آشپزی

طرز تهیه چوکرتمه کباب / غذای محلی خیلی لذیذ و خوشمزه

اگر به دنبال غذاهای بسیار خاص و خوشمزه هستید ما در این
مطلب از پرشین وی قصد داریم برای شما عزیزان طرز تهیه غذای محلی
لذیذ و خوشمزه از کشور ترکیه را به اشتراک بگذاریم ، چوکرتمه کباب یک
غذای بسیار خاص است که می توانید در منزل تهیه کنید

چوکرتمه کباب

* میزان سرو: ۴ نفر

مواد لازم

سیب‌زمینی: یک کیلوگرم

گوشت گاو : ۶۰۰ گرم

پیاز: ۲ عدد

زیتون: ۵ قاشق غذاخور

یروغن آفتابگردان: برای
سرخ کردن

ماست سبزیجات (شامل سیر و جعفری): برای تزئین

مواد لازم برای تهیه سس:

گوجه‌فرنگی: ۳ عدد

پوره گوجه‌فرنگی: یک لیوان

روغن زیتون: ۳
قاشق غذاخوری

نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم

طرز تهیه

۱- در ابتدا سیب‌زمینی‌ها را پوست بگیرید و آنها را خلال کنید.
سپس آنها را به مدت ۳ دقیقه درون آب نمک بریزید.
پس از این مدت زمان سیب‌زمینی‌ها را شسته و آب آنها را بگیرید و درون روغن سرخ کنید.
در پایان برای اینکه روغن اضافی سیب زمینی‌ها گرفته شود آنها را روی حوله کاغذی قرار دهید

چوکرتمه کباب

چوکرتمه کباب

۲- پیازها را
خرد کنید و به تابه‌ای که روغن زیتون در آن قرار دارد اضافه کنید و تا زمانیکه رنگی طلایی به
خود بگیرد تفت دهید

۳- گوشت‌ها را به ابعاد نسبتا درشت برش دهید و به پیازها اضافه کنید.
سپس شعله را کم کرده و ادویه‌ها را به آن اضافه کنید و درب ظرف را بگذارید تا گوشتها نرم
و بخارپز شوند.

* برای تهیه سس در ابتدا گوجه‌فرنگی‌ها را رنده کنید، سپس درون روغن زیتون سرخ کنید.
پوره گوجه‌فرنگی را به آن اضافه کنید و روی شعله ملایم حرارت دهید.
برای اینکه سس شما طعم تند و جالبی به خود بگیرد کمی نمک و فلفل سیاه به‌آن اضافه کنید(dot) 4-
در پایان سیب‌زمینی‌ها را درون بشقاب قرار دهید و روی آن را با ماست تزئین کنید.
سپس گوشت را روی آنها بریزید و سس گوجه‌فرنگی را به آن اضافه کنید.
اگر مایل بودید می‌توانید بشقاب را با چند تکه سبزی همچون جعفری یا ریحان تزئین و نوش جان کنید.

بیشتر بدانید از طرز تهیه واویشکا مرغ

واویشکا مرغ، یکی از لذیذترین نسخه‌های این غذای گیلانی است که دستور پخت بسیار آسانی دارد. این غذا با مرغ، سیب‌زمینی، فلفل دلمه‌ای، پیاز، سیر، گوجه‌فرنگی، رب گوجه‌فرنگی و آب لیمو درست می‌شود و معمولا آن را با پلو سرو می‌کنند.

مواد لازم برای سه نفر

۳۰۰ گرم سینه مرغ ریز خرد شده

۲ عدد سیب‌زمینی متوسط پوست کنده و نگینی خرد شده

یک عدد پیاز پوست کنده و نگینی خرد شده

۲ حبه سیر پوست کنده و رنده شده

یک عدد گوجه‌فرنگی پوره شده

یک قاشق غذاخوری رب گوجه‌فرنگی

یک عدد فلفل دلمه‌ای نگینی خرد شده

یک عدد فلفل سبز نگینی خرد شده

نمک، فلفل، زردچوبه به مقدار لازم

یک قاشق غذاخوری آب لیموی تازه

زعفران دم‌کرده غلیظ به مقدار لازم

نان تازه یا برنج برای سرو

چوکرتمه کباب

چوکرتمه کباب

طرز تهیه واویشکا مرغ

مرحله اول:
روغن را در یک تابه متوسط بریزید و آن روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا داغ شود. سپس پیازهای نگینی خرد شده را در تابه بریزید و آن‌ها را تفت دهید تا سبک و طلایی شوند.

مرحله دوم:
سیر رنده شده، فلفل قرمز، فلفل سیاه، زردچوبه و نمک را در تابه بریزید و همراه با پیازها تفت دهید. پس از حدود یک دقیقه تفت دادن و بلند شدن بوی سیر و ادویه‌ها، تکه‌های مرغ را در تابه بریزید و آن‌ها را نیز تفت دهید تا رنگ آن‌ها تغییر کند و کاملا سرخ شوند.

مرحله سوم:
پوره گوجه‌فرنگی را به مواد داخل تابه بیفزایید و همه مواد را خوب هم بزنید تا با هم ترکیب شوند.

مرحله چهارم:
رب گوجه‌فرنگی را در یک تابه جداگانه در کمی روغن تفت دهید تا رنگ آن باز شود و بوی خامی آن از بین برود. سپس آن را در واویشکا بریزید و خوب هم بزنید.

مرحله پنجم:
فلفل دلمه‌ای و فلفل سبز خرد شده را در تابه واویشکا بریزید و برای چند دقیقه مواد را با هم تفت دهید. سپس آب لیموی تازه، زعفران دم‌کرده و نصف پیمانه آب جوش را در تابه بریزید، شعله گاز را کم کنید و درب تابه را ببندید تا واویشکا برای حدود ۱۰ دقیقه بپزد.

مرحله ششم:
در حین پخت مرغ و سبزیجات، سیب‌زمینی‌ها را در یک تابه جداگانه در روغن سرخ کنید تا طلایی و برشته شوند. سپس آن‌ها را روی کاغذ مخصوص آشپزخانه قرار دهید تا روغن اضافه آن‌ها کشیده شود.

مرحله هفتم:
واویشکا را به‌همراه سیب‌زمینی‌های سرخ کرده در ظرف سرو بکشید و همراه با نان تازه یا پلو سرو کنید.

نکته های زندگی / کجارو

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *