آشپزی

طرز تهیه و پخت خورشت کرفس

خورشت کرفس یکی از خورشت هایی است که یا بشدت طرفدار دارد و یا عده ای
آن را دوست ندارند ما در این مطلب از پرشین وی قصد داریم برای شما عزیزان
نکات مهم در تهیه خورشت کرفس و راز و رمز خوشمزه شدن آن را به همراه
خواصش را برایتان به اشتراک خواهیم گذاشت

خورشت کرفس

مواد لازم: نیم کیلو گوشت ران گوسفند

۲ عدد کرفس متوسط

نیم کیلو نعنا و جعفری

۲ قاشق سوپخوری
پیاز سرخ کرده

یک استکان آبلیمو یا آب نارنج

به قدر کافی نمک و فلفل

خورشت کرفس

خورشت کرفس

طرز تهیه خورشت کرفس:

گوشت
را چند تکه کرده و آن را با کمی روغن مقداری سرخ می کنیم.
سپس با پیاز و ۲ لیوان آب و کمی نمک می گذاریم تا با حرارت ملایم بپزد.
سپس کرفس ها را شسته، خرد کرده و با ۳ قاشق سوپخوری روغن کمی تفت می دهیم.
بعد از آن جعفری و نعنای خرد شده را به کرفس اضافه می کنیم تا با کرفس کمی سرخ
شوند.
نمک ، فلفل و کمی زردچوبه را به گوشت اضافه می کنیم.

سپس صبر می کنیم تا خورش کاملاً بپزد و جا بیفتد.
درانتها، بعد از پختن خورش، آبلیمو یا آب نارنج را هم اضافه می کنیم.
حالا خورش آماده سرو می باشد.

نکات تغذیه ای: طی مطالعات گوناگون مشخص شد، موادی در کرفس وجود دارد که باعث کاهش فشار خون بالا
و جلوگیری از رشد سلول های سرطانی می شوند.
مواد مغذی بیشتر سبزیجات در اثر پختن کاهش می یابد، ولی در مورد کرفس اینطور نیست.

خاصیت غذایی کرفس پخته با خام یکسان است و یک لیوان کرفس خام یا پخته، ۱۵ درصد نیاز روزانه
ویتامینC و ۱۲ درصد نیاز روزانه پتاسیم و ۶ درصد نیاز روزانه کلسیم را فراهم می کند.
کرفس مواد مضر را دفع می کند .
کرفس کلیه و مثانه را تمیز می کند .
از تولید سنگ کلیه و مثانه جلوگیری می کند و ملین است .

خورشت کرفس

دانشمندان بر این عقیده اند که کرفس بهترین ماده غذایی است برای عفونت مجاری ادرار و اسید اوریک بالا
از طریق تمیز کردن کلیه و مجاری ادرار.
کرفس بوی بد دهان را ازبین می برد.
تجربه نشان داده است که یک وعده غذای کرفس دار بوی بد دهان را از بین می برد.
احتمالاً موادی که در معده تولید می شوند، با مواد معطر کرفس ترکیب شده و از بوی بد دهان جلوگیری
می کند.

کسانی که از بوی بد دهان رنج می برند، باید هرروز مقداری کرفس میل کنند.
در صورتی که نتیجه ای نداد بایستی به پزشک مراجعه کرد .
از قدیم گفته اند که کرفس باعث شادی و شادابی می شود.
موفق باشید./

بیشتر بدانید از خواص کرفس

یشینیان ما از کرفس های وحشی بسیار استفاده می کردند اما اصل و نسبت این گیاه به
حاشیه دریای مدیترانه برمی گردد. این روزها کرفس در تمامی دنیا طرفداران زیادی دارد و در مناطق مختلفی کشت می شود.

 

خواص کرفس به اندازه ای زیاد است که نظیر آن گزارش نشده است. دست اندرکاران طب
سنتی و آنهایی که به قلیایی و اسیدی بودن بدن باور دارند معتقدند که کرفس می‌تواند از
قلیایی یا اسیدی بودن محیط داخلی بدن جلوگیری نماید. در طب سنتی، بسیاری از ممالک
دنیا از کرفس و آب کرفس و تخم کرفس برای پیشگیری و درمان بسیاری از بیماریها استفاده
می کردند، زیرا املاح و ویتامین ها و فیتوکمیکال های موجود در آن از نظر کمیت و کیفیت
به صورتی تنظیم گردیده که نظیر  آن را نمی‌توان در غذای دیگر مشاهده نمود.

خورشت کرفس

خورشت کرفس

سایر خواص کرفس

برگ کرفس حاوی مقدار قابل توجهی ویتامین A  (بتاکاروتن) است در حالی که ساقه کرفس
منبع ویتامین‌هایB6,B2,B1 ویتامین C و همچنین پتاسیم، اسید فولیک، کلسیم، منیزیوم،
آهن، فسفر، سدیم و چند نوع از اسیدهای امینه ضروریست. هورمونهای گیاهی موجود
در گیاه کرفس به همراه روغن های ضروری آن نه تنها طعم معطری به کرفس می دهند،
بلکه در کنار بقیه املاح و ویتامین ها کرفس را به معجونی تبدیل می نمایند که در حقیقت می تواند داروی هردردی باشد.

 

خواص کرفس – سرشار از ویتامین ث
گیاه کرفس منبعی فوق العاده از ویتامین ث است. این ویتامین به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند. مصرف سبزیجات و میوه های غنی از ویتامین ث می تواند علایم سرماخوردگی را کاهش دهد یا از شدت این بیماری بکاهد. بیش از ۲۰ نتیجه تحقیقاتی معتبر نشان می دهد که ویتامین ث بهترین ویتامین برای جنگ با سرماخوردگی است و همینطور با تخریب ناشی از رادیکال های آزاد مقابله می کند.

سیب سبز / beytoote

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *