آشپزی

فطیر دامغانی ؛ نان محلی

اگر طرفدار نانهای سنتی و انواع فطیر هستید ما در این مطلب از پرشین وی قصد
داریم برای شما عزیزان طرز تهیه دو نوع نان سنتی  دامغان و سراب را برایتان آماده
کرده ایم نان فطیر دامغانی و فطیر سراب دو نان بسیار خاص و خوشمزه هستند

 

نان فطیر دامغانی

مواد اولیه خمیر نان بربری یک چانه زردچوبه یک قاشق غذاخوری نمک و فلفل سیاه و روغن مایع به میزان
لازم سیب‌زمینی آب‌پز و رنده شده نصف چانه خمیر کنجد بو داده و پیاز داغ از هر کدام یک پیمانه
زعفران آب‌شدهیک قاشق غذاخوری زرده تخم‌مرغ

دو عدد طرز تهیه

* ابتدا سیب‌زمینی‌ها را در روغن مایع با پیازداغ تفت
داده سپس نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و کنجد را اضافه کرده و مجدداً تفت می‌دهیم.
* روی سطح میز کار را آرد پاشیده و یک گلوله ( به اندازه پرتقال درشت) از خمیر نان بربری
و یک گلوله ( به اندازه نارنگی) از خمیر سیب‌زمینی در کنار هم جداگانه مانند نان باگت رول می‌کنیم و
در هم می‌تابانیم و از طول آن‌ها را در هم فشرده می‌کنیم و با وردنه به صورت گرد به قطر
حدود یک سانتی‌متر پهن می‌کنیم.

* زرده‌ی تخم‌مرغ و زعفران آب‌شده را مخلوط کرده روی خمیرها می‌مالیم.
* سپس سینی فر را چرب کرده و خمیرها را در سینی می‌چینیم و به مدت ۲۰ الی ۳۰ دقیقه
در فر با حرارت ۱۵۰ درجه سانتی‌گراد می‌گذاریم.
* در هنگام پخت نان یک کاسه آب در فر می‌گذاریم تا نان خشک نشده و رطوبت آن حفظ شود.
نکتــه خمیر نان باید حتماً حاوی خمیر مایه باشد تا نان ترد و پوک شود.

نان فطیر دامغانی

نان فطیر دامغانی

 

بیشتر بدانید از طرز تهیه فطیر سراب

مواد لازم فطیر مغز دار سراب

آب ولرم
نصف پیمانه

خمیر مایه
۱ قاشق چای خوری

شکر
۱ قاشق چای خوری

شیر ولرم
نصف پیمانه

روغن
یک چهارم پیمانه

مواد لازم نان فطیر دامغانی

تخم مرغ
۱ عدد

زرد چوبه
یک چهارم قاشق چای خوری

آرد بربری
حدود ۳ پیمانه

نمک
یک چهارم قاشق چای خوری

مواد میانی
روغن
نصف پیمانه سر خالی

زردچوبه
۱ قاشق سوپ خوری

آرد
۱ پیمانه

شکر
دو سوم پیمانه

مواد لازم برای رومال
زرده تخم مرغ
۱ عدد
شیر
۱ قاشق غذا خوری

نان فطیر دامغانی

نان فطیر دامغانی

طرز تهیه فطیر مغز دار سراب

برای تهیه فطیر خوشمزه سراب در ابتدای کار، آب و شکر وخمیر مایه را با هم مخلوط
می کنیم. در ظرف را می بندیم و ۵ دقیقه زمان می دهیم تا به عمل آید. شیر و روغن و تخم مرغ و زردچوبه را به خمیر مایه اضافه کرده و مخلوط می کنیم.

مرحله دوم
سپس آرد و نمک را کم کم اضافه می کنیم تا جایی که خمیر جمع شده و کاملا
یکدست شود. سپس آن را ورز داده تا یکدست شود و به دست نچسبد. خمیر را درون یک کاسه قرار می دهیم و روی آن را با سلفون می پوشانیم.

طرز تهیه فطیر مغز دار سراب

یکی دو ساعت استراحت می دهیم تا حجم آن دو برابر شود. در این فاصله مواد
میانی را آماده می کنیم. یک تابه برداشته و روغن داخل آن می ریزیم و روی
حرارت ملایم قرار می دهیم تا گرم شود. زردچوبه را به روغن اضافه کرده و کمی تفت می دهیم.

طرز تهیه فطیر ساده خانگی خوشمزه و محلی به روش بازاری
فطیر که با نام نان فتیر هم شناخته می شود یکی از انواع نان های سنتی ایرانی است که شباهت زیادی به نان شیرمال دارد

مرحله چهارم
آرد را اضافه کرده و حدود ۱۰ دقیقه تفت می دهیم تا خامی آرد گرفته شود
. در آخر شکر را اضافه کرده و چند دقیقه تفت می دهیم تا شکر حل شود.
سپس از روی حرارت برداشته تا خنک شود. خمیر که استراحت کرد، پف خمیر را با دست می گیریم.

مرحله پنجم
خمیر را به دو قسمت تقسیم می کنیم و چانه می کنیم و ۱۰ دقیقه دیگر
استراحت می دهیم. خمیر را با دست باز می کنیم. به طوری که وسط
خمیر ضخیم تر باشد. سپس نصف مواد میانی را وسط خمیر ریخته و خمیر را جمع می کنیم.

طرز تهیه فطیر مغز دار سراب

بعد به قطر ۲۰ سانت آن را باز می کنیم. یک سینی فر برداشته و کف آن
را کاغذ روغنی پهن می کنیم. خمیر را روی کاغذ روغنی قرار می دهیم.
روی نان را با قالب نان پنجره ای طرح می دهیم. از هر چیزی برای طرح دادن می توان استفاده کرد.

طرز تهیه نان قندی خوشمزه و پفکی به روش اصیل شمالی
نان قندی یکی از انواع نان های خوشمزه و سنتی ایرانی است که معمولا به عنوان صبحانه استفاده می شود

مرحله هفتم
البته به شرطی که نوک تیز نباشد و نان را نبرد. در ادامه خمیر دوم هم همین
کار را می کنیم و روی سینی فر قرار می دهیم. یک کاسه برداشته و زرده تخم مرغ و شیر را با هم مخلوط می کنیم. سپس با آن، نان را رومال می کنیم.

مرحله هشتم
فر را با دمای ۲۰۰ درجه سانتی گراد گرم می کنیم. نان ها را درون فر قرار داده و به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه می گذاریم تا بپزد. تا وقتی که نان طلایی شود. سینی فر را از فر خارج کرده و نان را روی توری می گذاریم و روی آن را دستمال می گذاریم تا خنک شود.

 

بخش تغذیه و آشپزی تبیان / chishi

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *