آشپزی

طرز تهیه کوفته مرغ

کوفته های تبریز معروف است. کوفته مرغ تبریزی بسیار خوشمزه است که تنها تفاوت
آن با کوفته تبریزی در سینه مرغ و گوشت چرخ کرده می باشد. برای تهیه این غذای
خوشمزه و خوش طعم با ما در پرشین وی همراه باشید .

مواد لازم کوفته مرغ:

یک کیلو پیاز  متوسط

کره:۱۰۰ گرم

تخم مرغ:۲الی۳ عدد

زعفران ساییده:نصف قاشق چایخوری

آب لیمو:نصف استکان کوچک

پودر سوخاری:به میزان دلخواه

پیاز داغ :۳ قاشق سوپخوری

زرشک:نصف فنجان

رب گوجه فرنگی:یک قاشق سوپخوری

نمک وفلفل:به مقدار دلخواه

طرز تهیه  کوفته مرغ

سینه مرغ را دو بار چرخ کنید.سپس با پیاز پخته شده، کره، پودر سوخاری، تخم مرغ، نمک و فلفل مخلوط کنید
و خوب مالش دهید تاچسبندگی پیدا کند.رب را با کمی روغن تفت دهید و ۴-۳ لیوان آب و زعفران را اضافه کنید
تا جوش بیاید.سپس مخلوط گوشت را ۶-۵ قسمت کرده و هر یک را به صورت کوفته در دست فرم دهید.وسط
کوفته ها را با دست گود کرده و به اندازه یک قاشق سوپخوری مقداری زرشک و پیاز داغ درمیان آنها قرار داده
و مجددا به صورت کوفته در آورید.بعد در آبی که به طور ملایم می جوشد، قراردهید تا کوفته ها آماده شود.

این نوع کوفته باید کم آب باشد.در انتهای پخت رب گوجه فرنگی و آب لیمو را به آن اضافه کنید.در صورت تمایل
۱۰- ۸ عدد سیب زمینی ریز یا سیب زمینی استانبولی آب پز شده را با آب لیموبه آب کوفته اضافه کنید و آنها
را در ظرف گودی کشیده و سرمیز ببرید یا می توانید قبل ازقرار دادن کوفته در آب جوش، آنها را در روغن کمی
سرخ کرده و سپس در آب جوش قرار دهید.

طرز تهیه کوفته مرغ

کوفته مرغ

خواص علمی زعفران

ترکیبات شیمیایی زعفران مسئولیت خواص تاثیرگزار آن برای سلامتی بدن را بر عهده دارند. زعفران، سطح پ
روتئین های لازم برای رشد بدن و فشار خون را افزایش می دهند. به فعالیت های سالم مغز مانند فاکتور
نورون‌زایی مشتق‌ شده از مغز (BDNF)، فاکتور رشد اندوتلیال عروقی(VEGF) کمک شایانی می کند.

هم چنین این ادویه خواص آنتی اکسیدانی دارد که رادیکال های آزاد که ممکن است به پروتئین ها و دی ان
ای داخل سلول ها آسیب برساند را از بین می برد. این ادویه ی معجزه گر، رشد پروتئین های Amyloid beta
را که منجر به آلزایمر می شوند، محدود می کند.به علاوه، مانع رشد آنزیم های استیل‌کولین‌استراز(Acetylcholinesterase)
و کاهش سطح استیل کولین در بدن که می تواند مشکلاتی برای پیام رسان های عصبی ایجاد کند، می شود.

خواص زعفران به اینها محدود نمی شود و باید بدانید که ادویه طلایی می تواند سطح کورتیزول را کاهش دهد
و سطح استروژن را بالا ببرد؛ که منجر به سلامت استخوان های بدن می شود.بسیاری از خواص درمانی زعفران
از لطف حضور مولکول کروسین در ترکیب این ادویه می باشد. هضم کروسین برای بدن کار ساده ای نیست و به
همین دلیل سیستم گوارشی انسان آن را به کروستین تبدیل می کند.

خواص زعفران

خواص زعفران

مهمترین خواص زعفران برای سلامتی

کروستین سطح تولید هورمون شادی آور سروتونین را در مغز افزایش می دهد و به همین علت است که درمان
افسردگی با زعفران ممکن شده است.سافرانال(safranal) : یکی دیگر از مواد شیمیایی حاضر در ترکیبات ادویه
طلایی می باشد که: فشار خون را افزایش می دهد و ضربان قلب را نیز تنظیم می کند.- ضد حساسیت است
و فعالیت هیستامین ها در بدن را متوقف می کند.زعفران، فواید بسیاری برای بدن دارد که بیشتر آنها بدلیل آنتی
اکسیدان بودن آن می باشد.

۱. زعفران، آنتی اکسیدان طبیعی
در یک تحقیق که در آن ۲۰ نفر (۱۰ شخص سالم، ۱۰ نفر مبتلا به بیماری سرخرگ کرونری) به مدت ۶ هفته مصرف
روزانه زعفران داشتند تحت نظر گرفته شدند. هر دو گروه به طور موثری از اکسیتادیو رادیکال های آزاد در بدن در امان
بودند.خواص آنتی اکسیدان ادویه طلایی از پیری زودرس جلوگیری می کند و از آسیب به پوست شما در مقابل اشعه
نور خورشید که می تواند منجر به رشد سلول های سرطانی شود محافظت می کند و در نتیجه به همین علت است
که از زعفران در کرم ها و لوسیون های ضد آفتاب استفاده می شود.

ماه چین  – همشهری انلاین

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *