آشپزی

طرز تهیۀ پلوی محمود پاشا ، مخصوص مهمانی های رسمی

برخی غذاها مخصوص مهمانی های مهم و اعیانی اند. اگر چه شما در خانه هر غذایی را می توانید برای اهل خانه تهیه کنید ولی مهمانی ها جای غذاهای مجلسی اند. طرز تهیه پلوی محمود پاشا را در ادامه بخوانید.

موادلازم پلوی محمود پاشا

– نخود : ۵۰ گرم، خیسانده/

کره: ۳۰ گرم یا ۲ قاشق غذاخوری/

روغن آفتابگردان: ۲ قاشق غذاخوری/

پیاز متوسط: یک عدد، ساطوری/

برنج: ۲۰۰ گرم، خیسانده/

آب مرغ: ۶۰۰ میلی‌لیتر یا ۲ و یک‌دوم پیمانه/

نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم.

پلوی محمود پاشا

پلوی محمود پاشا

طرزتهیه پلوی محمود پاشا

۱- نخود را که حداقل باید از شب قبل خیس کرده باشید، آبکش کرده و در یک قابلمه ریخته،
روی آن آب سرد بریزید و روی شعله زیاد بگذارید.
پس از اینکه به جوش آمد، شعله را کم کرده و در آن را ببندید و بسته به نوع نخود،
بین ۴۵ دقیقه تا یک ساعت بپزید.

۲- پس از اینکه نخود پخت، آن را آبکش کرده و فورا زیر آب سرد بگیرید.

نخود‌ ها را به آرامی بین دو دست بمالید تا بدون له شدن، پوست آن‌ها کنده شود.

۳- کره و روغن را در یک قابلمه روی شعله متوسط داغ کرده و پیاز را حدود
۵ دقیقه در آن تفت دهید تا نرم شود و کمی رنگ بگیرد.

۴- برنج و نخود را اضافه کرده و آب مرغ را روی آن بریزید.

به ازای هر پیمانه برنج، ‌یک‌دوم قاشق چای‌خوری نمک اضافه کرده و شعله را زیاد کنید تا به جوش آید.
هنگامی که آب مرغ جذب غذا شد،
شعله را کم کرده و در آن را ببندید و ۲۰ دقیقه آن را دم کنید.

پس از اینکه برنج پخت آن را با کفگیر به آرامی هم زده و کمی روغن روی آن بدهید و
به تنهایی یا با گوشت، مرغ یا ماهی سرو کنید.

پلوی محمود پاشا

پلوی محمود پاشا

نکات:

۱- می‌توانید پس از تفت دادن پیاز ۲ قاشق چای‌خوری زردچوبه به غذا اضافه کنید تا برنج خوشرنگ‌تر شود.

۲- به جای آب مرغ از آب استفاده کنید، دراین صورت به ازای هر پیمانه برنج، ‌
یک قاشق چای‌خوری سرخالی نمک بریزید.

۳- برای گرفتن پوست نخود، اجباری در کار نیست، اما در این صورت غذا شکیل‌تر و خوش‌خوراک‌تر می‌شود.

خواص نخود

نخود گیاهی است یکساله و از خانواده حبوبات که بلندی بوته آن به حدود ۳۰ سانتیمتر می رسد .
ساقه این گیاه پوشیده از تارهای غده ای است . برگهای آن مرکب از ۱۳ تا ۱۷ برگچه کوچک و دندانه دار می باشد .
گلهای آن سفید رنگ مایل به قرمز یا آبی بطورتک تک بر روی ساقه قرار درد .
میوه آن بصورت نیام و غلاف آن کوچک ، متورم و نوک تیز بطول ۲ تا
۳ سانتیمتر است که در آن یک دانه نخود به رنگ نخودی یا سیاه قرار درد . نخود یکی از حبوبات مغذی و انرژی زا و پرمصرف است

آشپزآنلاین ـ برنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *