آشپزی

نان برنجی کرمانشاهی ( ترد و خوشمزه )

اگر شما هم نان برنجی کرمانشاهی را خورده باشید از طعم بینظیر آن خبر دارید
ما در این مطلب از پرشین وی قصد داریم برای شما عزیزان طرز تهیه شیرینی برنجی کرمانشاهی ،
و همچنین  تاریخچه پخت نان برنجی در کرمانشاه را برایتان به اشتراک خواهیم گذاشت تا انتهای
این مطلب همراه ما باشید

شیرینی برنجی کرمانشاهی

مواد لازم
• ۴ پیمانه آرد برنج

• ۱ پیمانه ۳ قاشق غذاخوری کره آب شده

• ۱ پیمانه پودر قند

• نصف پیمانه
گلاب

• ۱ عدد تخم‌مرغ درشت

• پودر هل

• ۱ قاشق غذاخوری زعفران دم‌کرده

• ۱ قاشق غذاخوری پودر کاکائو

•تخم خرفه و خلال پسته برای تزئین

نان برنجی کرمانشاهی

نان برنجی کرمانشاهی

طرز تهیه
۱) سفیده تخم‌مرغ را با هم‌زن برقی و سرعت بالا
هم بزنید تا کاملا پف کند و اسفنجی شود.

۲) در ظرفی دیگر، زرده تخم‌مرغ، پودر قند، هل و کره آب شده را خوب با هم مخلوط کنید.
سفیده تخم‌مرغ و گلاب را به آنها اضافه کنید و هم بزنید.
در آخر، آرد برنج را اضافه کنید و خوب ورز دهید تا خمیر یکدستی حاصل شود.
خمیر را درون پلاستیک قرار دهید و به مدت ۲ ساعت در فضای آشپزخانه بگذارید تا خمیر ور بیاید.

۳) فر را با دمای ۳۰۰ درجه سانتی‌گراد روشن کنید.

۴) روی سطحی صاف، آرد بپاشد و خمیر را به قطر نیم سانتی‌متر باز کنید.
آنها را به شکل دلخواه قالب بزنید.
روی نان ها تخم خرفه و خلال پسته بریزید و با فاصله یک سانتی‌متری از هم داخل سینی فر بچینید.

۵) آنها را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در فر بپزید تا پخته و ترد شوند.

۶) برای تغییر رنگ نان برنجی می توانید در مایه آن پودر کاکائو حل شده در یک قاشق آب گرم
یا زعفران بریزید تا رنگ های زرد یا شکلاتی پیدا کنند.

۷) باید توجه داشته باشید در طول پخت نان برنجی، به هیچ عنوان نباید در فر را باز کنید.

شیرینی برنجی کرمانشاهی

شیرینی برنجی کرمانشاهی

بیشتر بدانید از  تاریخچه پخت نان برنجی کرمانشاهی  در کرمانشاه

تاریخ نشان می دهد که پیشینه پخت نان برنجی در کرمانشاه به چیزی حدود ۱۵۰ سال
پیش برمی گردد که تقریبا همزمان با حکومت قاجار در کشور ایران می شود. با توجه به
موقعیت جغرافیایی کرمانشاه و قرارگیری در جاده ابریشم به ویژه قرار گرفتن در جاده کربلا،
هر ساله مسافران و زائران بسیاری از این شهر رفت و آمد داشتند تا برای زیارت کربلا
به کشور عراق بروند.

در آن زمان ایده تولید و پخت یک ماده غذایی شکل گرفت که بتوانند آن را در مدت زمان
بیشتری با خود حمل نموده و نصر۴ کنند‌ در این صورت علاوه بر ماندگاری بالا، لازم بود
تا از مواد اصلی که مردم آن زمان به عنوان غذا مصرف می کردند، در تهیه این خوراکی
جدید استفاده شود. با این وجود برنج به عنوان ماده اصلی این شیرینی در نظر گرفته شد و از آن پس به عنوان سوغات محلی کرمانشاه شناخته می شود.

البته لازم است بدانید این ماده خوراکی در آن زمان با نام کلوچه برنجی شناخته می شد و اندازه ای بزرگتر از نان برنجی های امروزی کرمانشاه داشته است.

برترین ها / shekarshekansafaei

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن