آشپزی

طرز تهیه پلوی لبنانی (مجبوس)

پلو ها انواع و اقسام مختلف دارند ما این بار ما در این مطلب از
پرشین وی قصد داریم برای شما عزیزان طرز تهیه پلوی لبنانی و
یا همان محبوس پلو را به اشتراک بگذاریم تا انتهای این مطلب همراه
ما باشید

پلوی لبنانی

مواد لازم :
برنج ۴ پیمانه

فلفل دلمه ای ۲

عدد گوجه فرنگی فیله شده ۴ عدد

پیاز سرخ شده ۶ قاشق
غذاخوری

فیله ی مرغ ۵۰۰ گرم

هل درسته ۱ قاشق مرباخوری

زیره سیاه نیمه کوب ۱ قاشق مرباخوری

پودر کاری
۱ قاشق مرباخوری

دارچین ۱ قاشق مرباخوری

زردچوبه ۱ قاشق چایخوری

فلفل سیاه درسته ۱ قاشق غذاخوری

زعفران آب
کرده ۳ قاشق مرباخوری

برگ بو ۲ عدد

کره و روغن برای سرخ کردن به مقدار لازم

پلوی لبنانی

پلوی لبنانی

 طرز تهیه پلوی لبنانی :

برنج را
آبکش کرده و کنار می گذاریم.
فیله های مرغ را با نمک و فلفل مزه دار کرده و بعد در کره تفت می دهیم (فیله ها
را ابتدا با بیفتک کوب می کوبیم و بعد مزه دار می کنیم).
پیاز سرخ شده را با فیله ی گوجه فرنگی روی حرارت متوسط گذاشته تفت می دهیم

بعد از ۳ دقیقه زیره ی سیاه، دارچین، زردچوبه، برگ بو، پودر کاری و فلفل سیاه درسته را به همراه
فلفل دلمه ای اضافه کرده و خوب با هم مخلوط می کنیم تا مواد غلظت بگیرند.
در آخر هم زعفران را اضافه می کنیم
نیمی از این مواد را لابلای برنج آبکش ریخته و دم می کنیم.
بعد از آماده شدن برنج آن را در ظرف کشیده و بقیه مواد را روی آن می ریزیم.
( زمان کشیدن برنج برگ بو را درمی آوریم) .
/ن-چ

بیشتر بدانید از پلوی لبنانی

کاری، ادویه‌ای است که معمولاً از آن در آشپزی هندی استفاده می‌شود، ولی امروزه اکثر کشورها از این ادویه در تهیه غذاهای مختلف و در پخت غذاهایی که نیاز به ادویه خاص ندارند، استفاده می‌کنند.

پودر کاری اگرچه به صورت یک ادویه مجزا فروخته می‌شود، ولی ترکیبات آن در کشورها و ملل مختلف، متفاوت است؛ اما به طور کلی می‌توان گفت: مخلوطی است از زردچوبه، دارچین، سیر، هل، زیره و گشنیز.

عنصر اصلی پودر کاری در تمام کشورها زردچوبه است که موجب رنگ زیبا و خاصیت فوق‌العاده آن می‌شود.

پودر کاری به دلیل وجود کورکومین که عامل ضدالتهاب و یک آنتی‌اکسیدان قوی است، موجب کاهش التهاب مفاصل می‌شود. حتی ممکن است این عنصر ژن ناقل سرطان پستان را غیرفعال کند و روند پیشرفت سرطان پروستات و سرطان روده بزرگ را کاهش دهد.

پلوی لبنانی

پلوی لبنانی

خواص کاری

کورکومین تأثیر مثبت و چشمگیری در درمان سرطان لوزالمعده دارد. گروهی از پژوهشگران معتقدند که کورکومین می‌تواند با سرطان پوست نیز مبارزه و ملانوم سلول‌های سرطانی پوست را تخریب کند. به نظر می‌رسد که کورکومین موجود در پودر کاری از آلزایمر پیشگیری می‌کند. کاری، حافظه را بهبود می‌بخشد.

عنصر اصلی پودر کاری در تمام کشورها زردچوبه است که موجب رنگ زیبا و خاصیت فوق‌العاده آن می‌شود
در تحقیقی مشخص شد مردان مسنی که پودر کاری را در رژیم غذایی روزانه خود داشتند، به نسبت سایرین در آزمون حافظه موفق‌تر عمل کردند.

 

کاری به درمان بیماری‌های مقاربتی، همچون سوزاک و کلامیدیا کمک می‌کند و مجدداً باید ذکر کنیم که این خاصیت نیز ناشی از کورکومین موجود در آن است. همچنین خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارد و از سلول‌ها در برابر رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند. علاوه بر این، پژوهش‌ها نشان می‌دهد که کاری کلسترول را پایین می‌آورد و از انعقاد خون جلوگیری می‌کند. این ادویه تورم و درد ناشی از آن را نیز کاهش می‌دهد.

بانو / tebyan

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن