آشپزی

یک خورش فسنجان خوشمزه با اردک

خورشت فسنجان غذایی خوشمزه و بسیار پرطرفدار است. معمولا آن را با گوشت قرمز قلقلی و یا گوشت مرغ تهیه می کنند. اما امروز می خواهیم این غذای لذیذ را به شکل متفاوتی تهیه کنیم. طرز تهیه خورش فسنجان با اردک را در پرشین وی بخوانید.

خورش فسنجان با اردک

خورش فسنجان از جمله خورش هایی است که طرفداران خیلی زیادی دارد.
البته طرز پختن آن نیز خیلی مهم است.
اینکه فسنجانتان خوب از آب در بیاید خیلی هنر می خواهد.
یک مسئله دیگر گوشت استفاده شده در فسنجان است که از هر نوع گوشتی می تواند باشد.
در اینجا از اردک استفاده کرده ایم.

مواد لازم برای ۴ نفر

۳۰۰ گرم گردو

۲ ق س روغن مایع

۱ عدد اردک کوچک درسته

به میزان لازم شکر و نمک و فلفل

به میزان لازم رب انار

۱ق س رب گوجه‌ فرنگی تفت داده شده

به میزان لازم زردچوبه

خورش فسنجان با اردک

خورش فسنجان با اردک

طرز تهیه خورش فسنجان با اردک

۱٫ در یک قابلمه مناسب کمی روغن بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید.
حالا گردوی آسیاب شده را همراه با زردچوبه داخل قابلمه بریزید و کمی تفت دهید.
بعد از چند دقیقه ۳ لیوان آب داخل قابلمه بریزید و کمی صبر کنید تا آب جوش بیاید.

۲٫
حالا نمک، شکر، رب گوجه‌فرنگی تفت داده شده و رب انار را اضافه کرده ، هم بزنید و حدود ۱
ساعت صبر کنید.

۳٫
بعد از یک ساعت، اردک را داخل قابلمه قرار دهید و صبر کنید تا کاملاً بپزد و خورش جا بیفتد.
بعدازاینکه خورش آماده شد، آن را در ظرف موردنظرتان بریزید و همراه با برنج سرو کنید.

یه جور دیگه

به جای اردک از گوشت گوسفند هم می‌توانید استفاده کنید.
در این صورت قبل از اضافه کردن آن به خورش آن را کمی تفت دهید.

خورش فسنجان با اردک

خورش فسنجان با اردک

خواص گوشت اردک

خورش فسنجان با اردک قسمت سینه و ران اردک پروتئین بیشتری دارد و ۱۰۰ گرم آن بدون پوست ۲۰۱ کالری و با
پوست ۳۳۷ کالری انرژی دارد. گوشت اردک حاوی ۵/۵۰ درصد اسید چرب غیر اشباع ۷/۳۵ درصد اسید چرب اشباع و ۷/۱۳ درصد اسید چرب غیر اشباع می‌باشد. نقطه ذوب چربی گوشت اردک ۱۴ درجه سانتی‌گراد می‌باشد که بسیار پایین‌تر از دمای بدن است (نقطه ذوب چربی گوشت گاو و مرغ به ترتیب ۴۵ و ۳۷ درجه سانتی‌گراد می‌باشد که در مورد چربی گاو، بسیار بالاتر از دمای بدن است)، بنابراین گوشت اردک به آسانی متابولیزه می‌شود و باعث ایجاد مشکل چاقی نمی‌شود.

۱. آهن

آهن هِم برای جذب توسط انسان آسان است و گوشت اردک حاوی مقادیر بالایی از آهن هِم در مقایسه با سایر گوشت هاست. این گوشت می‌تواند منبع خوب آهن برای خانم‌ها باشد.

۲. ویتامین A

این ویتامین کمک به حفظ سلامتی چشم و موکوس دهان کرده و موجب
جلوگیری از حمله ویروس‌ها به بدن می‌شود. گوشت اردک ۳ تا ۱۰ برابر بیشتر از سایر گوشت‌ها حاوی ویتامین A. می‌باشد.

۳. ویتامین B۱

کمبود ویتامین B۱ می‌تواند باعث از دست دادن اشتها، خستگی،
بی خوابی و.. شود و حتی می‌تواند بر خلق و خو تاثیر گذارد. گوشت اردک منبع خیلی خوبی از این ویتامین است.

۴. ویتامین B۱۲

این ویتامین به حفظ پوست، ناخن و سلامتی مو و نیز متابولیسم چربی کمک می‌کند.

۵. ویتامین B۳

این گوشت منبع عالی نیاسین می‌باشد. ۱۰۰ گرم از گوشت ۵۰ درصد نیاز
روزانه بدن به نیاسین را تامین می‌کند. این ویتامین نقش حیاتی در متابولیسم چربی
در بدن ایفا می‌کند و همچنین بر کاهش کلسترول خون اثر می‌گذارد.

مجله آشپزی مثبت ـ فردا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *