آشپزی

طرز تهیه مسقطی

مسقطی یکی از دسرهای بسیار راحت و خوشمزه است که می توانید به راحتی آن را در
منزل تهیه کنید ما در این مطلب از پرشین وی قصد داریم طرز تهیه مسقطی بسیار خاص و
خوشمزه و کش دار را برایتان به اشتراک بگذاریم تا انتهای این مطلب همراه ما باشید

طرز تهیه مسقطی

مواد لازم : نشاسته گل سفید خوب یک پیمانه

خلال پسته

و بادام ۲ قاشق سوپخوری

گلاب نصف پیمانه

آب ۴ لیوان

آرد برنج نیم پیمانه

شکر ۳ پیمانه

پودر پسته مقداری

شیر ۵ لیوان

طرز تهیه مسقطی

طرز تهیه مسقطی

طرز تهیه : نشاسته را در ۴ لیوان آب سرد حل کرده و از صافی عبور
می دهیم .
آرد برنج را در شیر حل کرده و از صافی رد می کنیم .
نشاسته و آرد برنج حل شده را با هم مخلوط کرده و در یک ظرف لعابی روی حرارت ملایم می
گذاریم و مرتب بهم زده تا مایه جوش آمده و غلیظ شود .
شکر و گلاب را اضافه کرده مایه را با حرارت گذاشته تا بجوشد و مرتب بهم می زنیم تا ته
نگیرد .

هنگامی که خط قاشق روی مایه محو نگردد غلیظ شده است و یخ در بهشت آماده است در کف ظرفی
لبه دار مقداری پودر پسته ریخته و مواد را روی آن میریزیم تا مواد صاف و یکدست شوند .
خلال پسته و بادام را روی آنها می ریزیم، پس از خنک شدن بطور لوزی یا مربع برش می زنم
.
نکته : در صورت شل بودن مواد برش نمی خورد باید در ظرفی مجددا ً آنها را جوشانیده و پس
از خنک شدن برش بزنیم .
در صورت سفت شدن مواد نمی توان آنها را مصرف کرد با مقداری آب و گلاب آن را نرم می
کنیم .

طرز تهیه مسقطی

طرز تهیه مسقطی

بیشتر بدانید از ۱۰ نکته مهم برای درست کردن مسقطی

۱- زمان پخت مسقطی کشدار حدود ۳ الی ۳٫۵ ساعت طول می کشد. این مدت زمان باعث می شود تا نشاسته کاملا بپزد و بوی خامی ندهد. یادتان باشد هر چه مدت زمان پخت، طولانی تر باشد مسقطی شما خوشمزه تر خواهد شد.

۲- بهتر است برای پخت مسقطی از ظرف لعابی یا چدنی استفاده کنید.  استفاده کردن از ظروف از جنس روی برای پخت این دسر باعث تیره شدن رنگ مسقطی می شود.

۳- این دسر را می توانید به مدت حدود یک هفته درون یخچال نگهداری کنید. با اضافه کردن ژلاتین به مایه مسقطی می توانید مدت زمان نگهداری آن را افزایش دهید.

۴- در صورت تمایل می توانید به جای گلاب و یا همراه با آن از ۳ تا ۴ قطره اسانس هل اضافه کنید. همچنین می توانید پودر هل را دم کنید و پس از رد کردن از صافی به مسقطی اضافه کنید (اضافه کردن پودر هل به مایه مسقطی به طور مستقیم باعث تیره شدن مسقطی می شود).

۵- برای تهیه مسقطی در رنگ های مختلف می توانید پس از تهیه مسقطی آن را به چند قسمت مساوی تقسیم کنید. برای یک قسمت با استفاده از زعفران دم کرده مسقطی زردرنگ داشته باشید، برای قسمت قهوه‌ای رنگ از پودر کاکائو (هر قاشق پودر کاکائو را با دو قاشق آب مخلوط کنید) اضافه کنید. برای تهیه مسقطی سفید هم می توانید به جای آب از شیر استفاده کنید.

۶- اگر موقع برش دادن، مسقطی به چاقو چسبید مقداری روغن مایع یا آب سرد به چاقو بزنید.

۷- اگر دوست داشتید می توانید مقدار ۱۰۰ گرم خلال بادام بوداده را به مایه اضافه کنید.

۸- اضافه کردن کره به مایه مسقطی از ترک خوردن سطح مسقطی پس از سرد شدن جلوگیری می کند.

۹- برای شفاف شدن مسقطی کشدار می توانید مقداری جوهر لیمو یا آب لیمو به آن اضافه کنید. مواظب باشید که اگر زیاد جوهر لیمو بزنید مسقطی شما ترش خواهد شد.

۱۰- برای کشدار شدن مسقطی می توانید کمی گلوکز به مایه مسقطی اضافه کنید.

بیتوته

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *