آشپزی

کشمش پلو اردبیلی

کشمش پلو اردبیلی آشپزی و شیرینی

کشمش‌پلوی استان اردبیل، نمونه‌ای از غذاهای سنتی و فوق‌العاده لذیذی است . برای تهیه یک کشمش پلوی مجلسی باما همراه باشید.

کشمش پلویی یکی ازمیوه های خشکبار می باشد که خواص بسیار زیادی دارد.
کشمش پلو مجلسی یک غذای اصیل ایرانی است  با ما در پرشین وی همراه باشید .

مواد لازم کشمش پلو مجلسی

برنج پنج پیمانه

شیر چهار پیمانه

آب سه پیمانه

کشمش ۲۰۰ گرم

نمک و روغن به میزان لازم

طرز تهیه کشمش پلو مجلسی

ابتدا برنج را می‌شوییم، بعد شیر و آب را در قابلمه روی برنج ریخته، نمک و روغن رابه اندازه لازم به آن اضافه،
می‌کنیم و قابلمه را روی شعله گاز می‌گذاریم تا آب و شیر بخار شوند.قبل از این که برنج را دم کنیم، کشمش‌ها،
را روی سطح آن می‌ریزیم تا با بخار برنج بپزند.دقت داشته باشید که حتما حرارت زیر قابلمه کم باشد، چون شیر ،
خیلی زود می‌سوزد و برنج را می‌سوزاند.

کشمش پلو یک غذای خوشمزه ای است که بیشتر در شهر های اردبیل، تبریز، شیراز و مازندران تهیه می
شود. گاها از شیر هم در تهیه کشمش پلو استفاده می کنند. کشمش پلو را به همراه مرغ پخته و ریش،
ریش شده، گوشت چرخ کرده تفت خورده و یا گوشت تکه ای پخته شده سرو می کنند و اگر دوست دارید،
غذایی کاملا گیاهی مصرف کنید، کشمش پلو بدون گوشت طبخ کنید.

کشمش پلو مجلسی

کشمش پلو مجلسی

کشمش؛ طعم دهنده عالی برای پلو

همه ما می دانیم که دانه های کشمش از خشک کردن دانه های انگور به دست می آید، در نتیجه هر ،
مقدار ویژگی های مفید برای انگور باشد برای کشمش نیز به همان میزان یا بیشتر خواص وجود دارد.
نحوه خشک کردن کشمش تا حدود زیادی نوع آن را مشخص می کند، چرا که شیوه های متفاوتی،
برای خشک کردن دانه های انگور وجود دارد. به عنوان مثال کشمش های تیزابی یا کشمش های ،
آفتابی و انگوری هر کدام با فرآیند های سنتی یا مدرن منحصر به فرد خود آماده سازی می شوند.

علاوه بر خواص قابل توجهی که برای کشمش برشمرده شده، بد نیست کمی هم با انواع دمپختی،
ها آشنا شوید. دمپختی در واقع غذای اصیل ایرانی به ویژه در مناطقی است که کشت برنج در آن جا ،
رواج داشته و دارد. از این رو دمپختی در بسیاری از استان ‌ها و شهرهای ایرانی از محبوبیت بسیار
بالایی برخوردار است.

خواص کشمش

خواص کشمش

خواص کشمش

یکی از دلایل محبوبیت دمپختی این است که این غذا از ترکیب برنج با دانه های حبوبات مانند عدس ،
و لپه و ماش و همچنین کشمش و برخی سبزیجات معطر، به علاوه برش هایی از به یا سیب زمینی،
تهیه می ‌شود. در حقیقت دمپختی یک غذای ترکیبی عالی است که اگر درست طبخ شود عطر و،
طعم بی نظیری ایجاد می کند و هیچ کس نمی تواند در برابر وسوسه آن مقاومت داشته باشد.

از طرف دیگر دمپختی سرشار از انواع خاص تقویتی برای بدن است، چرا که علاوه بر املاح و ویتامین ،
های موجود در برنج، فواید غذایی حبوبات یعنی کشمش و سبزیجات نیز به آن اضافه می شود.دمپختی،
در هر منطقه ای ترکیبات و نحوه آماده کردن منحصر به فرد خود را دارد. به طور کلی معمولاً کشمش،
را از نوع کشمش پلویی انتخاب کرده و آن را قبل از اضافه کردن به غذا کمی تفت می دهند. بعضی،
دیگر مقداری از کشمش را به همین صورت قبل از دم کشیدن لابه لای برنج اضافه می کنند و مقدار،
دیگر را به همراه موادی مانند سبزیجات و غیره تفت داده و با روغن زیتون یا روغن کنجد به عنوان تزیین،
دمپختی استفاده می کنند.

بیرنج – سرزمین

۲۰۲۱-۰۹-۰۲ / گردآوری:

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *