آشپزی

طرز طبخ دمپخت مرغ

دمپخت مرغ یک غذای بسیار خوشمزه است که راحت و در دسترس است و
به راحتی می توانید آن را درست کنید ما در این مطلب از پرشین وی قصد داریم
برای شما عزیزان مواد لازم و طرز طبخ دمپخت مرغ شیرازی را به اشتراک
گذاریم. در ادامه همراه ما باشید.

دمپخت مرغ

مواد لازم:

برنج=۲ پیمانه

مرغ=۱ کیلو

پیاز=۲ عدد متوسط

گوجه فرنگی=۱ عدد بزرگ

سیب زمینی=۲ عدد متوسط

ادویه(نمک،فلفل سیاه،فلفل قرمز،زردچوبه،دارچین)=به مقدار لازم

قرص طعم دهنده مگی=۱ عدد

لیمو عمانی=۲ عدد متوسط

آب=۴ پیمانه

روغن=کمی

دمپخت مرغ

دمپخت مرغ

طرز تهیه:

۱٫
مرغ را شسته به قطعات کوچک خرد کنید.

۲٫
پیاز را به قطعات ریز خرد کرده،کمی روغن در ماهیتابه ریخته داغ کنید سپس پیاز را در روغن سرخ کنید
تا وقتی رنگ آن قهوه ای روشن شود.

۳٫
گوجه فرنگی را به قطعات ریز خرد کنید.

۴٫
گوجه فرنگی را به پیاز اضافه کرده بگذارید کمی بپزد.

۵٫
مرغ را به مواد اضافه کنید.

۶٫
ادویه و قرص طعم دهنده مگی را به مواد اضافه کنید.

۷٫
با قاشق مواد را خوب هم بزنید تا ادویه جذب مواد شود.

دمپخت مرغ

دمپخت مرغ

۸٫
کمی آب لیمو عمانی را به مواد اضافه کنید سپس در قابلمه را بگذارید تا مواد به مواد ۳۰ دقیقه بجوشد.

۹٫
سیب زمینی ها را پوست کنده به قطعات کوچک خرد کنید سپس آنها را شسته به مواد داخل قابلمه اضافه
کنید و بگذارید مواد به مدت ۱۵ دقیقه دیگر بجوشد.

۱۰٫
برنج را شسته به مواد اضافه کنید بگذارید به مدت ۵ دقیقه بجوشد سپس ۴ پیمانه آب به مواد اضافه
کرده در قابلمه را گذاشته بگذارید برنج با حرارت کم به مدت ۲۰ یا ۳۰ دقیقه دم بکشد.

۱۱٫
در صورتیکه برنج هنوز سفت باشد روی آن کمی آب بپاشید .

۱۲٫
برنج را در ظرف کشیده روی آن را با لیموی تازه تزئین کنید.

بیشتر بدانید از نکات مهم برای طبخ دمپخت شیرازی

شما می‌توانید لوبیا چشم بلبلی را از طرز تهیه دمپخت شیرازی حذف کنید.
حبوبات را حتما از چند ساعت قبل خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ حبوبات گرفته شود.
اگر از کلم قمری استفاده می‌کنید، باید آن را در مراحل اول پخت به‌همراه عدس و لوبیا به گوشت اضافه کنید.
اگر از سبزی خشک استفاده می‌کنید، آن را به‌همراه برنج به بقیه مواد اضافه کنید.

برخی افراد فکر می‌کنند که باید سبزی‌ها را قبل از پخت دمپخت شیرازی، به‌صورت جداگانه بپزند؛ اما نیازی به این کار نیست و سبزی‌ها به‌راحتی در حین طبخ، نرم و آب‌پز می‌شوند.
توجه داشته باشید که باید مقدار آبی که در برنج می‌ریزید، اندازه باشد، زیرا آب کم موجب خشک شدن برنج و آب زیاد باعث شل شدن برنج می‌شود.
شما می‌توانید از گوشت چرخ‌کرده یا مرغ نیز در طبخ این غذا استفاده کنید.

در برخی از دستور پخت‌ها، گوشت و لوبیا را حذف می‌کنند و به‌جای کلم برگ یا قمری،
کلم پیچ می‌ریزند. برای طبخ این نسخه دمپخت شیرازی، باید در ابتدا عدس را به‌
صورت جداگانه بپزید. سپس کلم پیچ خردشده، پیاز، هویج و سبزی خردشده را تفت دهید.
در ادامه، برنج، عدس، نمک و آب را به این مخلوط بیفزایید و روی شعله ملایم گاز، دمپخت را بپزید. دم کشیدن برنج، حدود ۹۰ دقیقه زمان می‌برد.
شما می‌توانید برای افزودن عطر و رنگ بهتر به دمپخت شیرازی، به این غذا زعفران دم‌کرده اضافه کنید.

فواید طبخ دمپخت مرغ شیرازی

دمپختک شیرازی، منبع غنی انواع ویتامین‌های A ، C ، D ، E ، گروه ویتامین‌های B مانند B۱، B۲، B۳، B۶،
B۹، B۱۲ ، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، اسید فولیک، روی، سلنیوم، کولین، پروتئین، کلسیم، منیزیم،
منگنز، آهن و اسید چرب امگا۳ است. از مهمترین خواص این غذای مقوی و لذیذ می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
استحکام استخوان‌ها و دندان‌ها، جلوگیری از پوکی استخوان به‌خصوص در دوران پیری
بهبود عملکرد سیستم عصبی
افزایش شادی و نشاط، برطرف کردن استرس، افسردگی و اضطراب
تقویت سیستم ایمنی بدن و مقابله در برابر بیماری‌های مختلف به‌ویژه انواع سرطان‌ها
بهبود آرتروز
رفع کم‌خونی
کمک به تقویت عمومی، افزایش انرژی و عضلانی شدن بدن
کمک به شادابی و طراوت پوست و مو
مناسب برای افراد لاغری که قصد دارند چاق شوند

تالاب / kojaro

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *