‌شود.

مواد لازم:
لپه ۵۰۰ گرم گوشت ۲۵۰ گرم سیب زمینی ۱ عدد پیاز بزرگ ۱ عددزیره ۲ قاشق چایخوریلیمو عمانی
مقداریرب گوجه ۲ قاشق عذاخوریادویه به میزان لازم

 

طرز تهیه:
۱٫پیاز را
سرخ می‌کنیم زردچوبه را به آن اضافه می‌کنیم گوشت را به پیاز اضافه می‌کنیم.
(گوشت را می شود همراه با لپه جوش داد) لپه را جدا می‌گذاریم بپزد.
وقتی گوشت و پیاز را تفت دادیم یک مقدار به اندازه نیم لیوان آب به آن اضافه می‌کنیم و سیب
زمینی را هم اضافه می‌کنیم.

۲٫
وقتی همه مواد پختند با گوشتکوب آن را می کوبیم وقتی همه مواد را کوبیدید دوباره همه را بگذارید روی
اجاق رب گوجه و یک لیوان آب و زیره کوبیده شده را به قیمه اضافه می‌کنید.
در آخر هم کمی لیمو عمانی می‌ریزید.


قیمه بوشهری و شکر پلو

قیمه بوشهری و شکر پلو

شکر پلو یکی از پلوهای خوش آب و رنگ است که معمولاً در مجالس به همراه انواع خورش سرو
می شود.

قیمه بوشهری و شکر پلو

مواد لازم :
برنج ۲ پیمانه شکر ۱ پیمانه گلاب ۱ فنجان زعفران
مقداری

طرز تهیه:
۱٫برنج را جوش می دهیم ولی کم به اندازه ایی که برنج سفید جوش می هو آبکش
می‌کنیم.
برنج را که آبکش کردیم.
گلاب روا جوش می دهیم و با زعفران مخلوط می‌کنیم و آن را دم می دهیم.

۲٫
وقتی زعفران و گلاب آماده شد با شکر آن را مخلوط می کنیم و آن را می ریزیم داخل برنج
و خوب با هم مخلوط می‌کنیم و می‌گذاریم دم بکشد.

قیمه مزه اش ترش و شوره و شکر پلو هم تا حدی شیرین.
ترکیب طعم آن خاص است و به نظر من خیلی خوشمزه.
عطر خیلی خوبی هم دارد.
با قیمه هم زیره سیاه بخورید که نفخ آن را بگیرد.

بیشتر بدانید از نکات کلیدی قیمه بوشهری

مرحله اول: گوشت و لپه را جداگانه بپزید.
لپه را با ۵ تا ۶ لیوان آب روی شعله گذاشته و زمان بدهید تا خوب بپزد. در قابلمه دیگر پیاز را خرد کرده و در کمی روغن تفت دهید. سپس گوشت را نیز به آن افزوده و زمان بدهید تا آبی که گوشت پس می دهد کاملا کشیده شود. در این مرحله نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه جات دلخواه را به گوشت اضافه کرده و کمی تفت دهید. اما این کار را خیلی طول ندهید زیرا ادویه ها سوخته و تلخ می شوند. در نهایت ۳ لیوان آب داخل قابلمه ریخته، شعله را پایین بکشید و اجازه دهید گوشت نیز بپزد.

 

مرحله دوم: سیب زمینی را به لپه اضافه کنید.
حدود نیم ساعت مانده به اینکه لپه کامل بپزد برای افزودن سیب زمینی دست به کار شوید. ابتدا پوست آن را گرفته و به چند قطعه تقسیم کنید. سپس آن را داخل قابلمه حاوی لپه ها بریزید. نگران پختن سیب زمینی نباشید. زیرا وقتی پوست آن را می گیرید خیلی زود نرم می شود.

مراحل پخت شکر پلو

مرحله سوم: کوبیدن تمام مواد پخته شده
تفاوت قیمه بوشهری با دیگر قیمه ها از این مرحله آغاز می شود. زیرا تقریبا هیچ ماده سالمی در آن دیده نشده و تمام مواد اولیه له می شوند. وقتی لپه و سیب زمینی پختند و آب آنها تقریبا تبخیر شد، گوشت پخته را نیز صاف کرده و به آنها اضافه کنید. البته آب گوشت را دور نریزید زیرا بعدا لازم می شود. سپس با گوشتکوب تمامی مواد را به خوبی بکوبید به طوری همه چیز کاملا له شده و به خورد هم بروند.

مرحله چهارم: آماده سازی نهایی قیمه بوشهری
کار شما برای پخت قیمه بوشهری هنوز به اتمام نرسیده است. در ادامه رب گوجه فرنگی را در مقداری روغن تفت دهید. سپس دو لیوان از آب گوشتی که برداشتید به آن بیافزایید. این سس را به همراه دارچین، زیره و پودر لیمو عمانی به دیگر مواد اضافه کرده و حدود نیم ساعت مجددا روی حرارت قرار دهید. حتما باید شعله گاز را کم کنید و قیمه را مرتب هم بزنید. این کار بدان جهت است که غذا ته نگیرد و به صورت کشدار در بیاید.

قیمه بوشهری و شکر پلو

قیمه بوشهری و شکر پلو

 

 

نکات کلیدی تهیه قیمه بوشهری

– برای طبخ هر چه بهتر قیمه بوشهری بهتر است لپه ها را از چند ساعت قبل داخل آب بخیسانید. این کار زمان پخت آنها را کاهش می دهد.

– هرچه قیمه کشدارتر باشد بهتر است. به همین جهت توصیه می شود در صورت امکان برای له کردن مواد از گوشتکوب برقی یا میکسر استفاده کنید.

– اگر آب گوشت به اندازه کافی برای مرحله آخر ندارید می توانید از آب جوش به عنوان جایگزین استفاده کنید.

– طبق دستور دیگری که برای قیمه بوشهری وجود دارد می توانید اندازه گوشت و لپه را جا به جا کنید. یعنی از ۲۵۰ گرم لپه و ۵۰۰ گرم گوشت استفاده کنید.

ناز خاتون / irancook

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *