آشپزی

طرز تهیه ی جغور بغور

جغور بغور این خوراکی با مخلوط قلوه و دل و جگر گوسفند درست می گردد  ، و غذای محلی در مناطق مختلف ایران است ، برای طرز تهیه جغور بغور میتوانید مطالب ما را دنبال کنید . با ما در پرشین وی همراه باشید .

مواد لازم  برای طرز تهیه جغور بغور:

جگر سفید ۷۰۰ گرم

پیاز بزرگ ۲ عدد

سیب زمینی بزرگ ۲ عدد

روغن برای سرخ کردن

رب گوجه فرنگی ۱ قاشق سوپ خوری پر

پودر سیر ۱ قاشق غذا خوری

فلفل سیاه و نمک و زردچوبه به مقدار لازم

طرز تهیه طرز تهیه جغور بغور:

جگر سفید ها را نگینی خرد می کنیم ، یک عدد از پیاز ها رانگینی خرد می کنیم و با جگر سفید
ها در قابلمه می ریزیم و زردچوبه می زنیم و می گذاریم تا بپزد.بقیه پیاز را نگینی خرد کرده و
سرخ می کنیم و به پیاز داغ ها زردچوبه می زنیم بعد سیبزمینی ها را نگینی خرد می کنیم کمی
نمک می زنیم و سرخ می کنیم..

طرز تهیه جغور بغور

طرز تهیه جغور بغور

خواص جگر سفید

جگر سفید ها که خوب پخت اجازه می دهیم تا آب ظرف کمی کشیده شود و مابقی آب را جدا
می کنیم بعد با کمی روغن جگر سفید را تف می دهیم و زردچوبه نمک، فلفل سیاه و پودر سیر
را اضافه می کنیم بعد رب را با آب جگر سفید ها که ته ظرف مانده بود و جداکردهبودیم قاطی
می کنیم و روی جگر ها می ریزیم و مخلوط می کنیم بعد پیاز داغ و سیب زمینیها را اضافه می
کنیم و مخلوط می کنیم.سپس ۲ تا ۳ دقیقه دیگر حرارت می دهیم تا آب غذا کشیده شود و
کمی خشک شود.

در میان مردم یکی از مواد غذایی سرشار از آهن که برای کم خونی مناسب است جگر گوسفند و
گاو است که با  کباب کردن آن و میل کردن می توانید علاوه بر دریافت مقدار آهن زیاد، انواع ویتامین
ب و همچنین روی،مس را دریافت کنید. کمتر کسی است که از کنار جگرکی ها رد نشود و بوی کبا
ب جگر هوش از سر آن نبرد به خصوص اینکه اگر جگر گوسفند یا گاو را داخل پرده بگذارید و به صورت
جگر وز یا جگر پرده پیچ کباب کنید.

خاص جگر سفید

خاص جگر سفید

مزایا و فواید جگر

که بوی خوشی از آن به مشام شما خواهد رسید. با وجود اینکه کباب جگر یکی از پرطرفدارترین کباب
های ما ایرانی هاست اما شاید خیلی از شما با خواص جگر گوسفند، گاو مطلع نباشید و حتی تفاوت
بین جگر سفید و جگر سیاه را ندانید و اطلاعات کافی به هنگام خرید جگر سالم نداشته باشید و همین
باعث شود که هیچ وقت میل به خرید جگر گوسفند یا گاو نداشته باشید چرا که می ترسید که حاوی
بیماری باشند و بهداشتی نباشند. باید به شما بگوییم که جگر حاوی درصد زیادی پروتئین، کالری، آهن
، روی، مس، انواع ویتامین خانواده B است و برای تقویت حافظه، سیستم بدن و بهترین ماده غذایی برا
خون سازی بدن است و تفاوت زیادی بین جگر سفید و سیاه وجود ندارد.

جگر سفید همان شش یا ریه است که تمامی خواص و فواید جگر سیاه را به همراه دارد با این تفاوت
که میزان درصد پروتئین و چربی آن کمتر از جگر سیاه است اما درصد کلسترول بیشتری در جگر سفید
نسبت به جگر سیاه وجود دارد و به طور کلی میزان آهن موجود در جگر سفید یا سیاه دو سه برابر ب
یشتر از گوشت گاو است و به عنوان بهترین ماده غذایی برای درمان کم خونی محسوب می شود.

ایران  – دامداری

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *